Τσίπρας: Μαζί θα προχωρήσουμε και θα τα καταφέρουμε

Τσίπρας: Μαζί θα προχωρήσουμε και θα τα καταφέρουμε

Ιανουάριος 25, 2015 - 23:40
0 σχόλια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο εκλογικό κέντρο του κόμματός του στην πλ. Κλαυθμώνος, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου, για να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως νικητής της εκλογικής αναμέτρησης καταχειροκροτούμενος.

«Ο ελληνικός λαός μάς δίνει εντολή εθνικής αναγέννησης. Θα αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη και θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων. Θα αγωνιστούμε όλοι και, όλες μαζί για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες βάσεις προκοπής. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε σε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη, και θέλησε να ευχαριστήσει θερμά «όλους και όλες, που είναι χιλιάδες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, για την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό. Η νίκη μας είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των λαών της Ευρώπης, η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και θα συνεργαστεί για μια δίκαιη βιώσιμη λύση, για να επιστρέψει η Ευρώπη στη σταθερότητα και στις ιδρυτικές της αρχές και αξίες της, όπως η δημοκρατία και η αλληλεγγύη».

Ως προς την επόμενη μέρα, είπε: «Η Ελλάδα θα προσέλθει με το δικό της εθνικό τετραετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής, χωρίς νέα ελλείμματα και ανέφικτα πλεονάσματα. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες. Ούτε καταστρεπτική ρήξη, ούτε υποταγή. Είναι η ευκαιρία για μια νέα αρχή, προτεραιότητά μας από αύριο, η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης και η αποκατάσταση λαϊκής κυριαρχίας, η ρήξη με το καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού. Πάνω απ’ όλα, να αποκτήσει η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη μας αξιοπρέπεια»

Τέλος, απευθύνθηκε σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Πήρατε την ελπίδα στα χέρια σας και νικήσατε τον φόβο, και σας καλώ σε αυτή την ιστορική στιγμή, να δώσουμε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον μεγάλο, τον δύσκολο, τον όμορφο αγώνα, να σηκώσουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης. Θα τα καταφέρουμε! Μαζί θα προχωρήσουμε και θα τα καταφέρουμε!».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.