Τσιαμούλος: Οι θέσεις του για τοπική οικονομία - ανάπτυξη

Τσιαμούλος: Οι θέσεις του για τοπική οικονομία - ανάπτυξη

Μάιος 24, 2019 - 15:16
0 σχόλια

Θέλουμε ένα Δήμο πρότυπο και οδηγό ανάπτυξης για το μέλλον. Που αξιοποιεί τις ευκαιρίες και δίνει την δυνατότητα δημιουργίας στους νέους ανθρώπους. Γιατί οι νέοι μας κρατούν το μέλλον του τόπου μας στα χέρια τους.

Χάραξη στρατηγικού πλαισίου ανάπτυξης του Δήμου για την επόμενη δεκαετία. Οριοθέτηση των στόχων που μπορούν να επιτευχθούν και των μέσων για την επίτευξη τους.

Ενεργός συμμετοχή των δημοτών στην διαμόρφωση του σχεδίου ανάπτυξης με την ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων του Δήμου.

Διεκδίκηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Απευθείας πρόσβαση σε προγράμματα στις Βρυξέλλες με αιχμή το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 τις πρώτες 100 ημέρες.

Συστηματική προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

▶ Πλαίσιο ενεργειών στήριξης καταστημάτων εστίασης με συνεργασία όλων των ενεργών αρμοδίων Σωματείων.
▶ Εντατικοποίηση των ενεργειών για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του 11ου Συντάγματος Πεζικού για την αποφυγή μεγάλου κόστους ενοικίων που καταβάλει ο Δήμος και δημιουργία νέου δημαρχιακού συγκροτήματος.
▶ Ενίσχυση νεανικής επιχειρηματικότητας - επιχειρήσεις με στήριξη νεοφυών και καινοτόμων εταιρειών (start ups).
▶ Συνεργασία με Πανεπιστήμιο (συνεργασία σε έρευνα, ανάπτυξη ερευνητικού κέντρου, επιστημονικό χωριό).
▶ Καθιέρωση στο οργανόγραμμα του Δήμου μας υπηρεσίας για την διοργάνωση των δύο πιο σημαντικών εκδηλώσεων του δήμου Τρίπολης για το Πάσχα και την Άλωση της Τριπολιτσάς.
▶ Ώθηση εκδηλώσεων παραγωγικού χαρακτήρα με την δημιουργία Brand name-Π.Ο.Π. Καθιέρωση σειράς εκδηλώσεων για την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων.
▶ Μελέτη ανάπτυξης και προτυποποίησης του ιστορικού κέντρου.
▶ Άμεση υλοποίηση Open mall project.
▶ Τεχνολογία - αξιοποίηση εφαρμογών - δωρεάν πρόσβαση ίντερνετ μέσω wifι στην πόλη της Τρίπολης (Smart Cities).
▶ Αξιοποίηση δημόσιων χώρων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε συνεργασία με την Greenpeace και το πρόγραμμα Ήλιε μου - ήλιε σου.

Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.