Τσιαμούλος: Δεν έχετε το δικαίωμα κ. Δήμαρχε και κ. Βρέντα, να μιλάτε εσείς για πολιτισμό (vid)

Τσιαμούλος: Δεν έχετε το δικαίωμα κ. Δήμαρχε και κ. Βρέντα, να μιλάτε εσείς για πολιτισμό (vid)

Δεκέμβριος 04, 2018 - 17:00
4 σχόλια

 Αποχώρησε η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (29/11/2018), ζητώντας την παραίτηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τα αδέσποτα και προαναγγέλλοντας ότι το θέμα του πορίσματος για την ΚΕΔΗΤ θα προσπαθήσει να φτάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

Ναι στο ψήφισμα για το Πανεπιστήμιο. Καταγγέλλω τη διαδικασία και τον Δήμαρχο

 Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγχώνευση του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου, που προβλέπει την ίδρυση και νέων σχολών με ομόφωνη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, υπερψήφισε ο Νίκος Τσιαμούλος. Πριν την ψηφοφορία όμως προχώρησε σε καταγγελίες, όσον αφορά τη διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμαρχος για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

  Αρχικά, ο κ. Τσιαμούλος εξήγησε τους λόγους που δεν έδωσε το «παρών» το Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου ως επιστημονικός φορέας. Ο Πρόεδρος Κος Μαρινόπουλος, καλέστηκε τηλεφωνικά τελευταία στιγμή και δεν μπόρεσε να παραστεί όχι μόνο αυτός, αλλά και κανένας  εκπρόσωπος της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητήριου, όπου συμμετέχει και ο Νίκος Τσιαμούλος. Διευκρίνισε ότι δεν θα εκπροσωπήσει εκείνος τον επιστημονικό αυτό  φορέα, διότι είναι Δημοτικός Σύμβουλος και δεν θα μπορούσε να έχει διττό ρόλο.

 Ειδικότερα, είπε ότι :”Δεν υπάρχει λόγος να εκνευριστούμε και να αντιδράσουμε διότι είναι η πολλοστή φορά που μας δείχνει ο Δήμαρχος πως αντιλαμβάνεται ζωτικής σημασία θέματα για την πόλη. Έχουμε μία εισήγηση και στην οποία εμείς δεν συμμετείχαμε. Ο Δήμαρχος προσπαθεί να μας πείσει ότι έκανε τα μέγιστα, ενώ μπορεί να έκανε τα ελάχιστα. Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε αυτό το ψήφισμα. Εγώ καταγγέλλω τη διαδικασία, όπως την κάνατε. Έχω αρχίσω να ενοχλούμαι κι εγώ, αλλά έχω πάψει να εκνευρίζομαι. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα Κε Δήμαρχε. Κωφεύετε στις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα.” 

  Να παραιτηθεί ο Αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα

 

Την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Σταματόπουλου ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος, τονίζοντας ότι:

 ”Δεν κατάφερε να διαχειριστεί αυτό το σοβαρό ζήτημα και καταγράφεται πλέον ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Δήμο μας. Αν δεν έχει την ευθιξία ο κ. Σταματόπουλος να παραιτηθεί, ας του πάρει τις αρμοδιότητες ο  Δήμαρχος, διαφορετικά να παραιτηθεί ο ίδιος, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη και επιλογή του. Να θυμίσω στο σώμα, ότι τον Οκτώβριο του 2014 του καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση και του προτείναμε πώς να κινηθεί άμεσα με την στήριξη της παράταξης μας. Τελικά ο ίδιος κατάφερε να βάλει απέναντι όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις, να μη δώσει λύση στο πρόβλημα, τα αδέσποτα να πολλαπλασιάζονται διαρκώς και ο Δήμαρχος να τον καλύπτει με απανωτά ψέματα.

  Δεν γίνεται να θεωρούμαστε πολιτισμένη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε εβδομάδα να έχουμε ασθενείς στο νοσοκομείο από επιθέσεις αδέσποτων, λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να κυκλοφορήσουν μόνα τους. Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνθρωπος, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης με ασφάλεια.”

 Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ.Τσιαμούλος είπε : “Καθυστερήσατε 2,5 χρόνια κ. Δήμαρχε όλες τις διαδικασίες για την αδειοδότηση και κατασκευή του ενδιαιτήματος(σπίτι των αδέσποτων ζώων), κάνοντας άλλη μια φορά τα γνωστά πολιτικά σας παιχνίδια. Αποκαλύψαμε πριν 6 μήνες τα απανωτά σας ψέματα, ότι δήθεν ευθύνεται η κτηνιατρική υπηρεσία. Η κοινωνία των πολιτών διαμαρτύρεται καθημερινά σε όλους μας και έχουν δίκιο.  Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό και να μας ζητάτε να ψηφίσουμε 100.000,00 για τις δήθεν υψηλού επιπέδου εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα αδέσποτα να δρουν ανεξέλεγκτα. Και πως θα συμμετέχει ο κόσμος σε αυτές; Θα μπορεί να φθάσει στον προορισμό του ασφαλείς;

 Δεν έχετε το δικαίωμα, κ.Δήμαρχε και κ.Βρέντα, να μιλάτε εσείς για πολιτισμό, όταν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα σκουπίδια και τα αδέσποτα.

«Πιθανότατα η Κυβέρνηση που έδωσε το “χρισμα του ΣΥΡΙΖΑ” στον κ.Παυλή, να συγκαλύπτει και το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ»

 Μία άλλη διάσταση στο ζήτημα της καθυστέρησης του πορίσματος από τους αρμόδιους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τον έλεγχο στην ΚΕΔΗΤ, κατέθεσε ο Νίκος Τσιαμούλος.

 Πιο συγκεκριμένα, είπε … “Καλώ τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη που εκπροσωπείται από τον βουλευτή του Νομού μας, κ.Κώστα Βλάση και την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κα.Φώφη Γεννηματά που εκπροσωπείται από τον βουλευτή του Νομού μας, κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να αναλάβουν σοβαρά με τον θεσμικό τους ρόλο και να ασχοληθούν με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της ιστορικής Τρίπολη. “

 Και συνέχισε την τοποθέτησή του…”Τους καλώ από αυτό το ‘βήμα’, να κάνουν επερώτηση στην βουλή για να πάρουμε κάποια απάντηση,  για ποιο λόγο καθυστερούν 3,5 χρόνια οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης το πόρισμα. Θεωρούμε ότι υπάρχουν κέντρα εξουσίας, πιθανότατα να είναι και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  που έδωσε το χρίσμα στον σημερινό Δήμαρχο, που συγκαλύπτουν αυτό το σκάνδαλο των 500.000,00 περίπου.”

 Την επόμενη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Τσιαμούλος έδωσε συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία και είπε : “Η η παράταξη μου, θα καταθέσει έγγραφα στους παραπάνω αναφερόμενους και θα συνεργαστεί αν χρειαστεί με όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.”

Δελτίο Τύπου

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Tσιαμούλος: Να παραιτηθεί ο Αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα


4 Σχόλια

Σωστός ο Τσαμουλος. Τα σκυλιά δαγκώνουν και φέρνουν ψήφους. Το πανεπιστήμιο δεν δαγκώνει. Συνεπώς τι μας νοιάζει.

Ούτε εμένα μου είναι συμπαθής ο Νίκος αλλά έχεις να πεις κάτι σε αυτά που λέει; Υπό το μηδέν πλέον τα έργα στην Τρίπολη...

ΟΛΟ ΒΛΑΚΕΙΕΣ...ΘΑ..ΘΑ... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΝΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ...ΚΕΔΙΤ..ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.Κ.Λ.Π. ;;; ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ...ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΥΧΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ...ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ...ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ..ΟΧΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.