Τσιαμούλος: Η παρούσα δημοτική αρχή έχει αποδειχτεί κατώτερη των περιστάσεων (video)

Τσιαμούλος: Η παρούσα δημοτική αρχή έχει αποδειχτεί κατώτερη των περιστάσεων (video)

Απρίλιος 16, 2014 - 14:48
5 σχόλια

Το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα, θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της παράταξης του, «Τρίπολη- Αλλάζουμε τα δεδομένα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, Νικόλαος Τσιαμούλος- «Τρίπολη Αλλάζουμε τα δεδομένα», στο ArcadiaPortal μίλησε για όλους και για όλα, συζητώντας και αναλύοντας τις απόψεις του για θέματα παράταξης εκλογών αλλά και κοινωνικού περιεχομένου.

Το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα, θα ανακοινωθεί το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο μάς αναφέρει, ενώ τονίζει ότι σε ενδεχόμενη συνεργασία μετά τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, είναι κάτι το οποίο οι ίδιοι οι συμπολίτες θα αποφασίσουν με τις επιλογές τους.

Επεσήμανε τα λάθη της παρούσας δημοτικής αρχής της πόλης, λέγοντας ότι η μετριότητα και η αδιαφάνεια πρωτοστατούν σ’ αυτήν, καθώς έγινε όπως αναφέρει ένα με την εξουσία. Χαρακτηριστικά αναφέρει για τον κ Σμυρνιώτη, ότι υπήρξε μόνο διαχειριστής καταστάσεων, χωρίς να δώσει όραμα για την πόλη.

Στο ζήτημα των απορριμμάτων και της διαχείρισης αυτών , ανέφερε ότι η εμπειρία της χωματερής των Φιλικών άφησε πίσω της πολύτιμα μαθήματα και διδάγματα για το μέλλον, ενώ τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή, έκρυβε το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί, τη στιγμή που η πόλη είχε κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη, και τα ρέματα και άλλες πόλεις είχαν γεμίσει με απορρίμματα. Η παρούσα δημοτική αρχή λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και όχι το κοινωνικό, καθώς έχει αποδειχτεί κατώτερη των περιστάσεων.

Οι στόχοι της παράταξης για το μέλλον τονίζει ότι πρέπει να είναι υλοποιήσιμοι και εφαρμόσιμοι, καθώς και ο ίδιος δηλώνει πραγματιστής. Ωστόσο η καινοτομία, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων αυτών και μάλιστα σε αυτό έφερε ως παράδειγμα τη δημόσια πρότασή του να περιορίζονται σε δύο οι  θητείες των εκλεγμένων δημάρχων και σε τρεις των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Πρέπει τονίζει, να αλλάξει η μετριότητα, άλλωστε σε αυτό οφείλει και το όνομα της παρατάξεώς του, τα δεδομένα πρέπει να αλλάξουν, να υπάρξει πορεία καινοτομίας και δράσης νέας, σπάζοντας στεγανά, κατεστημένα και φεύγοντας από την οποιαδήποτε κομματική απόχρωση και ιδεοληψία του παρελθόντος. Η μετριότητα τονίζει δεν έχει θέση στην «Τρίπολη- Αλλάζουμε τα δεδομένα».

Σχετικά με την κανονιστική και την πλατεία Πετρινού, τόνισε ότι για τη λειτουργία της πόλης και της πλατείας Πετρινού, αποδείχθηκε «κανονισμός χωρίς κανόνες», κάτι το οποίο αποδεικνύει τα μεγάλα ελλείμματα αποτελεσματικής διοίκησης. Χρειαζόμαστε τονίζει μια πόλη για όλους και με όλους, εξασφαλίζοντας έτσι την αρμονία ανάμεσα στους δημότες.

Σε ό, τι αφορά την αποχώρησή του απ’ την παράταξη  Παυλή, για πολλοστή φορά ανέφερε ότι δεν έχει καμία προσωπική διαφορά με τον Δημήτρη Παυλή, ενώ τόνισε ότι χάθηκε η αντιπολιτευτική τακτική, καθώς η πορεία της συνταυτίστηκε με του κ Σμυρνιώτη. Ο ίδιος ορίζει την αντιπολίτευση ως μία σωστή πορεία, η οποία μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις στέκεται δίπλα στους πολίτες και τους βοηθά, επιλύοντας μείζονα ζητήματα.

Η συνέντευξη έκλεισε με το φλέγον ζήτημα της ανεργίας και στο κατά πόσο η αυτοδιοίκηση είναι σε θέση να επιλύσει το εν λόγω θέμα. Ο ίδιος ανέφερε ότι με κατάλληλη αξιοποίηση κονδυλίων, μπορούν να υπάρξουν παρεμβάσεις, ενώ το ζήτημα «ανοίχτηκε» και στη μετανάστευση των νέων που αφήνουν τα χωριά και εγκαταλείπουν τον τόπο τους αλλά και σε άλλα προβλήματα που μέσω αυτής δημιουργούνται, όπως είναι η υπογεννητικότητα. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή ένας υποψήφιος δήμαρχος δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα της ανεργίας.
 

Video: 

youtube://v/SPC0MjvTCkM


5 Σχόλια

ΔΕΝ ΤΑ ΕΤΡΩΓΕΣ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕ ΤΣΙΑΜΟΥΛΑΚΟ ! ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ (ΤΕΜΠΟ).

Ναι ναι έσύ μίλησες πρώτος για διαφάνεια !!!!! Την έμαθες καλά στο ΠΑΣΟΚ. Καλά το πας !!!

νικο εχεις δωσει νοημα στη ζωη μερικων ατομων που παλευουν εδω να σε δυσφημίσουν αλλα ματαια... ξυδακι στα παιδια που δεν συνεργαστηκαμε μαζι τους γιατι καταλαβαμε τι είναι

Τελικα ειναι γεγονος.Οταν καποιος φερνει κατι νεο κατι διαφορετικο δεχεται πολεμο γιατι δεν μπορει να το αποδεχτει το παλιο.Προχωρα και μην ακους τιποτα.Η Τριπολη θελει αλλαγη