Τσίπρας από Τρίπολη: Να κάνουμε την Ευρώπη να μιλάει ακόμα μία φορά για ανατροπή! (pics,vid)

Τσίπρας από Τρίπολη: Να κάνουμε την Ευρώπη να μιλάει ακόμα μία φορά για ανατροπή! (pics,vid)

Ιούνιος 28, 2019 - 23:31
46 σχόλια

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου την Τρίπολη στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνοδεία φίλων του κόμματος κατευθύνθηκε από το ξενοδοχείο Μαίναλον στην πλατεία Άρεως στην εξέδρα που είχε στηθεί από τους διοργανωτές, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους παρευρισκομένους.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της ΝΕ να απευθύνει ομιλία στην Τρίπολη. «Ο αγώνας μας αφορά όχι μόνο την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφορά τη ζωή μας. Με αυτές τις σκέψεις, την άλλη Κυριακή θα κληθούμε να αποφασίσουμε για μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δίκαιοι για όλους τους Έλληνες ή για μια Ελλάδα της μιζέριας;», είπε, θέτοντας το δίλημμα των εκλογών και κάλεσε στο βήμα τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του.

«Η σημερινή παρουσία σας εδώ αποδεικνύει ότι έχουν βιαστεί πολύ κάποιοι για να προδικάσουν το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου. Η δύναμη του δίκιου είναι πολύ πιο σημαντική από τη δύναμη της επικοινωνίας».

Τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας και το αύριο του τόπου μας.

«Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε κάτι πρωτοφανές. Ένα κόμμα και ο αρχηγός του που θέλει να επιστρέψει στην εξουσία, προσπαθούν να μας γυρίσουν στη λήθη. Το ‘χουν ρίξει στο καντενάτσιο, παίζουν άμυνα, και ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα. Αλλά υπάρχει και άλλη ορολογία: ανατροπή! Ο στόχος μας είναι σαφής, αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εσάς να φέρει έναν ακόμα στην κάλπη! Αν φέρει ο καθένας σας από εσάς στην κάλπη, όλη η Ευρώπη την 8η Ιουλίου θα μιλάει ακόμα μία φορά για την ανατροπή!»

Καλό είναι κάποιοι να μην ράβουν από τώρα κοστούμια γιατί κινδυνεύουν να τα αφήσουν στον ράφτη!

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ο αγώνας των τελευταίων εννέα ημερών ως τις κάλπες να γίνει με ελπίδα, με το δίκιο του λαού, με τα επιχειρήματα. Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η ΝΔ ζητεί μια λευκή επιταγή από τους πολίτες και ότι με απειλές και με επικοινωνιακά παιχνίδια εκβιάζει την ψήφο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους εργαζομένους, στις γυναίκες και στους νέους, λέγοντας ότι τα δικαιώματά τους δεν μπορεί να τα υπερασπιστούν εκείνοι που χώρισαν τη χώρα. «Εμείς πάντοτε δίναμε το χέρι της συμπόρευσης σε όλους τους Έλληνες, ήρθαμε να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Τώρα η Ελλάδα ξανά ανήκει στους Έλληνες, γιατί δεν θα αποφασίσουν ξανά οι τεχνοκράτες ποιο οικονομικό πρόγραμμα θα έχουμε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι νιώθει δικαιωμένος που η κυβέρνησή του κατάφερε να προστατεύσει από τη λεηλασία των δανειστών την ελληνική κοινωνία.

Σχέδιό μας είναι η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά, χωρίς τις δεσμεύσεις του παρελθόντος.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση στήριξε τα πιο αδύναμα στρώματα, λέγοντας ότι αυτό είναι επιλογή δικαιοσύνης, να μην μείνει κανένας πολίτης πίσω, και δεν παρέλειψε να πει ότι σήμερα ήρθε η ώρα να στηρίξει η κυβέρνηση εκείνους που έβαλαν πλάτη. «Στην καταστροφική πενταετία 2010-2014, 1 εκατ. πολίτες βρέθηκαν στην ανεργία».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του και είπε ότι τα επόμενα χρόνια θα τελειώσει η χώρα μας με το καθεστώς της ελαστικής εργασίας.

«Θέλουμε μια Ελλάδα για όλους, όχι μόνο για τους κολλητούς και τους κουμπάρους της εξουσίας. Το κρίσιμο είναι τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας να τον βαδίσουμε προς τα εμπρός, να μην κάνουμε αναστροφή. Θέλουμε μια Ελλάδα που θα παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη, με ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, με καλά σχολεία και πανεπιστήμια, με κοινωνική αλληλεγγύη που δεν θα αφήνει κανέναν στο περιθώριο, μια οικονομία δικαιοσύνης, μια κοινωνία που δεν θα κόβει σε κανέναν τα φτερά του επειδή δεν έτυχε να γεννηθεί πλούσιος».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια Ελλάδα ισχυρή στα Βαλκάνια. «Μας είπαν προδότες γιατί προχωρήσαμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα χωρίς να λογαριάσουμε το πολιτικό μας κόστος, όπως κάθε γνήσιος πατριώτης. Σήμερα μάς δικαιώνει η πραγματικότητα και η αλήθεια. Σήμερα, εγγυητής της ασφάλειας στη Βόρεια Μακεδονία είναι ο ελληνικός στρατός, και όχι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη».

 Ως προς την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ για τους δυο τους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ούτε δεμένος δεν θα ερχόταν σε αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του γιατί έχει «σκελετούς στην ντουλάπα του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έχουμε 35 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Και ρωτώ: Θα αφήσουμε να πάρουν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν σε ιδιώτες;

Μέρος του κύματος μεταρρυθμίσεων που προαναγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι η αλλαγές στο ασφαλιστικό: «Άφησαν άδεια τα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς ξανακάναμε το Ασφαλιστικό βιώσιμο και σταματήσαμε τις περικοπές στις συντάξεις. Τώρα προαναγγέλλουν ότι θέλουν να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση σε ιδιώτες. Αυτό σημαίνει ότι όταν αυτό θα συμβεί, απλώς δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Πότε μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας; Τότε, το 2016, που είχε πει ότι ποτέ δεν είχε κρύψει ότι θέλει να κόψει τις επικουρικές συντάξεις ή σήμερα;».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ευχολόγιο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και έκανε εκτενή αναφορά στη συμφωνία που, όπως είπε, έχουν κάνει οι πολιτικοί του αντίπαλοι με τα ιδιωτικά συμφέροντα σε κάθε τομέα, στην ενέργεια, στην Υγεία, στο περιβάλλον.

 Θα αφήσουμε κάποιους να θησαυρίζουν και η μεγάλη πλειοψηφία να έχει απώλειες; Όχι, δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κάνοντας αυτοκριτική, είπε ότι τα τελευταία χρόνια έκαναν λάθη, αλλά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την κυβέρνηση για την εντιμότητά της και τα κότσια της να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ομιλία Τσίπρα Τρίπολη 28/6/2019


46 Σχόλια

Τον ιδρώτα του ελληνικού λαού τον δίνουν στους ξένους (δανειστές και λαθρομετανάστες) από χρόνια τώρα.

Ο παλιός κνιτάκος θυμήθηκε το εύρημα Φαράκου στις εκλογές του 81. Απλά και κομμουνιστικά θα γινόταν πράξη το ΚΚΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ με στόχο 17% και μέθοδο ο ένας σύντροφος να φέρει άλλον έναν! Πήρε όμως 10,7% και την αλλαγή την έκαναν άλλοι. Αλλά αν χρειάζεται ο ένας άλλον έναν, ξέρει ο ηγέτης πως η διαφορά είναι 15%.

Καλά δεν βρέθηκε κάποιος να του πει ότι η πλατεία που μιλούσε ονομάζεται Πλατεία Αρεως και όχι Κεντρική Πλατεία που είναι αυτή του Αγίου Βασιλείου ? Ούτε μια γνωστή φάτσα δεν υπήρχε ανάμεσα στο ΄΄μέγα πλήθος΄΄ το οποίο μετά την ομιλία εξαφανίσθηκε με τα 6-7 πούλμαν που ήταν πίσω από την πλατεία !

Γιατί τον κρύψανε οι διοργανωτές? γιατί δεν έγινε η ομιλία μπροστά στο δικαστήριο????????

Κατι μου Β_ΡΟΜΑ εδω!!! ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡ ΣΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΟΥ ΛΑΟΦΙΛΗ ΑΡΧΗΓΟΥ

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40% ΚΑΙ 165 ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ.

Την τύχη του Παυλή που σε στηρίζει Αλέκση θα εχεις στις εκλογές της 7 Ιούλη και να μου το θυμηθείς. Γεια σσσσσσσσου...........

Γιατί οι διοργανωτές τον κρύψανε? γιατί δεν έγινε η ομιλία μπροστά στο δικαστικό μέγαρο?

@Παύλο .Τους Gipsy Ο Χίτλερ τους έστελνε στα στρατόπεδα εξόντωσης.Εσείς τι σκοπεύετε να τους κάνετε;

Είναι πάντως ένα σοβαρό θέμα και αυτό. Όπως και σε άλλες συγκεντρώσεις του Σύριζα έτσι και εδώ ένα αρκετά μεγάλο μέρος του ακροατηρίου είναι τσιγγάνοι.

@10:18 - Βρε άνθρωπε, δεν ντρέπεσαι να τα γράφεις αυτά; Ποιος χίτλερ; Ποια στρατόπεδα συγκέντρωσης; Είναι δυνατόν το 2019 να χρησιμοποιείς τέτοια επιχειρήματα; Ένα κάθαρμα ήταν ο Χίτλερ και μισότρελος, που κολλάει στην κουβέντα; Το θέμα στην παρουσία των Gipsy Kings είναι ότι δεν εμφανίζονται πουθενά αν δεν έχουν "λόγο". Αν τους έκανε νόημα ο αρχηγός θα πήγαιναν σε συγκέντρωση του Μέρα25 σε 10 λεπτά μετά τον Τσίπρα. Αρκεί να υπήρχε "λόγος"... Σε όλα τα κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε και αυτό. Να μαζεύονται 100 άτομα σε ομιλία του Τσίπρα και οι 40-50 να είναι Gipsy. Κατάντια.

Οι ιδιοι τσιγγάνοι και Σύριοι πρόσφυγες, που είναι κάθε μέρα έξω με τα παιδιά τους στην διπλανή παιδική χαρά , ήταν και εχθές στο ίδιο σημείο. Για τα δεδομένα της Τρίπολης ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ συγκέντρωση!

όταν θα κλαίς θα είναι αργά ,αν τόσα χρόνια που η οικογένεια μάς έχει ανέβει στον σβέρκο και κάνει αφαίμαξη,δεν σε δίδαξε τίποτα είσαι άξιος της μοίρας σου ,αλλά δυστυχώς ορίζεις και την δική μου

Βρε βρε οι αετομάτηδες δεξιοί σχολιαστές μπορούν και διαπιστώνουν την εθνοτική καταγωγή κάποιου απλά κοιτώντας τον. Όλοι γύφτοι και τσιγγάνοι κατά αυτούς...

Αφού ο Σαμαράς έχει μαζέψει όλο το 3ο Ράιχ, τι θέλετε να κάνουν οι Ρομά δλδ? να χτίσουν κρεματορια και να μπουν μέσα? χαζοί σαν τους μπαλαμούς είναι? που πάνε να φέρουν πίσω αυτούς που τους χρεωκόπησαν...?

Χτες βράδυ μπροστά στο Καλλιστώ: -Συγγνώμη φίλε, να περάσω. -Τι επίντομα ντίνει;

Go back κυρία Μerkel, go back ke Soimple ... Go back κε τσίπρα ...

@15:27 - Ο Κούλης έχει δουλέψει και 10-12 χρόνια στην ζωή του. Ο Αλέκσης ούτε αφίσα ντεν έκει γκολήσει. Ευκαιρία είναι για το Αλέκση να εξασκήσει το επάγγελμά του και να δοκιμάσει τις στροφές 360 μοιρών στην πράξη. Θραύση θα κάνει. Τώρα που το σκέφτομαι, η στροφή 360 μοιρών μπορεί να έχει εφαρμογή στα τσαντίρια...

Παύλο βλέπω ότι μέχρι και ομοϊδεάτες σου έχεις αρχίσει να εκνευρίζεις με τα φθηνά και σε επίπεδο κουτσομπολιού σχόλιά σου.

@18:30 - Σίγουρα εκνευρίζεσαι εσύ που βλέπεις τους πολίτες να μαυρίζουν τον Αλέκση γιατί σιχάθηκαν τα ψέματά του και την ανικανότητά του. Κυβέρνησε, μετρήθηκε και βρέθηκε ελάχιστος. Φτάνει πια, πάμε για άλλα, πολύ καλύτερα.

Το συνταγματικό τόξο σήκωσε <<κεφάλι>>μετά τις ευρωεκλογές.......δεν φτάνει ότι μας έχωσε στα Μνημόνια,θέλει να κόψει επιδόματα και συντάξεις και επικουρικά....γιατί; ποιους θα εξυπηρετήσει; την άρχουσα τάξη μάλλον και όχι τους εργαζόμενους που έχουν πληρώσει με το αίμα τους κρατήσεις επί κρατήσεων για να έχουν κανένα φράγκο στα γεράματά τους.....

@17.03 μας έχει δουλέψει , αυτό μας λες κύριε; Αλήθεια με τι μισθό;

"Αετομάτηδες δεξιοί" λέει ο σύντροφος....Βλέπει 50-100 gipsy kings σε τόσες φωτογραφίες και σου λέει ο άλλος πως τους κατάλαβες; Ναι έχεις δίκιο, έκανα λάθος. Σουηδοί τουρίστες ήταν. Σύντροφε αν σου δείξω φωτογραφία από τον Λούβρο θα μου πεις ότι είναι τα Φιλιατρά...

Από τη μια θέλω να βγει ο Κούλης ρε Ρέμου.....ντα να σας αφαιμάξεις και να δώσει τον ιδρώτα τα σας στους μαρινακηδες που υπηρετεί. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος μπαταρία σας χάλαγαν τα επιδόματα θέλετε τις δουλειές του Κούλη με 300 το μήνα 7 ημέρες τη βδομάδα.

Ο Τσίπρας, "το παιδί του λαού", με τα κότερα, τα πούρα και τον Πέτρο Κόκκαλη ευρωβουλευτή του. Πόσο σανό ρε συντρόφια; Πόσο; Δουλεύετε με 400€ τον μήνα και αυτός σας κοροϊδεύει στα μούτρα κάνοντας διακοπές με κότερο και μπάτλερ. Σας λέει για την διαπλοκή και έχει τον Πέτρο Κόκκαλη ευρωβουλευτή. Έχουν διορίσει κολλητούς, συζύγους, αδέρφια, ξαδέρφια, γιους, κόρες και λένε για οικογενειοκρατία. Γνωρίζετε ότι όλα αυτά που λέτε για την ΝΔ είναι μπαρούφες και δεν τα ακούει κανένας. Τα λέτε μόνο για ένα λόγο. Τα έχει κάνει τόσο σκ@τά ο Σύριζα που δεν έχετε τι άλλο να πείτε.

@20:15 - Πολύ καλό μισθό είχε προφανώς ο Κυριάκος. Και στις ΗΠΑ είχε πολύ καλό και στην Ελλάδα είχε, όχι τον ίδιο αλλά υψηλό. Που είναι το κακό; Με τις σπουδές που έχει κάνει και τις ικανότητες που έχει λογικό είναι. Από την άλλη ο Αλέκσης δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του και φάνηκε αυτό. Μηδέν, ζερό, τίποτα. Προτιμάς αυτόν που δεν έχει δουλέψει ποτέ για να διοικήσει μια χώρα; Απλά σε νοιάζει να είναι παπατζής στην εξέδρα και στην ουσία τίποτα; Δεν τα είδες τα χάλια του; Μόνο σανό είναι ικανός να μοιράζει. Φτάνει, μπουχτίσαμε από τέτοιους, μας χρεοκόπησαν.

Οταν λέει ''ανατροπή'' εννοεί ασφαλώς την ''κωλοτούμπα'' γιατί μόνο αυτό είναι ικανός να κάνει, αφού ως γνωστό σ' αυτό το σπορ είναι ....μανούλα ! Μέχρι που και διεθνώς έχει κατοχυρώσει την λέξη ''kolotuba'' !

Ρε Παύλο, πες μας ρε άνθρωπε πόσο νούμερο πρέπει να είσαι? Ρε γιδι μας έσκισε η ΝΔ και εσύ μας λες για τον Αλέξη? Τι να μας πεις ρε που ότι γράφεις τα έχει κάνει το κόμμα σου για 5 χρόνια με τους σαμαρο βενιζελους και όλο το συναφι της ΝΔ. Μα πόσο στοκος πρέπει να είσαι ποια...πραγματικά.

@09:05 - Τα τελευταία 4,5 χρόνια κυβέρνηση είναι ο Αλέκσης. Ο γητευτής των Gipsy Kings. Το δήθεν "παιδί του λαού" με τα κότερα και τα πούρα. Αυτός που διέλυσε την μεσαία τάξη στους φόρους. Αυτός που στην βάρδια του "έτυχαν" του κόσμου οι "στραβές". Αυτός που έδωσε Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα σε Αλβανούς και Σλάβους. Η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε την χώρα το 2014 σε ανάπτυξη και είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να φέρει δουλειές και περισσότερα λεφτά σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Ο Σύριζα είναι το κόμμα του διορισμού, σε ένα χρεοκοπημένο κράτος. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.

Είδαμε τους Συριζαίους όπου και αν διοίκησαν. Η Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Χάλια ατελείωτα. Την τιμώρησαν οι πολίτες. Δεν κάνουν, είναι καταστροφή για τον τόπο, δεν έχουν ιδέα για το πως διοικείται μια δυτική χώρα. Είναι κολλημένοι κνίτες με μόνο προσόν την παρουσία τους στα αμφιθέατρα, λέγοντας μαρξιστικές μπαρούφες. Είχαν απορία οι πολίτες για το αν αυτά που έλεγαν μπορούν να εφαρμοστούν και τι αποτέλεσμα θα έχουν. Λύθηκαν όλες οι απορίες, οι πολίτες βόγκηξαν, η χώρα τραυματίστηκε, τους αφήνουμε πίσω και πάμε μπροστά. Όχι άλλο Πολάκη, όχι άλλη Τασία, όχι άλλο Βούτση, ΦΤΑΝΕΙ.

Λοιπόν παυλακο, είσαι τόσο νούμερο που δε πάει άλλο. 2004- 2009 Κωστάκης και δημόσιο έγινε πάρτι, ακόμα ψάχνουν να βρουν πόσα έφαγαν και πόσοι μπήκατε σ4ο δημόσιο. 2010- 2015 η Χούντα της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, 3 φορές κανονι η ΝΔ και έχεις τα μούτρα ρε άχρηστες και μιλάς. Ο τσιπρας βρήκε - όχι 0 και ισιωσε η κατάσταση. Τώρα εσύ έλα σαν σωτήρας, μπεεεε σας κάνει και εσύ ακολουθας. Φτάνει με τα δεξιά φασισταρια!!

Σύριζα δαγκωτό, όχι γιατί πάω το τσογλανάκι αλλά γιατί δεν πάω τον Κούλη, τον Μπένι, τον Αντωνάκη που το μάτι του θα γυαλίζει στον αιώνα τον άπαντα, τον Άδωνι, τον Σκάι και όλους αυτούς που με έχουν ταράξει στην ψευτιά και το παραμύθιασμα, που με τίναξαν στον αέρα και θέλουν να με ξανασώσουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.