Τσίπρας: Αν αποχωρήσει ο Καμμένος, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης

Τσίπρας: Αν αποχωρήσει ο Καμμένος, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης

Ιανουάριος 10, 2019 - 09:44
0 σχόλια

«Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα επιλέξει ο ίδιος να ρίξει νερό στον μύλο των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Δεν θα διευκολύνει τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Αν το κάνει, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Open.

«Τον λαό δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι υπουργός για τους επόμενους 9 μήνες, αλλά το να υπάρχει σταθερότητα. Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Καμμένος μεθαύριο, αν συνεχίζει να εμπιστεύεται την κυβέρνηση. Θα το πει καθαρά και θα προχωρήσουμε, αν δεν το πει θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και θα προχωρήσουμε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Το Σύνταγμα είναι απόλυτα σαφές στο πότε μια κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ακόμα κι αν δεν έχεις 151 βουλευτές, δεν έχεις συνταγματικό πρόβλημα να συνεχίσεις. Στην Ευρώπη υπάρχουν 12 κυβερνήσεις συνεργασίας», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Συνταγματικό πρόβλημα δεν θα έχω (σ.σ χωρίς πλειοψηφία 151), αλλά πολιτικό πρόβλημα θα υπάρχει. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσω εν ευθέτω χρόνο σε πρόωρες εκλογές, με χρονικό κριτήριο κρίσιμες πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουμε».

«Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η χώρα δεν θα κινηθεί σε τέτοιες διαδικασίες, ότι θα πάμε στη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί ο εταίρος μου δεν θα επιλέξει να διευκολύνει σχέδια πολιτικών αντιπάλων μου. Λέω όμως ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. «Πιστεύω ότι θα πάρω ψήφο εμπιστοσύνης», επανέλαβε.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.