Τζιούμης: Πολιτικά αυτοκτονική η σύμπραξη Σμυρνιώτη - Τσιαμούλου με Παυλή

Τζιούμης: Πολιτικά αυτοκτονική η σύμπραξη Σμυρνιώτη - Τσιαμούλου με Παυλή

Δεκέμβριος 16, 2019 - 20:48
4 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με πρώτο θέμα εντός ημερήσιας διάταξης την ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τρίπολης, τον λόγο κατ' αρχάς έλαβε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο οποίος έκανε δύο τοποθετήσεις, μία πολιτική και μία επί της ουσίας, σχετικά με το εναλλακτικό Τεχνικό Πρόγραμμα που κατέθεσαν οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας. Ο κ. Τζιούμης  χαρακτηρισε κορυφαία τη συνεδρίαση αυτή, όπως και τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Το ΔΣ αποφασίζει την πολιτική που θα ακολουθήσει. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ψηφίζεται το πρόγραμμα μιας νέας δημοτικής αρχής. Είναι μη ορθό πολιτικά και είναι προσβολή της βούλησης και της επιθυμίας των συμπολιτών μας, παρατάξεις που έχουν τοποθετηθεί στη μειοψηφία, να καταθέσουν δικό τους πρόγραμμα. Οι τρεις που έχουν συνενωθεί σε μία παράταξη, θα κριθούν από τους συμπολίτες μας. Το 2011 το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα του κ. Σμυρνιώτη ψηφίστηκε ομόφωνα, το ίδιο και το 2015. Εμείς ως παράταξη της μειοψηφίας, σεβόμενη τον λαό της Τρίπολης, ψηφίσαμε το πρόγραμμα. Αυτό για να ξέρουμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στις παρατάξεις της μειοψηφίας να καταθέσουν πρόγραμμα. Υπάρχει, όμως, προηγούμενη δημοτική αρχή της οποίας το πρόγραμμα εκτελούμε». 

«Είναι πολύ σπάνιο εν ενεργεία δήμαρχος και παράταξη δημοτικής αρχής να μην περνάει στον δεύτερο γύρο. Και αυτή η δημοτική αρχή, θέλει να υποβάλει δικό της πρόγραμμα. Και έρχεται τρεις μήνες αφότου αναλάβαμε, και ζητεί να εφαρμόσει πρόγραμμα. Αυτό που είναι πολιτικά ακατανόητο και αυτοκτονικό είναι η σύμπραξη των κκ. Τσιαμούλου και Σμυρνιώτη με τον κ. Παυλή. Ο κ. Σμυρνιώτης όταν είχε χάσει για ελάχιστους ψήφους, δεν ήρθε να καταθέσει δικό του πρόγραμμα. Ο κ. Τσιαμούλος δεν έχει διατελέσει δήμαρχος, οπότε είναι δικό του θέμα, δεν με αφορά».

Έχουμε μια λογική, για μένα ακατανόητη και πολιτικά απαράδεκτη. Τι ζητεί η ενωμένη παράταξη Σμυρνιώτη - Τσιαμούλου - Παυλή; Να συνεχιστούν αυτά που γίνονταν επί πέντε χρόνια και που έχουν απορρίψει οι πολίτες; 

«Οι πολίτες μάς έδωσαν μια εντολή, έχουμε δεσμευθεί»

«Η ενωμένη παράταξη ζήτησαν τα στοιχεία από την Υπηρεσία και τα πήραν ύστερα από δέκα ημέρες, πολύ σύντομα δηλαδή. Πήραν τα στοιχεία. Ανέβαλαν το προηγούμενο ΔΣ. Και ήρθαν σήμερα Δευτέρα στις 10:00 και κατέθεσαν ένα Τεχνικό Πρόγραμμα. Ούτε επιτροπή διαβούλευσης προηγήθηκε, δεν έκαναν διαβούλευση με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και δεν μας ενημέρωσαν, όταν ο νόμος λέει ότι πρέπει να στείλουν τα θέματα τρεις ημέρες νωρίτερα. Και είχαν την απαίτηση να κάνουν έλεγχο. Και η Τεχνική Υπηρεσία έλεγξε το πρόγραμμά τους και ασχολήθηκαν με αυτό».

Η ουσία: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.

«Καθυστέρησαν το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο έχει αλλαγές σε δύο - τρεις κωδικούς και αυτό είναι όλο».

Απευθυνόμενος στον κ. Σμυρνιώτη, ο οποίος διαφώνησε με τα όσα είπε ο κ. Τζιούμης, του είπε ότι θα μπορούσαν, αν όντως ενδιαφέρονταν, να διαβάσουν μήνες νωρίτερα και να καταρτίσουν ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που να στέκει».

Ακολούθως, ο κ. Τζιούμης διάβασε τα σημεία στα οποία το Τεχνικό Πρόγραμμα των τριών παρατάξεων, ενώ χαρακτήρισε επουσιώδεις τις αλλαγές. «Η Τεχνική Υπηρεσία δεν ενέκρινε την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσαν οι τρεις παρατάξεις και, κατά την άποψη του νομοθέτη, δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, η μόνη πρόταση είναι της παράταξής μας. Ακόμα και να ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα της παράταξης της μειοψηφίας, θα απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη».


4 Σχόλια

ΤΖΙΟΥΜΗ δεν επρεπε για κανενα λογο να μοιλησεισ ρε για υγεια να προσεχουν στο προηγουμενο παραληρη μα σου στις καμερες Εισαι και γιατροσ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ Καλα στα ειπε ο ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ .ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΙΑ Δυστυχως για αυτους που σε ψηφισαν και δεν ηξεραν το συναφι σου ΑΡΧΙΣΑΝ τα οργανα ομωσ

Έτσι ακριβώς.Του άρεσαν του Σωτηράκη οι λεζαντες κ μόλις κοπηκανε άρχισε τις γκρίνιες.Που να πας ρε Σωτηρακη?????Άντε να βοσκεις γίδια στις Αραχαμιτες,που θέλεις να συγκριθεις κ με τον γιατρό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.