Το «τσίκνισε» παραδοσιακά η Τρίπολη (pics,vid)

Το «τσίκνισε» παραδοσιακά η Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 08, 2018 - 15:26
2 σχόλια

Ένα βήμα πιο κοντά στις Απόκριες αλλά και στη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής (που προηγείται του Πάσχα) μας φέρνει η Τσικνοπέμπτη.

Ο μυρωδάτος καπνός που διαχέεται παντού, είναι στην ουσία αυτός που «κάνει» την Τσικνοπέμπτη.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό η Τρίπολη και εφέτος τήρησε το έθιμο και παρά την κατήφεια της εποχής μικρές ψησταριές ξεπρόβαλαν σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Τα διάφορα κιόσκια στους δρόμους και στις επιχειρήσεις κερνούν μεζέδες και κρασί τους περαστικούς, έτσι ώστε το ξεφάντωμα να κρατήσει έως αργά το βράδυ.

Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Το ΚΑΠΗ Τρίπολης είχε ετοιμάσει ένα ξεχωριστό γλέντι με χορό και μουσική, ενώ οι πρόσκοποι της Τρίπολης όπως κάθε χρόνο τήρησαν τα έθιμα.

Σύλλογοι, φορείς, ομάδες και κάθε λογής παρέες τσούγκρισαν τα ποτήρια τους και γιόρτασαν τη σημερινή μέρα.

Το Arcadia Portal βγήκε στους δρόμους και σας παρουσιάζει φωτογραφίες και βίντεο από γλέντι και υπαίθριες ψησταριές της Τρίπολης.

Έφη Καστραντά

Aκολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το «τσίκνισε» παραδοσιακά η Τρίπολη


2 Σχόλια

Το πώς στήνονται μερικοί αιρετοί (αν όχι όλοι) για να φωτογραφηθούν, πραγματικά με ξεπερνάει. Κάνέναν τους δεν τον ενδιαφέρει η εκδήλωση που πηγαίνει, παρά μόνο να δουν σε σάιτ η τοπικά ΜΜΕ τη φωτογραφία ή το βίντεο με τη μάπα τους. Σου ανακατεύεται το στομάχι γι' αυτούς οι οποίοι ρυθμίζουν τις τύχες μας και σε τοπικό επίπεδο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κάποιοι μάλιστα - και είναι πολλοί - ζουν μόνο για να φωτογραφίζονται ή να αυτοφωτογραφίζονται. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτ' άλλο. Οι περισσότεροι βέβαια είναι από το παυλέϊκο. Θέλω να δω τα μούτρα τους όταν θα φάνε το φούμο στις εκλογές..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.