Τροποποιούνται οι όροι απαλλαγής από τα Θρησκευτικά

Τροποποιούνται οι όροι απαλλαγής από τα Θρησκευτικά

Νοέμβριος 01, 2019 - 16:23
1 σχόλια

Με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον ειδικότερο τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών (δείτε ΕΔΩ), σημειώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – σε συμμόρφωση και με την υπ’ αριθ. 1749/2019 πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - δρομολογεί την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά:

«Το Υπουργείο θα επεξεργαστεί και θα αντιμετωπίσει, με τρόπο συνεκτικό, όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις των Δικαστηρίων. Στο πλαίσιο αυτό, αυτονοήτως θα τροποποιηθούν και οι ρυθμίσεις που αφορούν στο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών και στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, ώστε να είναι απόλυτα συμβατές με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο καθώς και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Όταν έχουμε ανώτατους δικαστές (Δικαστές του ΣτΕ) που δεν μπορούν να εγγυηθούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών και χρειαζόμαστε υπερεθνικούς δικαστές για να μας προστατεύσουν (δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) αναρωτιέμαι αν οι κύριοι αυτοί έχουν μάθει τα βασικά από το Συνταγματικό Δίκαιο και τα δικαιώματα του ανθρώπου.Αν είναι να επικυρώνετε τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης χωρίς να είστε ανεξάρτητοι και χωρίς να εφαρμόζετε πραγματικά το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε δεν σας χρειαζόμαστε.Τα θρησκευτικά σας πιστεύω να μένουν στην άκρη όταν ανεβαίνετε στην έδρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.