Tyros Triathlon 2018

Tyros Triathlon 2018

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 13:35
0 σχόλια

Το TYROS TRIATHLON 2018, θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στο γραφικό Τυρό Αρκαδίας. Πρόκειται για έναν αγώνα που, ήδη, έχει κερδίσει τις καρδιές των φίλων του τριάθλου, χάρη στις ωραίες διαδρομές του και τη φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής.

Η εφετινή διοργάνωση θα είναι η έκτη και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες αθλητών ή αθλουμένων, αλλά και μεμονωμένοι φίλοι των αγωνισμάτων του τριάθλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κολύμβηση 750 μ., ποδήλατο 20 χλμ. και τρέξιμο 5 χλμ. Η κολύμβηση θα πραγματοποιηθεί στα καταγάλανα νερά του Τυρού με την υποστήριξη πλωτών μέσων, τα 20 χλμ. ποδηλασίας θα έχουν αφετηρία το Λιμάνι του Τυρού και αφού οι διαγωνιζόμενοι διανύσουν 10 χλμ. προς το Άστρος στην περιοχή Κρυονέρι θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν. Τα 5000 μ. τρεξίματος θα διεξαχθούν σε επίπεδη διαδρομή, κατά μήκος της παραλίας του Τυρού, σε ασφάλτινο πεδίο, σε ελεγχόμενη από την κυκλοφορία οχημάτων διαδρομή.

Η διοργάνωση διεξάγεται από την Κοινσεπ “Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ” με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

1. Στοιχεία αγώνα

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον Τυρό Αρκαδίας την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, με ώρα εκκίνησης 9:00 πμ.

2. Αγωνιστικό πρόγραμμα

Το Τρίαθλο ανήκει στην κατηγορία sprint και συμμετέχουν αθλητές ατομικά αλλά και ομαδικά (2-3 αθλητών). Περιλαμβάνει:

Κολύμβηση 750 μετρα / Ποδήλατο 20 χλμ / Τρέξιμο 5χλμ.

Θέση: Λιμάνι Τυρού

Ο αγώνας θα ξεκινήσει με το αγώνισμα της κολύμβησης (750μ) στα πεντακάθαρα νερά του Τυρού με την υποστήριξη πλωτών μέσων. Στη συνέχεια, 20χλμ ποδήλατο ξεκινώντας από το Λιμάνι του Τυρού και διανύοντας  10 χλμ. προς Άστρος, με αναστροφή στην περιοχή Κρυονέρι και επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Χαρακτηριστικά αγωνίσματος ποδηλάτου: ελεγχόμενη από την κυκλοφορία οχημάτων διαδρομή (Αστυνομία – ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης). η διαδρομή χαρακτηρίζεται από ήπιες υψομετρικές διαφορές και στο μεγαλύτερο μέρος της έχει ασφάλτινο πεδίο.

Tο Τρίαθλο ολοκληρώνεται με το αγώνισμα του τρεξίματος (5χλμ.) σε επίπεδη διαδρομή κατά μήκος της παραλίας του Τυρού σε ασφάλτινο πεδίο, σε ελεγχόμενη από την κυκλοφορία οχημάτων διαδρομή (Αστυνομία – ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης).

Ο αγώνας περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Για το σκέλος της ποδηλασίας ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας όσον αφορά την διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων αθλητών.

Στο χώρο του Bike Park θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη ποδηλατών “bike service” από  γνωστή εταιρεία. Περισσότερες πληροφορίες στους Γενικούς Όρους του Αγώνα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.