Τρώγονται… μεταξύ τους οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ για το τροφείο των 6 ευρώ

Τρώγονται… μεταξύ τους οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ για το τροφείο των 6 ευρώ

Μάρτιος 08, 2018 - 20:32
0 σχόλια

Το τροφείο των 6 ευρώ ημερησίως στους εργαζομένους της ΔΕΗ προκαλεί κόντρες μεταξύ των συνδικάτων και της ΓΕΝΟΠ αλλά και με τη διοίκηση της δημόσιας εταιρίας.

Από την 1η Μαρτίου οι περίπου 18.000 εργαζόμενοι της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας βρίσκονται για πρώτη φορά χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας κι αυτό καθώς η Ομοσπονδία δεν έχει καταφέρει να κλείσει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρίας. Πηγές αναφέρουν ότι το κυριότερο σημείο τριβής είναι το περιβόητο τροφείο που εισπράττουν οι εργαζόμενοι με βάση την προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Εμμανουήλ Παναγιωτάκης με δηλώσεις του είχε ταχθεί κατά της συγκεκριμένης παροχής προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τον τερματισμό της με την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ να έχει διαπραγματευτεί το «ψαλίδισμα» της στα 4 με 5 ευρώ ημερησίως. Κάτι που προκαλεί αντιδράσεις στα σωματεία, όπως αυτό των διοικητικών υπαλλήλων (ΕΔΟΠ). Η ένωση με ανακοίνωσή της επικρίνει τόσο τη ΓΕΝΟΠ όσο και τη διοίκηση της εταιρίας: «Γιατί, όμως, φτάσαμε μέχρι εδώ; Οι ευθύνες βαραίνουν μόνο την «αριστερή» διοίκηση της ΔEΗ η οποία βεβαίως, φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί κρατά όμηρους το προσωπικό ή ανάλογες ευθύνες έχει και η ΓΕΝΟΠ; Η οποία για όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, όχι μόνο δεν ενημέρωσε για τις εξελίξεις, αλλά δεν πήρε πρωτοβουλίες προκειμένου να ασκήσουμε κάθε μορφή πίεσης, ώστε να υπογράψουμε Σ.Σ.Ε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ανάλογες αντιδράσεις εκδηλώνονται και από άλλα σωματεία της εταιρίας, αν και πληροφορίες θέλουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν μέχρι το επόμενο δεκαπενθήμερο με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πάντως συνδικαλιστές προβληματίζονται πως αν παραμείνει σε εκκρεμότητα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων τότε υπάρχει ο κίνδυνος οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ να ταυτιστούν με τη διεκδίκηση του τροφείου…

(ΠΗΓΗ: euro2day.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.