Τσίπρας: Εθνική συνεννόηση ή φλερτ με το ΠαΣοΚ;

Τσίπρας: Εθνική συνεννόηση ή φλερτ με το ΠαΣοΚ;

Νοέμβριος 22, 2015 - 17:54
0 σχόλια

Η αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με δύο συνεντεύξεις του στις εφημερίδες «Το Έθνος» και «Η Αυγή» κάλεσε σε εθνικό διάλογο για τα μεγάλα εθνικά θέματα, προκαλώντας έκπληξη. Η κίνησή του αυτή ερμηνεύεται κυρίως ως μια προσπάθεια να διευρύνει τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος, ως έχει σήμερα, δύσκολα θα αντέξει τις επίπονες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και στη φορολογία των αγροτών που θα κληθεί να νομοθετήσει τον Δεκέμβριο.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο κλείνει το μάτι στο ΠαΣοΚ. «Η Φώφη Γεννηματά μίλησε μόλις το Σάββατο και αφού είχε προηγηθεί ένα σχετικό, πρώτο άνοιγμα από τον κ. Τσίπρα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την προγραμματικής συμφωνίας με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Όμως ο τελευταίος αυτός όρος, - η συμμετοχή και άλλων δυνάμεων δηλαδή – μπορεί να ξεπεραστεί στην πράξη εάν κανείς από τους δύο μεγάλους ''παίκτες'', ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, δεν επιθυμούν να συνεργαστούν», γράφει το «Πρώτο Θέμα».

«Αν ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να κυβερνήσει μια είναι η λύση. Η πρόταση που η Δημοκρατική Συμπαράταξη πριν ακόμη από τις εκλογές έχει καταθέσει. Εθνικό σχέδιο, προοδευτική προγραμματική συμφωνία, αλλαγή του εκλογικού συστήματος και κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» είχε σημειώσει με νόημα η κυρία Γεννηματά και τόνιζε ότι «όσοι ονειρεύονται διχαστικά για τους Έλληνες μέτωπα, είτε δήθεν «προοδευτικά», είτε δήθεν «ευρωπαϊκά», να μην υπολογίζουν σε εμάς» ξεκαθαρίζοντας ότι «τα αδιέξοδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν αδιέξοδα της χώρας. Την εθνική συνεννόηση αυτοί την υπονόμευσαν».

Νωρίτερα μιλώντας στην συνεδρίαση του ενιαίου πολιτικού κέντρου του ΠαΣοΚ ο γραμματέας του Κινήματος Στέφανος Ξεκαλάκης άνοιγε παράθυρο σε μία προοπτική συνεργασίας, λέγοντας ότι «στόχος του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να είναι η διαμόρφωση των ικανών και αναγκαίων συνθηκών για να γεφυρωθεί ο κοινωνικός διχασμός και να αποτραπεί η υποβόσκουσα κοινωνική έκρηξη, που αν δεν εκτονωθεί, η κατάσταση στο κοινωνικό πεδίο θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα είπε ο κ. Ξεκαλάκης,ερμηνεύτηκαν από ένα κομμάτι του ΠαΣοΚ ως προετοιμασία συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις. Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Αρκαδία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Διάβασα την εισήγηση του γραμματέα του ΠαΣοΚ στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου. Προτείνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για την συμμετοχή της παράταξης μας σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Απλά να θυμίσω ότι όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία στο πρόσφατο συνέδριο του ΠαΣοΚ κάποιοι κρυβόντουσαν και διαπραγματεύονταν τους ρόλους τους! Η παράταξη δεν έχει ανάγκη από νέους Σπίρτζηδες, κρυφούς και φανερούς. Όσοι έχουν στο μυαλό τους να μας απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να το ξεχάσουν».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.