Τσιώλης: Να χτίσει ο Παναθηναϊκός πάνω στον Κουρμπέλη την ομάδα

Τσιώλης: Να χτίσει ο Παναθηναϊκός πάνω στον Κουρμπέλη την ομάδα

Δεκέμβριος 04, 2019 - 18:00
0 σχόλια

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής της επαγγελματικής καριέρας του 26χρονου ποδοσφαιριστή, θυμάται την μεταξύ τους γνωριμία στην Τρίπολη, την πρώτη χρονιά του «Κούρμπε» στη Super League, ενώ σχολιάζει το νέο συμβόλαιο του διεθνούς μέσου με το «τριφύλλι».

Κεντρικό πρόσωπο ο Δημήτρης Κουρμπέλης στην ειδησεογραφία του Παναθηναϊκού.Και πως αλλιώς θα μπορούσε να συμβαίνει άλλωστε, από την στιγμή που ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών και ανακοινώθηκε και επισήμως την Τετάρτη (4/12) η επέκταση της συνεργασίας με τους «πράσινους».

Με αφορμή την «Κουρμπελ-ιάδα» που έχει την τιμητική της, το SDNAαπευθύνθηκε στον πρώτο Έλληνα προπονητή στην επαγγελματική καριέρα του ποδοσφαιριστή, την περίοδο που έφτιαχνε το όνομά του με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σάκης Τσιώλης (περί ου ο λόγος) θυμήθηκε ποια ήταν εκείνα τα στοιχεία που ξεχώρισε στον νεαρό Κουρμπέλη και του έδωσε 17 συμμετοχές την παρθενική του σεζόν (2011-12) στη Super League και 28 την επόμενη.

Για την ιστορία, ο Κουρμπέλης έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία στις 11/09/11 στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (0-0) με τον Όσκαρ Φερνάντεθ στον πάγκο της αρκαδικής ομάδας.
Ωστόσο ο Ισπανός κόουτς έπειτα από μόλις τρία παιχνίδια κούνησε μαντίλι και τον διαδέχτηκε ο Σάκης Τσιώλης.Ο Καρδιτσιώτης κόουτς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Κουρμπέλη στο παιχνίδι Κυπέλλου Προοδευτική – Αστέρας Τρίπολης (0-5) στις 21/12/11.

«Ο Κουρμπέλης ήταν ένας ποδοσφαιριστής που προερχόταν από την ομάδα Νέων του Αστέρα. Είχε πολύ καλή σωματοδομή κι εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, όπως μεγάλη αλτικότητα και ταχύτητα» τονίζει ο Σάκης Τσιώλης σχετικά με την πρώτη τους γνωριμία και προσθέτει:

«Παρότι η φυσική του θέση ήταν στόπερ, έχοντας την πρώτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα του Αστέρα τους Μπαρτολίνι και Πουλίδο τον χρησιμοποιούσα μπροστά από τους δύο στόπερ σε ρόλο κόφτη.
Ήταν τεχνίτης έπαιζε σε πρώτο χρόνο την μπάλα και δύσκολα έκανε το λάθος. Μάλιστα θα είχε πάρει ακόμα περισσότερες συμμετοχές αν δεν έβγαζε κάποια μυϊκά προβλήματα τραυματισμών. Την δεύτερη σεζόν έκανε περισσότερα παιχνίδια και καθιερώθηκε στην ενδεκάδα του Αστέρα».

«Χτίζει» στον Κουρμπέλη ο Παναθηναϊκός

Για την επέκταση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό και κατά πόσον μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη των «πρασίνων» τα επόμενα χρόνια, ο Έλληνας κόουτς σχολίασε:
«Ο Δημήτρης απέδειξε τα χρόνια της θητείας του στον Παναθηναϊκό πως μπορεί να δώσει πολλά πράγματα.Μην ξεχνάμε πως παρότι του δόθηκε η ευκαιρία να φύγει με μεταγραφή, αυτός επέλεξε να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, παρέμεινε πιστός στην ομάδα και έμεινα στα δύσκολα. Δικαιολογημένα είναι ο αρχηγός της ομάδας, κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή. Ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό να κάνει τα πάντα για τον κρατήσει στο ρόστερ του και με βασικό πυλώνα τον ίδιο να χτίσει πάνω του την ομάδα των επόμενων ετών».

Το εξωτερικό και η...ωρίμανση

Όσο για την προοπτική της μελλοντικής μεταγραφής του σε κλαμπ του εξωτερικού;

«Δεν είναι μικρό πράγμα να παίζεις στον Παναθηναϊκό και να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το κατά πόσον μπορεί να έρθει μια μεταγραφή στο εξωτερικό από την οποία θα έχουν συμφέρον και οι δύο πλευρές, αυτό είναι κάτι που θα φανεί σε βάθος χρόνου. Ο Δημήτρης ωριμάζει, δυναμώνει το κορμί του και παρουσιάζει συνεχώς σημάδια βελτίωσης. Συμπεριφέρεται τακτικά έτσι όπως πρέπει και διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου.

Μου αρέσει ο τρόπος που κινείται, τα μελετημένα τρεξίματά του, ο τρόπος που μεταφέρει την μπάλα, οι διαγώνιες πάσες και η κάλυψη των στόπερ όταν βγαίνουν στα πλάγια. Χρόνο με το χρόνο θα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος».

Από: sdna.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.