Τσίπρας: Δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης

Τσίπρας: Δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης

Οκτώβριος 28, 2016 - 20:21
10 σχόλια

«Επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επίσκεψή του στον Άη Στράτη.    

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεναγήθηκαν νωρίτερα στο Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη, από τον διατελέσαντα επί 25 χρόνια, δήμαρχο του νησιού, Χαράλαμπο Μακρή και στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την «εξαιρετική ιδέα να έρθουμε μία τέτοια μέρα σε έναν ιστορικό και μαρτυρικό τόπο», ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης. «Η χώρα μας τα τελευταία 4-5 χρόνια με τις θυσίες του ελληνικού λαού έχει κρατήσει όρθια την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά. «Η ανταπόδοση δεν πρέπει να είναι μία λογική πίεσης των συμφωνιών. Οι συμφωνίες υπογράφονται και τηρούνται από όλες τις πλευρές. Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι ισχυροί. Δεν υπάρχει αλά καρτ Ευρώπη» συνέχισε για να τονίσει. «Ή θα μοιραζόμαστε μαζί ευθύνες και υποχρεώσεις ή δεν θα μοιραζόμαστε τα οφέλη». 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης». «Αυτή την ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα που μας παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και τους Ναζί, έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για οποιονδήποτε λόγο να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης. Επειδή ακούω διάφορες δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου και των συνόρων μας, κάποιοι τώρα τελευταία, δείχνουν με προκλητικό τρόπο την πρόθεσή τους να ξαναγράψουν την ιστορία αλλά και να ξαναχαράξουν τα σύνορα, ας το ξεχάσουν μια για πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

(ΠΗΓΗ: protothema.gr, Φωτογραφία EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Ο ευνούχος δεν διαπραγματεύεται για έρωτα

Ωωωωχχχ σα να το βλέπω μπροστά μου, θα μας πάρουν οι Τούρκοι μέχρι και τη Λάρισα!!!!!

Δεν ειναι τόσο εύκολο αδερφε !Τα μεμετια ξέρουν οτι ειναι δύσκολο να περάσουν θάλασσα και κυρίως σε μεγάλα νησιά που οι κάτοικοι ειναι εθνοφύλακες και θα αμυνθούν με λύσσα !Εδω οι κουρδοι τους γλεντάνε κάθε μέρα στην ΝΑ Τουρκία και σκέψου δεν έχουν ούτε αεροπορία ούτε άρματα μάχης !

Ναι το ξέρω!!! Διαφωνείς όμως ότι αν κάνουν κάνα ψευτοτσαμπουκά αυτοί εδώ θα δώσουν γη και ύδωρ αμαχητί και θα τους κάνουν συνεταιράκια σ' αυτά που τους καίνε για να αποφύγουμε τα χειρότερα υποτίθεται;;;;;

Οπως ο Σημιτης στα Ιμια που έχασε εθνικό έδαφος χωρίς να πέσει μια σφαίρα !Αλλα τότε έφταιγε και ο αρχηγός Γεεθα Λυμπέρης που κατέβασε ολο τον στόλο στα Ιμια και εγινε κλιμάκωση της κρίσης !Ηταν μια κρίση που μπορούσε να την διαχειριστή μονο η ΑΔΤΕ της κω ,αλλα το υπουργείο έδειξε μεγάλο ερασιτεχνισμό !

Βρήκα αυτό στη σελίδα της ΑΔΤΕ : "Όταν ο Δαρείος και ο Ξέρξης με επιστολές τους ζήτησαν από τους πατέρες μας υποταγή (γαίαν και ύδωρ) ο δήμος δεν την έδωσε. Και τώρα την ίδια απάντηση δίδει (ο δήμος) εκ μέρους των Κώων. Φύγετε, διότι δεν παραδίνουμε τον Ιπποκράτη...". Αποτελεί την απάντηση των Κώων στον Αρταξέρξη Ά τον Μακρόχειρα, βασιλιά της Περσίας (465 - 424 π.Χ.) ύστερα από απειλητική αξίωσή του (τελεσίγραφο) να του παραδώσουν τον συμπατριώτη τους ιατρό, Ιπποκράτη, για εκτέλεση υπηρεσίας στον περσικό στρατό στα παράλια της Μ. Ασίας.

Το θέμα είναι πάντως ότι δε νομίζω ότι μπορούσε παρόλα αυτά να το διαχειριστεί η Εθνοφυλακή της Κω. Τι μέσα έχουν??? Δεν ήξερα καν ότι λειτουργούν αυτά τα σώματα ουσιαστικά....

Γέμισε ο τόπος σκατοξερόλες(σχολιαστές),γι'αυτό μας παίρνει ο διάβολος.!!!!!Παντογνώστες του κώλου.

ΕΣενα πρέπει να σε διόρισαν απο τα 19 ,με τον τροπο που γράφεις !Μου θυμίζεις κατι Αθηναιους που έρχονται στην ΤΡΙΠΟΛΗ στις μεγάλες γιορτές και πανε και στο άστρος και δείχνουν την μαγκιά τους παίζοντας ρακέτες και να πλακώνονται για μια ξαπλώστρα !Ανοιξε τα στραβά σου και κοιτά να μάθεις 5 πραγματα που δεν βλέπεις πέρα απο την μύτη σου !

Απλα να έστελνε τους καταδρομείς πανω και στα 2 νησάκια και μονο το λιμενικό να εκανε περιπολίες για να εχουμε τον πρώτο λόγο, αν έστελναν το πολεμικό τους ναυτικό βάση του διεθνούς δικαίου ,μιας και το λιμενικό ειναι πολιτικό μέσο όχι στρατιωτικό !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.