Τσιρώνης από Λεωνίδιο: Οι αγροτικές επιδοτήσεις να πάνε στην παραγωγή, όχι στην κατανάλωση (vid)

Τσιρώνης από Λεωνίδιο: Οι αγροτικές επιδοτήσεις να πάνε στην παραγωγή, όχι στην κατανάλωση (vid)

Ιούλιος 11, 2017 - 09:54
0 σχόλια

Ασυναγώνιστη η τσακώνικη μελιτζάνα στο εξωτερικό - Να εξασφαλιστούν επαρκείς ποσότητες

Ως τιμή του χαρακτήρισε την πρόσκλησή του να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Μελιτζάνας ο  αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας με πολύ θερμά λόγια για την εκδήλωση, η οποία ανήκει στην κατηγορία εκείνων των δράσεων που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία και την φαντασία.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για τη μελιτζάνα, αναφέροντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί μια καλή ποσότητα και μια καλή συνεργασία με τους πελάτες στο εξωτερικό ώστε να γίνει ασυναγώνιστοι.

Εμείς θα επενδύσουμε στην ποιότητα ανέφερε

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατο ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην αξία των τοπικών ελληνικών προϊόντων που ξεπερνούν τα 1.600, όπως η τσακώνικη μελιτζάνα, η οποία καλλιεργείται και παράγεται στον κάμπο του Λεωνιδίου, και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει εγγυημένη ποσότητα, αφού η ποιότητα είναι δεδομένη. Ακόμη, αναφέρθηκε στους αγροτικούς συνεταιρισμούς που πρέπει να είναι υγιείς, όπως είπε.

Ο δήμαρχος με τη σειρά του μίλησε για την περιοχή και τις ανάγκες της και αναφέρθηκε εκτενώς στην ανανέωση του σήματος της πιστοποίησης της μελιτζάνας Λεωνιδίου και στο άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, ο κ. Τσιρώνης και ο δήμαρχος σημείωσαν ότι για το θέμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο στο οποίο θα συζητηθούν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί μια σταθερή ροη προϊόντος στο εξωτερικό, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας την αξία των νέων ανθρώπων, στις εκάστοτε περιοχές.

Αξιοποίηση της γης με στόχο να επιστέψουν οι άνεργοι άνθρωποι στην ύπαιθρο

Σε ερώτησή μας για το αν υπάρχουν πιθανότητες για χρηματοδότηση των νέων αγροτών, αλλά και των καλλιεργητών της τσακώνικης μελιτζάνας, ο κ. Τσιρώνης απάντησε ότι η χρηματοδότηση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αλλά το προϊόν θα πρέπει να βγαίνει μόνο, όπως και κάνει, και όχι να στηρίζεται σε αυτά τα χρήματα.

Οι όποιες χρηματοδοτήσεις θα πρέπει να στηρίζουν τους αγρότες στο ξεκίνημά τους και να διατίθενται στην αγορά των μηχανημάτων και στη δημιουργία υποδομών.

«Οι επιδοτήσεις δεν πρέπει να θυμίζουν το παρελθόν, που έγιναν κατανάλωση και χάθηκε η ευκαιρία και εκσυγχρονιστεί την Ελλάδα», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος σε μια πληγή της αγροτικής οικονομίας η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξανανοίξει.

Παράδοση σημαίνει ανανεώνω, δεν είναι κάτι μουσειακό, κάτι πεθαμένο

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στην ατζέντα του αναπληρωτή υπουργού Γ. Τσιρώνη η τσακώνικη μελιτζάνα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.