Τζιούμης: Ενωμένοι σαν μια γροθιά να στηρίξουμε το πανεπιστήμιο στην Τρίπολη

Τζιούμης: Ενωμένοι σαν μια γροθιά να στηρίξουμε το πανεπιστήμιο στην Τρίπολη

Απρίλιος 15, 2019 - 12:01
1 σχόλια

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη τη Δευτέρα 15 Απριλίου το πρωί, από φοιτητές, καθηγητές, διοικητικούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει μαζί με τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να μην ψηφιστούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στις οποίες προβλέπεται συγχώνευση της σχολής Πληροφορικής στην Τρίπολη με ΤΕΙ στην Πάτρα, ανάμεσα σε άλλα, ενώ ουδεμία πρόταση της Επιτροπής Γραβρόγλου έχει υιοθετηθεί από το υπουργείο.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης, ο οποίος είπε:

«Η κοινωνία, πολιτικοί και πολίτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα και αδιαπραγμάτευτο, να ιδρυθεί άμεσα πολυτεχνική σχολή στην Τρίπολη, αλλά και το αίτημα της ίδρυσης κτηνιατρικής σχολής στο μέλλον. Ζητάμε η έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να μείνει στην Τρίπολη, και η έδρα του ερευνητικού κέντρου να έλθει και αυτή στην Τρίπολη.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η Σύγκλητος πρέπει να στηρίξει το πόρισμα της Επιτροπής Γαβρόγλου.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σωστή η θέση του Τζιούμη για το πανεπιστήμιο. Με τρεις γραμμές είπε την ουσία. Μια μικρή διόρθωση: η έδρα του ερευνητικού Κέντρου να ιδρυθεί στην Τρίπολη όχι να "έρθει " Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Λεπτομέρεια μπροστά στην ουσία βέβαια,αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.