Το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα παρουσίασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα παρουσίασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιανουάριος 23, 2019 - 20:01
8 σχόλια

Το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα εμφάνισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και μάλιστα κατά 7% κάτω από τον μέσον όρο στη χώρα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανεργία 14,3%, και έρχεται τρίτη μετά την Κρήτη που έχει το χαμηλότερο ποσοστό και τα Ιόνια Νησιά.

«Δίνουμε διαρκή αγώνα για να πολεμήσουμε την ανεργία. Θα νικηθεί όταν βρει δουλειά και ο τελευταίος Πελοποννήσιος άνεργος. Μαζί συνεχίζουμε μπροστά.» Με αυτά τα λόγια ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καλωσορίζει τα καλά νέα που, ασφαλώς, στο μέλλον πρέπει να είναι καλύτερα.

Δεν είναι τυχαίο που τόσο η Κρήτη όσο και τα Ιόνια Νησιά αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απασχολούνται στα τουριστικά και στα συναφή επαγγέλματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θέσει στην κορυφή της ατζέντας της την ανάπτυξη του τουρισμού στην Πελοπόννησο και τα αποτελέσματα ως σήμερα είναι εξαιρετικά θετικά. Η εξωστρέφεια της Πελοποννήσου, οι τουριστικές εκθέσεις, το άνοιγμα στους τουριστικούς πράκτορες των πιο ισχυρών κρατών της Ευρώπης και η συνεχής ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος θα φέρει και νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια.

 


8 Σχόλια

Έφυγε ο κόσμος στο εξωτερικό και όσοι έμειναν κανουν δουλειές του ποδαριού και άσχετες με τις σπουδές τους ή στριμώχνονται νεα παιδια σε γραφεία του Δημοσίου με οκτάμηνο του οαεδ, χωρις κανένα μέλλον. Καλύτερη η σιωπή σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μαλλον εσυ πρεπει να σωπασεις γιατι και τα μορφωμενα παιδια πουβστριμωχνονται στα γραφεια του δημοσίου, δε μπορουν ουτε τη δουλεια του δημοσιου να φερουν εις περας...απο εκει και περα....δες απο αυτους που φευγουν ποσοι εχουν γυρισει μετα απο καναδυο χρονια.... Ασε λακη....κατσε στα αυγα σου...και να αξιολογεις τα σωστα....

Anonymous 8:59 Εσύ τι σχέση έχεις με τα μορφωμένα παιδιά; Καμία αν κρίνω από τα ορνιθοσκαλίσματα που έγραψες. Ευτυχώς δεν είναι όλοι σαν και σένα ντουβάρια..

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα στατιστικης μελετης που συγκρινει την ανεργια αναμεσα στις 13 Περεφερειες της Ελλαδας. Στο ιδιο δηλαδη κοινωνικοοικονομικο περιβαλλον , η Περιφερεια Πελοποννησου εχει την τριτη μικροτερη ανεργια στη χωρα . Συγχαρητηρια λοιπον στην Περιφερειακη αρχη !

Ανώνυμε 08:59, επειδή, όπως λες, στριμώχνονται οι μορφωμένοι του δημοσίου πρέπει να στριμωχτούν ανάμεσά τους και οκταμηνίτες των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ;

Μήπως υπάρχει και μείωση του πληθυσμού στην Πελοπόννησο ; Τι να κάνει ο κόσμος, και ειδικά οι νέοι, φεύγουν και ρίχνουν πέτρα πίσω τους. Δεν βλέπουν να υπάρχει καμία μέριμνα για να μείνουν και να προσφέρουν στον τόπο τους. Συνεχίστε έτσι και στο τέλος θα απευθύνεστε μόνο σε γερόντια.

Συγχαρητήρια. ..είναι γνωστό άλλωστε ότι με ένα μαγικό τρόπο όλοι απορροφούνται στην περιφέρεια για δουλειά. ..που δεν τη βλέπουμε ποτέ βέβαια. ..αρκεί να έχεις λίγο ταλέντο. ..στις συνεργασίες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.