Τσιαμούλος: Η πρόκληση της ανανέωσης και το στοίχημα της επόμενης μέρας

Τσιαμούλος: Η πρόκληση της ανανέωσης και το στοίχημα της επόμενης μέρας

Απρίλιος 15, 2014 - 10:55
10 σχόλια

Ο τόπος μας περνά μέσα από μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων που οφείλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να τις αντιμετωπίσουμε -αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Άλλωστε η ελπίδα δεν βρίσκεται στα λόγια της θεωρίας. Βρίσκεται στο αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς, της συλλογικής προσπάθειας.

Στο Δήμο Τρίπολης, έχουμε ζήσει τα αδιέξοδα των κατεστημένων νοοτροπιών και των μικροκομματικών συμφερόντων που κλόνισαν τη σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Και βεβαίως οι κατεστημένες νοοτροπίες δεν ήταν μόνο μέσα στην εξουσία αλλά και γύρω από αυτή. Αυτός ήταν και ο λόγος που νέες ιδέες και πρωτοπόρες, αντισυμβατικές προτάσεις δεν μπορούσαν να βρουν ζωτικό χώρο για να αναπτυχθούν. Έτσι, αργά αλλά σταθερά, διαμορφώθηκε μία στασιμότητα που συντηρείται από αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Αυτά τα δεδομένα της στασιμότητας οφείλουμε να τα αλλάξουμε, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Αν κάτι χρειαζόμαστε στον τόπο μας, είναι να σκεφτούμε και να πράξουμε έξω από τα συνηθισμένα και τα αναμενόμενα. Ένα παράδειγμα είναι η πρόταση για περιορισμό της θητείας του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, σε δύο και τρεις αντίστοιχα. Με τον τρόπο αυτό υπηρετείται η ανανέωση στο Δήμο και δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής πολιτών που μέχρι τώρα αδιαφορούσαν για τα κοινά.

Χωρίς ανανέωση έρχεται ο μαρασμός και η ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων υλικών που φθείρονται μέσα στο χρόνο. Όμως το μέλλον δεν μπορεί να χτισθεί με τα φθαρμένα υλικά του παρελθόντος. Η φρεσκάδα, ο δυναμισμός, η διαφορετική σκέψη, η συνεργασία, η αξιοποίηση της συλλογικής γνώσης και εμπειρίας, αυτές είναι προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε και να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης μέρας.


10 Σχόλια

ωραια εκθεση ιδεων Νικολακη καμια προταση συγκεκριμενη και εφαρμοσημη για το δημο εχεις? η θα το ριξουμε στην φιλολογια?

ΑΧ Β ΡΕ ΝΙΚΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ.

δεν χρειαζεται να ειναι κανεις νεος για να εχει φρεσκες ιδεες αρκει να ειναι ανοιχτομυαλος ,υπαρχουν και κατι νεοι που εχουν τα μυαλα του παππου μου η ηλικια δεν αποτελει προσον απο μονο της χρειαζεται να υπαρχουν και αλλα προσοντα.

σημασια δεν εχει ποσα χρονια ειναι κανεις σε ενα αξιωμα αλλα ποσο αποτελεσματικος ειναι.

Νίκο προτάσεις δεν ακούμε από εσένα. Δε θα κάνεις τη διαφοροποίηση κατηγορώντας μόνο το κατεστημένο γιατί έτσι γίνεσαι και εσύ κατεστημένο.

Ακουσα Νίκο,πως άρχισες να μιλάς για επιτροπές πολιτών! Κι εσύ μετά τον Παυλή αντιγράφετε Γιαννούλη ή μου φαίνεται;; Ο οποίος Παυλής μη σας φανεί περίεργο αν στις δεύτερες εκλογές στηρίξει Σμυρνιώτη.Το σύστημα τα συνηθίζει κάτι τέτοια όταν κινδυνεύει. Τουλάχιστον εσύ Νίκο από όσο έχω καταλάβει θα στηρίξεις Γιαννούλη και αυτό δείχνει πως δεν είσαι σαν τους άλλους.

Θα στηρίξουμε Σμυρνιώτη γιατί τώρα δεν θα καταλαβαίνουμε τις ρεμούλες.... 4 χρόνια πήρε πτυχίο......

ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΜΠΡΑΒΟ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 200ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΑΙ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΣΤΕ.

Παρά το γεγονός ότι είναι νέος δεν ακούμε καμία σοβαρή πρόταση. Το αλλάζουμε τα δεδομένα δε μας λέει κάτι. Πως τα αλλάζει? Τι προτείνει σε κάθε τομέα? Εχει πρόγραμμα ?