Τσίπρας: Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας

Τσίπρας: Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας

Ιούλιος 05, 2015 - 23:45
2 σχόλια

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δήλωσε:

«Είναι μια μεγάλη νίκη. Όλες και όλοι γράψαμε λαμπρή σελίδα στη δύσκολη για την Ευρώπη συγκυρία. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ο λαός έχει πίστη και κοινωνική συνείδηση. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα, ό,τι κι αν ψήφισε. Από τώρα και στο εξής, είμαστε όλοι ένα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εθνική ενότητα, αποκαθιστώντας την κοινωνική συνοχή και την οικονομική σταθερότητα

»Θέλω να ευχαριστήσω τους Ευρωπαίους πολίτες που έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους», υπογράμμισε.

Ακολούθως, ανέφερε: «Η σημερινή είναι μια πολύ γενναία επιλογή, ωστόσο έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης, αλλά επίτευξης συμφωνίας, απεγκλωβισμού από λιτότητα. Χωρίς χρονοτριβή ξεκινάμε πάλι, αλλά εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά δίκαιες και βιώσιμες.

»Με τη σημερινή ιστορική και γενναία επιλογή, ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αλλά, απάντησε ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι η Ευρώπη των μνημονίων, θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

»Άμεση προτεραιότητα, η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας. Η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως την οικονομική κατάσταση και την ανθρωπιστική κρίση. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση, με πλάνο μεταρρυθμίσεων και κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ζητώ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ο κόσμος σ' αρέσει δε σ' αρέσει, απάντησε και στα δυο ερωτήματα! Και όπως φαντάζομαι μπορείς να δεις, δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό στη θέληση του κόσμου. Δεν έχει επίσης, και δε θα πρέπει να έχει, σημασία από που προέρχονται το ναι και το όχι. Για μένα προέρχονται από όπου μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς. Το μήνυμα που πρέπει να πάρεις από το δημοψήφισμα, είναι το εξής απλούστατο: Ότι αυτό που ήθελε ο κόσμος προεκλογικά, δηλαδή όχι αβάσταχτο χρέος, αλλά μέσα στο ευρώ, ισχύει κανονικότατα. Το είχες υποσχεθεί προεκλογικά με απόλυτη σιγουριά, οπότε ήρθε η ώρα να το τηρήσεις...

ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΝΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΙΣΜΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.