Τσιαμούλος: Να στρέψουμε την προσοχή στον πολιτισμό και στον αθλητισμό

Τσιαμούλος: Να στρέψουμε την προσοχή στον πολιτισμό και στον αθλητισμό

Απρίλιος 17, 2018 - 21:35
0 σχόλια

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 17 Απριλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος χαιρέτισε την ανακοίνωση του κ. Κακλαμάνου, προέδρου του ΔΣ, να εφαρμόζονται οι χρόνοι κατά τις συνεδριάσεις.

Ακολούθως, ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε, όπως νωρίτερα ο κ. Σμυρνιώτης, ότι δεν θα έπρεπε να λάβει χώρα συνεδρίαση ΔΣ την ίδια ημέρα και ώρα που συνεδριάζει η ΚΕΔΕ.

Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να εξαρτάται από οποιαδήποτε κυβέρνηση που θέλει να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι με τις νέες συνθήκες, προβλέπονται μεγάλες δαπάνες για τους Δήμους, δίχως να υπάρχουν αντίστοιχοι πόροι. Ακόμη, ο κ. Τσιαμούλος ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να γίνει ένα πανελλήνιο συνέδριο για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην Αυτοδιοίκηση –το τελευταίο είχε διοργανωθεί το 2013.

Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι προσαρμοσμένα στις σημερινές συνθήκες, με στόχο την πολιτιστική στρατηγική των Δήμων.

«Περιμένω ως τις 3 Μαΐου από τον Δήμο Τρίπολης τις προτάσεις που θα εντάξω στον προγραμματισμό του συνεδρίου από τη δημοτική αρχή».

Τέλος, εκτίμησε ότι δεν φθάνουν τα χρήματα που έδωσε ο κ. Τσιρώνης για τη χρηματοδότηση του έργου στο Μεγαβούνι.

Η κυβέρνηση δεν θα δώσει χρήματα για τα απορρίμματα. Θα προχωρήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση, είπε ο Πρωθυπουργός. Τι θα γίνει στην περίπτωση που το δικαστήριο απορρίψει την αίτηση παράτασης για τον Άγιο Βλάση στις 4 Μαΐου;

«Προσπαθήστε να προχωρήσετε μια προσωρινή διαχείριση και ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας για να συνεργαστείτε με άλλες δομές».

Ο κ. Δημήτρης Παυλής σημείωσε ότι δεν προηγείται το ινάτι. «Η όποια παράταση για τη χωματερή του Αγίου Βλάση θα ισχύσει. Από εμάς δεν υπάρχει καθυστέρηση. Έχουμε να λάβουμε εγκρίσεις από υπηρεσίες, η κατάσταση των αδειοδοτήσεων είναι τραγική. Η αγωνία μας είναι η ίδια να προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μια σειρά».

Καλό θα είναι την επόμενη εβδομάδα να έχουμε συνάντηση για την επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού και να συζητήσουμε για την αναβάθμιση του πολιτισμού μας. Σημασία έχει να υπάρχει ένα αποτέλεσμα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.