Τζιούμης: Η απουσία αντιδημάρχων και προέδρων Νομικών προσώπων από το ΔΣ διαλύει τον Δήμο

Τζιούμης: Η απουσία αντιδημάρχων και προέδρων Νομικών προσώπων από το ΔΣ διαλύει τον Δήμο

Ιούλιος 13, 2018 - 13:25
12 σχόλια

«Ο δήμαρχος θα πιει μόνος του το πικρό ποτήρι των απορριμμάτων μέχρι τέλους»

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ύστερα από κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε τόσο στα θέματα που έθεσε η δική του παράταξη όσο και στον τρόπο με τον οποίον έρχονται -δίχως κανένα αποτέλεσμα- πολλά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης επειδή απουσιάζουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων. Κατά τα λοιπά, από τον σχολιασμό του δεν έλειψε η έλλειψη πλειοψηφίας στη δημοτική αρχή που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του σημαντικότατου θέματος εντός ημερήσιας διάταξης της αποκομιδής απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρίπολης, ούτε το «φτωχό», όπως είπε, Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Τρίπολης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τζιούμης, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής έχει επιλέξεινα πορεύεται μόνος του στο ζήτημα των απορριμμάτων, γι' αυτό και μόνος του θα πιει το πικρό αυτό ποτήρι. Ως προς το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, στα θετικά σημείωσε το γεγονός ότι σχήματα από την πόλη μας θα κάνουν εμφανίσεις και θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, αλλά στα αρνητικά ανέφερε την έλλειψη μεγάλων θεατρικών παραστάσεων. Όπως σημείωσε, ήταν πράγματι σπουδαία η συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου αλλά από μόνη της δεν φτάνει: «Δεν μπορούμε να εντάσσουμε και να λέμε ότι είναι Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Τρίπολης οι εκδηλώσεις που κάνουν κάποιοι σύλλογοι του Δήμου στα χωριά, όπως στην Ασέα».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τζιούμης έκανε τις εξής τοποθετήσεις:

ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Για την  πάγια προκαταβολή των προέδρων, η  οποία  φέτος θα δοθεί ολόκληρη, δήλωσε  ότι επιτέλους, ο κ. Παυλής επανήλθε στην κανονικότητα, μετά την περυσινή αλλοπρόσαλλη τακτική που έλεγε ότι δεν θα δοθεί καθόλου ή θα δοθεί μισή. Επιπλέον ζητήσαμε να εξετασθεί ,αν δικαιούνται, με βάση τον νέο νόμο, αποζημίωση οι πρόεδροι των χωριών, που απέχουν πάνω από 10 χλμ, όταν συμμετέχουν στο συμβούλιο, αν υπάρχουν θέματα που αφορούν το χωριό τους.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Δεύτερο θέμα που θέσαμε, για άλλη μία φορά, είναι η πλήρης εγκατάλειψη των περιουσιακών στοιχείων του δήμου από την δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα μιλήσαμε για το μουσείο δασικής ιστορίας στο Χρυσοβίτσι, ένα κόσμημα για το δήμο, το οποίο έχει προβλήματα όπως τρεξίματα νερού από τη στέγη με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ζημιά τα πατώματα. Ζητήσαμε από τον κύριο δήμαρχο, επιτέλους, να φροντίσει  τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου έστω  και στο τέλος θητείας του.   

ΜΕΓΑΒΟΥΝΙ

Τρίτο θέμα που θέσαμε έχει να κάνει με το Μεγαβούνι. 

Από την αρχή που εγκαταστάθηκε ο εργολάβος είχαμε επισημάνει στον δήμαρχο να φροντίσει να λυθούν πρώτα όλα τα διαδικαστικά θέματα και ακολούθως να γίνει εγκατάσταση του εργολάβου. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και σήμερα, τέσσερις μήνες σχεδόν μετά, ο εργολάβος έχει δουλέψει ελάχιστες μέρες και όλες τις υπόλοιπες τα μηχανήματά του κάθονται εκεί.

Τονίσαμε στον δήμαρχο ότι δεν θα δεχτούμε να πληρώσουν οι πολίτες σταλίες, δηλαδή αποζημίωση για τα μηχανήματα του εργολάβου που κάθονται.

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ΚΑΙ ΙΙ

Tελευταίο θέμα που βάλαμε έχει να κάνει με την απουσία του Δήμου Τρίπολης από τα έργα που εντάχθηκαν στα προγράμματα Φιλόδημος ι και ιι. Αντίθετα στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν πολλοί άλλοι δήμοι και μικρότεροι από τον δικό μας. Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής, η οποία μετά από τέσσερα χρόνια στη διοίκηση δεν έχει ωριμάσει κάποια έργα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε ένα θέμα για την αδυναμία εκτέλεσης εργασίας αποκομιδής των απορριμμάτων από τα χωριά, εμείς όπως και σε  όλες τις προηγούμενες φορές, δεν ψηφίζουμε την συγκεκριμένη εργασία για το λόγο ότι διαφωνούμε με την εναπόθεση των απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση. 

Βέβαια δεν μπαίνουμε στο δίλημμα,  που προσπαθεί να βάλει η δημοτική αρχή, ότι πρέπει να καθαρίσουν τα χωριά, σαφώς και πρέπει να καθαριστούν, αυτό όμως είναι ευθύνη της διοίκησης να το κάνει. Εμείς δεν πρόκειται με την ψήφο μας, να νομιμοποιήσουμε  τα τεράστια σφάλματα που έχει κάνει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο  δήμαρχος αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εξάλλου έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και μπορεί να πάρει όποιες αποφάσεις θέλει.

Τώρα αν η παράταξη του δημάρχου εμφανίζει εικόνα διάλυσης στο ΔΣ, ,απουσιάζοντας κάθε φορά 3-4 αντιδήμαρχοι κι άλλοι τόσοι δημοτικοί σύμβουλοι και έτσι δεν έχουν πλειοψηφία να περάσουν τα θέματα, είναι θέμα του δημάρχου και της παράταξής του να το αντιμετωπίσουν.

Τι κάνουν στην παράταξή τους δεν μας αφορά, όμως είναι διοίκηση του δήμου και αυτή τη διάλυση  την πληρώνει ο Δήμος και οι πολίτες.

Δεν μπορεί, αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα, να υπάρχει θέμα στην ημερησία διάταξη χθες, που αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η πρόεδρος να έρχεται στο συμβούλιο για 5 λεπτά, να πάρει παρουσία και στη συνέχεια να φεύγει και όταν συζητείται το θέμα να μην υπάρχει κανένας να δώσει διευκρινήσεις. Αν αυτό δεν είναι δυσλειτουργία της διοίκησης τι είναι τότε;


12 Σχόλια

Τζιούμη ασχολήσου με την δική σου παράταξη και άσε του Παυλή. Εκτός και αν την έχεις αναθέσει στους Γιώργηδες (Παρά και Φάνη παπά).

ΤΖΙΟΥΜΗ ΕΙΣΑΙ ΥΠΝΟΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΟ Ι ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΙ ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο ΠΑΥΛΗΣ. ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ Κ@@Α ΣΟΥ......

μονο εσυ και ο γιαννης θα γράψετε 2ψηφιο ποσοστο τον μαιο γιατι δεν τα βρισκετε απο τωρα να τελειωνουμε δεν υπαρχει τιποτα αλλο

Η κυρία “chanel” της παατάξης Παυλή και η «γατούλα» αντιδήμαρχος έχουν πολύ καιρό να εμφανιστούν στα δημοτικά συμβούλια.

Ποιος παράς και Φανής παπά ρε άσχετοι Αυτούς περιμένει ο γιατρός; Ο Τζιούμης έχει μόρφωση και επίπεδο και είναι ο μόνος σοβαρός, επιτυχημένος, γιαυτο δεν είναι και χρεωκοπημένος.

Ο Γιαννης και εσυ βάλτε πατομπουκαλα να δείτε τι θα πάρετε!! Το μακρύτερο....

Ο κωστακης εχει τον λόγο. Εχει τον νερουλά παρά αλλα και τον άσο τον ανήκει τον παπά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.