Τζιούμης: Αυτοί που διετέλεσαν δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια θα κριθούν από τα πεπραγμένα τους

Τζιούμης: Αυτοί που διετέλεσαν δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια θα κριθούν από τα πεπραγμένα τους

Φεβρουάριος 15, 2019 - 12:50
12 σχόλια

Ο επικεφαλής της παράταξης «Τριπολη Αύριο» κ. Κώστας Τζιούμης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, κατά την οποία σχολίασε τα θέματα της συνεδρίασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα που έθιξε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξής μας, κ Τζιούμης , είναι τα εξής:

 ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Πριν από ένα χρόνο, οι κάτοικοι της περιοχής Αγίας Βαρβάρας όπως και άλλων περιοχών της πόλης μας, είχαν διαμαρτυρηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται δίπλα στα σπίτια τους. Τότε ο κ. δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει σύμβαση με το πανεπιστήμιο για να γίνονται μετρήσεις  ακτινοβολίας. Πέρασε πάνω από ένας χρόνος και δεν έχουμε ακούσει τίποτα για μετρήσεις και εν πάση περιπτώσει δεν έχουν δημοσιευθεί μετρήσεις από το πανεπιστήμιο. Ρωτήσαμε, λοιπόν , τι γίνεται με το θέμα αυτό.

Ο κ.δήμαρχος  δεν έδωσε σαφή απάντηση, είπε ότι ήταν να γίνει μία σύμβαση με το πανεπιστήμιο η οποία δεν έγινε, άλλο το πανεπιστήμιο έχει κάνει κάποιες μετρήσεις οι οποίες ήταν φυσιολογικές. Εμείς ζητούμε οι μετρήσεις αυτές, αν έγιναν, να δοθούν στη δημοσιότητα.
 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ

 Για τον οικονομικό απολογισμό του δήμου, για το έτος 2017, ψηφίσαμε παρόν, διότι σε αυτόν απεικονίζεται η παντελής έλλειψη έργου της δημοτικής αρχής, αφού ακόμη και η ΣΑΤΑ, (η υποχρεωτική χρηματοδότηση) δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιο έργο στην πόλη και τα χωριά μας και μένει στο αποθεματικό. 
Επίσης γίνεται μία προσπάθεια να διαγραφούν χρέη ιδιωτών προς το Δήμο, τα οποία έρχονται από 30 και πλέον έτη, με το σκεπτικό ότι έχουν παραγραφεί.
Εμείς πολιτικά είμαστε αντίθετοι με την διαγραφή χρεών προς το Δήμο γιατί δεν θέλουμε να επιβραβεύονται οι μπαταχτσήδες και να αδικούνται αυτοί που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετικά με την επικαιρότητα των ημερών θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής:

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Για άλλη μια φορά περιοχές του Δήμου μας επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες. Εικόνες με πλημμυρισμένα σπίτια και ολόκληρα χωριά λίμνες, παρέλασαν από όλα τα εθνικά ΜΜΕ. Η κραυγή αγωνίας των συμπολιτών μας από τις πλημμύρες των προηγούμενων ετών μάλλον δεν βρήκαν ευήκοα ώτα.

 Η απουσία οποιωνδήποτε αντιπλημμυρικών έργων τα τελευταία χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι προφανείς οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και αντί να ακουστούν από τον δήμαρχο έστω ψήγματα αυτοκριτικής και συγνώμης, προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους ίδιους  τους πολίτες για τις καταστροφές που υπέστησαν. Τον αφήνουμε στην κρίση των ίδιων των πολιτών.
 

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Για τα αδέσποτα έχουν το θράσος, αφού από την μία έχουν ξοδέψει, χιλιάδες ευρώ για στειρώσεις και τροφές ζώων και από την άλλη βλέπουμε νέα γεννημένα ζώα και αφού έχουμε πληρώσει πάνω από 40.000 € για ενοίκιο για το χωράφι που θα γίνει το ενδιαίτημα και ακόμα δεν έχει μπει ούτε πρόκα, να βγαίνουν σε συνεντεύξεις και να λένε ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Ο πολίτης όμως  που καθημερινά βλέπει παντού τα δύστυχα ζώα και επιπλέον βιώνει το φόβο για επιθέσεις , ξέρει ότι δυστυχώς απέτυχαν πλήρως.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Ακούσαμε χθες την κραυγή αγωνίας του συλλόγου εστιατόρων Αρκαδίας για την μηδενική επισκεψιμότητα της πόλης, την ερήμωσή  της και την απουσία επισκεπτών, με τραγικές συνέπειες για την λειτουργία των καταστημάτων.

Οι ευθύνες των δημάρχων των τελευταίων ετών είναι σαφής. Η απουσία συνολικού σχεδιασμού και δράσεων για την προβολή της ομορφιάς της περιοχής μας και την προσέλκυση επισκεπτών είναι μία  από τις αιτίες του παραπάνω φαινομένου.

Εμείς σαν παράταξη θα καταθέσουμε δημόσια τις προτάσεις μας για το θέμα αυτό και θα ζητήσουμε από τους συμπολίτες μας  να μας εμπιστευτούν. Για να τις υλοποιήσουμε.

 Αυτοί όμως που διατέλεσαν δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια, θα κριθούν από τα πεπραγμένα τους και όχι από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

Ολοι κρινόμαστε κύριε Τζιούμη. Κρινόμαστε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας στην έρμη αυτή πόλη. Άλλωστε δε θα κριθούν για το έργο τους, μόνο οι πρώην δήμαρχοι που αναφέρετε αλλα όλοι οι αιρετοί που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από νευραλγικές θέσεις, είτε αυτοί ήταν δήμαρχοι είτε αντιδήμαρχοι κλπ και ιδίως σε εποχές πριν την οικονομική κρίση όπου υπήρχε η δυνατότητα να αναπτυχθεί η πόλη, όπως έκαναν άλλωστε πολλοί δήμοι της Ελλάδας οι οποίοι βέβαια είχαν δημοτικούς άρχοντες που ενδιαφέρονταν πραγματικά για το καλό του δήμου και όχι την προσωπική προβολή τους.

Αυτό ακριβώς λέει κι ο Τζιούμης ρε φίλε. Ο οποίος παρεπιπτόντως δεν ήταν ποτέ αντιδήμαρχος, ήταν πρόεδρος του δημ συμβουλίου για δυο χρόνια και ο προεδρος δεν έχει εκτελεστικές δυνατότητες αν ξέρεις πως λειτουργεί ο Δήμος

Εσυ θα κριθεις για τα χρονια που ησουν προδρος ΔΣ με Κοτσιανη και δεν εκανες τιποτα για τα εικοσι χρονια που εισαι στο Δ Σ και εχεις λαμψει δια της απουσιας σου και για την μεγαλη αποφαση να στηριξης τον Παυλη και να πατε μαζι την πολη πισω

ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΟΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ

Κώστα γράψτους όσο σε βλέπουν και είσαι πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις σκάνε. Ο κόσμος θα σου δώσει την ευκαιρία γιατί δοκίμασε τους άλλους δυο και είδε ότι είναι άχρηστοι

Γιώργο Π. χαλάρωσε λίγο γιατί σε βλέπω μετά τη δημοσκόπηση της 26 Μάη να ξεκρεμάς την καπαρντίνα σου.

Να δημοσιεύονται τα ονόματα των οφειλετών του Δήμου. Αν ξέρεις ότι τα καφέ χρωατάνε 10.000 ευρώ το καθένα στη ΔΕΥΑΤ, μερικά χρωστάνε πολλαπλάσια,τότε τα μποικοτάρεις και ταυτόχρονα εκθέτεις την ανίκανη διοίκηση.

Κωστάκη εσύ δεν παρέδωσες την πόλη το 2011 με μία πλατεία Αρεως σκαμμένη και κλειστή για δύο χρόνια? Με κλειστές παιδικές χαρές και με περισσότερες γούβες στους δρόμους? Εσύ δεν ήσουν το πρωτοπαλίκαρο του Κοτσιάνη που έδενες και έλυνες ότι ήθελες? Αχρηστος είσαι και εσύ, μόνο θεωρία και φιγούρα....

Μόνο με τον Φάνη Παπά αντιδήμαρχο του Τζιούμη θα έρθει η ανάπτυξη στη Τριπολη.

@22:47 Να μάθεις να λες τα ονόματά τους για τα καλά γιατί τον Τζιούμη θα έχεις δήμαρχο για 5 χρόνια μετά τις εκλογές του Μαϊου. Γι' αυτό λοιπόν προετοιμάσου όσο είναι νωρίς και προμηθεύσου αρκετή βαζελίνη...γιατί θα τσούξει!

Ποια πεπραγμένα και ποια κρίση; δώσε μου κι εμένα τόσα πολλά, και μετά άσε τους άλλους να με κρίνουν όσο θέλουν μετά από 10 χρόνια!

Ο Φάνης ο Παπάς θα σας μοιράσει δωρεαν βαζελίνη την επόμενη των εκλογών με τον Τζιούμη Δήμαρχο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.