Τρουπής: Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου

Τρουπής: Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου

Νοέμβριος 13, 2019 - 21:15
1 σχόλια

Άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου η Πελοπόννησος EXPO, η μεγάλη παμπελοποννησιακή έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών, στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης.

Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν την Πελοπόννησος EXPO σε έναν ιδιαίτερα φροντισμένο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες και να κάνουν ακόμα ένα βήμα εξωστρέφειας.

Αφού προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο, λέγοντας ότι είναι αμέριστη η χαρά του να υποδέχεται επαγγελματίες και επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους.

«Και πάλι στην Τρίπολη διοργανώνεται ο θεσμός που ξεκίνησε από εδώ το 2016, η Πελοπόννησος Expo, και των επτά νομών της Πελοποννήσου», είπε ο κ. Τρουπής, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η έκθεση διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια όλων των Νομών της Πελοποννήσου. 
Ο κ. Τρουπής έκανε μια αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια, και αναφέρθηκε στον πρωτεργάτη της έκθεσης και πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Μπουντρούκα ο οποίος χειροκροτήθηκε. Αναφέρθηκε επίσης στο όραμα της περιφερειακής έκθεσης, που είναι σημείο αναφοράς, όπως είπε, για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Το όραμα μετουσιώθηκε σε δράση

Ως νέος πρόεδρος, όπως είπε, το στοίχημα για τον ίδιο δεν είναι η συνέχιση του θεσμού, αλλά η συνεχής αναβάθμισή του, με μια άρτια οργανωμένη έκθεση, που θα προβάλλει τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Πελοποννήσου και που θα αποτελεί τόπο συνάντησης.

Η συνεργασία των Επιμελητηρίων και τα αποτελέσματα που αυτή έχει, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι συνέργειες είναι απαραίτητες για την πρόοδο και την ευημερία. Γίνονται βήματα. Το κλίμα έχει αλλάξει, θέλουμε να βγούμε από το τούνελ.

Ακόμα, ο κ. Τρουπής τόνισε ότι σήμερα «χρειάζεται στήριξη των επιχειρήσεων που επιβίωσαν από τη δεκαετή κρίση, για να κάνουν βήματα μπροστά». «Ιδιαίτερη στήριξη χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιφέρεια. Εδώ χρειάζεται σύμπραξη, που θα οδηγήσει στην παραμονή και επιστροφή των έργων στον τόπο τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Τρουπής μίλησε για τα δύο νέα Τμήματα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Τουρισμού και του Τμήματος Πρωτογενούς Παραγωγής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της λειτουργίας ενός εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου στην Τρίπολη, που θα συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλων των Νομών και της περιοχής μας.

Μιλώντας για την έκθεση, είπε ότι θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες να δείξουν τη δουλειά τους, ενώ αναφέρθηκε και στις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που εφέτος περιλαμβάνονται στη διοργάνωση.

Τέλος, ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της έκθεσης και ευχαρίστησε με τη σειρά όλους τους προέδρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, αλλά και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τρίπολης, τους χορηγούς και τους εκθέτες.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κύριε Τρουπή, για να στηρίξετε τις επιχειρήσεις πρέπει να έχετε όραμα και όραμα δε φαίνεται ξεκινώντας από την έκθεση, 'όπου στοιχίζει ο κουκος αηδόνι.Η Περιφέρεια και σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια όφειλε να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις και όχι να πληρώνουν οι επιχειρήσεις αστρονομικά ποσά για αν παρελάσουν στην έκθεση αυτή.Επιπλέον ,δώστε βοήθεια στις επιχειρήσεις για αν βοηθήσουν τους εργαζόμενους, όπου αυτοί κρατούν τον επιχειρηματία ψηλά.Χωρίς εργαζόμενους εξασφαλισμένους σωστά οικονομικά και προνομιακά , οι επιχειρηματίες είστε ΤΙΠΟΤΑ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.