Τσαβούσογλου: Δεν θα ικετεύουμε για πάντα το ΝΑΤΟ

Τσαβούσογλου: Δεν θα ικετεύουμε για πάντα το ΝΑΤΟ

Οκτώβριος 14, 2019 - 16:45
0 σχόλια

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στην προμήθεια του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 είπε: «Μέχρι στιγμής, η Τουρκία δεν έχει τα δικά της αμυντικά συστήματα. Κατόπιν δικού μας αιτήματος, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Ισπανία ανέπτυξαν τα δικά τους συστήματα Patriot στην Τουρκία. Όλα αυτά τα συστήματα είναι πολύ καλά, αλλά είναι μία προσωρινή λύση. Πρώτα απ’ όλα, όπως τα τοποθέτησαν, μπορούν να τα απομακρύνουν και να τα τοποθετήσουν ξανά. Δεν κάνω κριτική. Αυτή είναι η λογική του "ροτέσιον" και ειλικρινά, ευχαριστούμε πολύ τους συμμάχους γι’ αυτή τη βοήθεια».

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι «πρέπει να αποκτήσουμε τα δικά μας αμυντικά συστήματα». «Δεν πρόκειται να ικετεύουμε για πάντα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αγοράσαμε τους S-400» έσπευσε να προσθέσει.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.