Τσιαμούλος: Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η επιστολή για το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ

Τσιαμούλος: Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η επιστολή για το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ

Μάρτιος 05, 2019 - 10:24
0 σχόλια

Ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων και ξεχωριστά προς όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, μια ενημερωτική επιστολή για το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελούσε εδώ και πολύ καιρό δέσμευση της παράταξης μας και η κίνηση αυτή ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει τους αρχηγούς των κομμάτων, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, κύριο Κουτσούμπα Δημήτριο, κυρία Φώφη Γεννηματά, κύριο Λεβέντη Βασίλη, κύριο Θεοδωράκη Σταύρο και κύριο Καμμένο Πάνο. 
 
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του Νίκου Τσιαμούλου:
Αξιότιμε/η κύριε/α Πρόεδρε

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης, (Κ.Ε.ΔΗ.Τ.) στα τέλη του 2014, προέκυψε ένα πολύ σοβαρό θέμα κακοδιαχείρισης.

Συγκεκριμένα, από τον νόμιμο εκπρόσωπο και Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. κ. Αναστάσιο Τσούκα, έγινε σωρεία αναλήψεων από τράπεζες στις οποίες είναι αποταμιευμένα και κατατιθέμενα τα χρήματα της επιχείρησης, χωρίς οι πράξεις αυτές να καλύπτονται από αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα ή αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Πέραν τούτου, υπάρχουν εισπραχθείσες επιταγές που κινούν βάσιμες υποψίες καθώς σε αυτές δεν αναφέρονται καθόλου τα ονόματα των παραληπτών. Αποτέλεσμα όσων αναφέρθηκαν ήταν να κατηγορηθεί η αρμόδια υπάλληλος της επιχείρησης, ο δε πρόεδρος της επιχείρησης να παυθεί από τον δήμαρχο και να διαγραφεί επιπλέον και από την παράταξή του. Η αρμόδια υπάλληλος, η οποία έχει κατηγορηθεί και για άλλα θέματα κακοδιαχείρισης, σε προηγούμενη θέση της στο Δήμο, ετέθη σε αργία και με δικαστικές αποφάσεις σήμερα τελεί εκτός υπηρεσίας.

Εν συνεχεία, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έθεσαν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να ορίσει ορκωτούς λογιστές για έλεγχο. Επιπλέον, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ιωάννης Σμυρνιώτης και συνάδερφος Δημοτικός Σύμβουλος κατέθεσε την από 17-08-2015 μηνυτήρια κατά παντός υπευθύνου αναφορά για τα αδικήματα της απιστίας στην Υπηρεσία (ΠΚ 256), της εκμετάλλευσης εμπιστευμένων πραγμάτων (ΠΚ 257), της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία (ΠΚ258), της παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259), της απιστίας (ΠΚ 390), της απείθειας (ΠΚ 169), αφού πρώτα είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία για να του δοθούν αντίγραφα της κίνησης των λογαριασμών που τηρεί η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε τραπεζικά ιδρύματα της Τρίπολης και φωτοαντίγραφα των κατά νόμο παραστατικών που συνόδευαν κάθε πραγματοποιηθείσα εκταμίευση από 01-01-2015 μέχρι και 02-06-2015, τα οποία αρχικώς είχαν αρνηθεί να του χορηγήσουν από την Κ.Ε.ΔΗ.Τ.

Πράγματι, αφού προηγουμένως ψηφίστηκαν οι αντίστοιχες πιστώσεις και κατόπιν δεκάδων δημόσιων τοποθετήσεων της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και σε όλα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε., ορίστηκαν ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι όμως αργότερα, κατά τα λεγόμενά τους, δεν ήταν σε θέση να βγάλουν πόρισμα για την πορεία των πραγμάτων και εγκατέλειψαν την υπόθεση. Μέχρι και σήμερα, 3,5 χρόνια μετά, ουδείς γνωρίζει το ακριβές ποσό της καταχρήσεως το οποίο εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 300.000,00€, και πολλοί εργαζόμενοι της επιχείρησης και υπάλληλοι παιδικών σταθμών εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι με πολλά παράλληλα προβλήματα λειτουργίας των όλων δομών της ΚΕ.ΔΗ.Τ.(έλλειψη σε τροφεία των παιδικών σταθμών, καυσίμων κ.τ.λ).

Σήμερα είμαστε ενώπιον σοβαρότατων καθυστερήσεων στην έκδοση πορίσματος του Σώματος  Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και δη της Κ.Ε.ΔΗΤ.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

Πού είναι το «απαιτούμενο αποδεικτικό υλικό» που συγκέντρωσαν οι Ελεγκτές της ΣΕΕΔΔ προκειμένου αυτό να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διαπίστωση διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων;
Ποιος είναι ο λόγος που αυτή η υπόθεση ακόμα καρκινοβατεί;
Έχει γίνει  κατάχρηση Δημοσίου χρήματος για ίδιον όφελος, συγκεκριμένων ανθρώπων στο Δήμο της Τρίπολη, γεγονός που συντείνει στην πολυεπίπεδη κρίση και στην παθογένεια μέσα στο Δήμο Τρίπολης;

Είναι πασιφανές ότι κάποιοι επιδιώκουν να σκεπάσουν την υπόθεση και να την αφήσουν στο σκοτάδι. Ποιοί είναι αυτοί και για ποιους λόγους δεν αφήνουν να πέσει το φως της αποκάλυψης, της διαφάνειας και της κάθαρσης;
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα συγκάλυψης, καθώς ο Δήμαρχος είναι ο εκλεκτός της Κυβέρνησης, ο έχων το χρίσμα της, για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ζητάμε λοιπόν τη συνδρομή της Βουλής για τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης που θα αποκαλύψει πολλά.
Με εκτίμηση
  
Νίκος Τσιαμούλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.