Τζιούμης: Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης στο κέντρο της πόλης

Τζιούμης: Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης στο κέντρο της πόλης

Ιούλιος 22, 2016 - 12:38
8 σχόλια

Η τοποθέτηση του κ. Τζιούμη για το Δημοτικό Συμβούλιο και την πρόταση της παράταξης για τη δημιουργία μουσείου των αρκάδων στον Αγώνα του 1821.

Αναλυτικά:

"Ασκώντας εποικοδομητική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, με σοβαρότητα και ήθος και στη συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεών μας το τελευταίο διάστημα, που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας ,ενδεικτικά αναφέρουμε, κατάσταση των σχολείων του δήμου μας, τιμολόγια νερού για τα χωριά μας, διαχείριση απορριμάτων, θέρμανση παιδικών σταθμών,στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχή μας κ.λ.π, ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Τζιούμης, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο έθεσε το θέμα της εικόνας που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης μας.

Λακούβες σε όλους τους δρόμους,ακόμη και στους πιο κεντρικούς π.χ η Δαρειώτου, ένας δρόμος που καθημερινά περνούν όλοι σχεδόν οι πολίτες και οι επισκέπτες, μοιάζει με χωράφι και μιλάμε για εκατό μέτρα δρόμο.

Στο πεζοδρομημένο κέντρο, μπροστά στο δικαστικό μέγαρο, στην Τάσου Σεχιώτη, υπάρχουν σπασμένες πλάκες, πάνω από έξι μήνες και δεν αξιώθηκε ένας υπεύθυνος να τις αντικαταστήσει.

Τα συντριβάνια της πλατείας Πετρινού και της Κεντρικής πλατείας δέκα ημέρες δεν λειτουργούν και μία λειτουργούν.

Αφίσες από διάφορες εκδηλώσεις ρυπαίνουν καθημερινά όλο το κέντρο της πόλης.

Η στοά Αθανασιάδη έχει πλήρως εγκαταλειφθεί αν και έξι μήνες πριν, εμείς είχαμε θέσει αυτό το θέμα και πήραμε τη διαβεβαίωση, από τη δημοτική αρχή, ότι εντός των ημερών, τότε, θα διορθωνόταν.

Η ελεγχόμενη στάθμευση δεν λειτουργεί, ακόμη, με αποτέλεσμα να επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με δίπλο- και τρίπλο-παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού.

Αυτά κι άλλα πολλά που όλοι μας καθημερινά συναντούμε  ,δίνουν μία εικόνα πλήρους εγκατάλειψης στο κέντρο της πόλης μας, στις γειτονιές τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, στα χωριά δε, η κατάσταση είναι απελπιστική.

Όλα τα παραπάνω τα αναδεικνύουμε όχι μόνο για να κάνουμε κριτική στη δημοτική αρχή, αλλά κυρίως να  πιέσουμε για να ανταποκριθεί και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Αυτός πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι ,κυρίως, ο ρόλος μιας σοβαρής αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα, η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής ήταν μηδενική. Ενώ μας διαβεβαιώνει στο δημοτικό συμβούλιο, ότι σύντομα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αναδεικνύουμε ,δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε, αν και είναι θέματα που θα μπορούσαν να διορθωθούν, χωρίς μεγάλο κόστος, αν υπήρχε στη δημοτική αρχή νοικοκυροσύνη ,βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

 Άλλο θέμα που θέσαμε στο συμβούλιο ήταν αυτό της δημιουργίας Μουσείου των Αρκάδων στον Αγώνα του 1821.Ένα θέμα που έχει από παλαιότερα απασχολήσει το Δήμο μας και που πρόσφατα επανήλθε με μία επιστολή της Ενώσεως Τριπολίτων  Αττικής. Εμείς συναισθανόμενοι πλήρως την τεράστια σημασία του θέματος και ενόψει ότι το 2021 θα εορτασθούν τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821,και πρέπει τότε το μουσείο να λειτουργεί ,καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση, αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, που αφορά τον οδικό χάρτη που πρέπει ,κατά τη γνώμη μας, να ακολουθήσει ο Δήμος για να δημιουργήσει ένα μουσείο αντάξιο της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Για τα θέματα του συμβουλίου ασκήσαμε έντονη κριτική στο θέμα της εμποροπανηγύρεως της Τεγέας. Υπενθυμίσαμε στον κ. Δήμαρχο ότι πέρυσι είχε δεσμευθεί στο συμβούλιο, μετά από δική μας πρόταση τότε, ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015,θα ξεκινούσε ένας ευρύς δημόσιος διάλογος με όλους τους φορείς για να δούμε πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε την εμποροπανήγυρη ώστε να καταστεί γεγονός Πανελλήνιας εμβέλειας και πόλος έλξης για την περιοχή μας. Το Φεβρουάριο του 2016 υπενθυμίσαμε πάλι στο συμβούλιο αυτή του τη δέσμευση, αλλά δυστυχώς φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Φθάσαμε έτσι να φέρνουν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του πανηγυριού στις 20 Ιουλίου και μάλιστα εκτός ημερησίας διάταξης, χωρίς καμία εκ των προτέρων ενημέρωση των παρατάξεων. Αυτό αποτελεί άλλο ένα δείγμα της απίστευτης ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή όλα τα σοβαρά θέματα. Ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες μας αναγκάσθηκε να αποσύρει τα θέματα και να τα επαναφέρει στο επόμενο συμβούλιο κι αφού υπάρξει πριν, πλήρης ενημέρωση των παρατάξεων.

Στο θέμα της τροποποίησης του σχεδίου πόλεως για την δέσμευση του οικοπέδου που ανήκε στην Αγροτική Τράπεζα, προκειμένου να φτιάξει ο δήμος εκεί δημαρχείο, εκφράσαμε μία σειρά από προβληματισμούς, σχετικά με την αναγκαιότητα να εξαγοράσει ο Δήμος οικόπεδο ενώ έχει δικό του στην κάτω αγορά, ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης για αυτή την εξαγορά, αν είναι κατάλληλο το συγκεκριμένο οικόπεδο λόγω έλλειψης parking ,αν υπάρχει πρόβλημα από την εφορία νεωτέρων μνημείων για το ύψος του κτιρίου κ.λ.π. Ανάλογους προβληματισμούς εξέφρασε  με επιστολή του και ο σύλλογος μηχανικών Αρκαδίας. Για τους λόγους αυτούς  ψηφίσαμε παρών, θα παρακολουθούμε όμως στενά το θέμα και ελπίζουμε να μην είναι άλλη μία μεγαλοστομία της δημοτικής αρχής, έχομε ακούσει πολλές τέτοιες έως τώρα, χωρίς να έχουμε δει κάποιο αποτέλεσμα."


8 Σχόλια

Από τότε που ήσουν αντιδήμαρχος επί Κοτσάνη είναι έτσι οι δρρόμοι κύριε Τζιούμη.

ΣΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΑΣΚΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΩΣΤΑΚΗ ??? ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ???? ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κωστακη πιες τον καφέ σου αγορινα, γράψε και καμία συνταγή και άσε τα υπόλοιπα για κανένα αλλο!! ΕΣΥ δεν εισαι ικανός για τιποτα αλλο!!

Λέτε ότι θέλετε γιατί θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Τρίπολης, ο δήμαρχος της διαφάνειας της αξιοκρατίας και της εντιμότητας και όχι της κονομας , ο δήμαρχος που θα δώσει στην πόλη το κύρος που της αξίζει, ο δήμαρχος όλων των Τριπολιτών γιατί τώρα πλέον αυτοί γνωρίζουν και δεν μπορεί να τους παραμυθιάσει πάλι κανείς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.