Τρίτεκνοι Αρκαδίας: Τεράστιο το δημογραφικό πρόβλημα (video)

Τρίτεκνοι Αρκαδίας: Τεράστιο το δημογραφικό πρόβλημα (video)

Ιανουάριος 14, 2015 - 11:29
1 σχόλια

Για το δημογραφικό πρόβλημα μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών Τρίπολης και Όμορων Δήμων κ. Κώστας Καμπούρος και ο πρόεδρος συλλόγου Τριτέκνων Μεγαλόπολης «Ο Αρκάς» κ. Νίκος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Καμπούρος τόνισε ότι μετά από πολλές συζητήσεις με πολιτικούς και βουλευτές, το θέμα έμεινε στα συρτάρια και στο «θα». Θεωρεί ότι δεν μπορούν πλέον να συζητούν για υποσχέσεις, θέλουν πράξεις. Ο ίδιος μιλά για τον Σύλλογο που εκπροσωπεί στον οποίο υπάρχουν 1.500 εγγεγραμμένοι.

«Το δημογραφικό πρόβλημα, μετά από συνεχείς ενημερώσεις των κομμάτων, δεν το συμπεριέλαβαν στον στρατιωτικό σχεδιασμό τους ως εθνική λύση για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ, σχεδόν κάθε τρία χρόνια χάνεται στην Ελλάδα μία πόλη και οι θάνατοι έχουν υπερβεί τις γεννήσεις».

Ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στην Ελλάδα επιβάλλει εθνικό δημογραφικό σχεδιασμό που θα αφορά στην Παιδεία, στην Υγεία και στην οικογένεια. Δημογραφική πολιτική ακολουθούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη εκτός την Ελλάδα, τόνισε.

«Οι πρόεδροι ζήτησαν από τους υποψήφιους βουλευτές να μεταφέρουν την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας στις κεντρικές επιτροπές των κομμάτων τους και να μην μείνουν πάλι στις υποσχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ζητούν όσοι ψηφίσουν να στηρίξουν τους βουλευτές που υποστηρίζουν την πρόταση των τριτέκνων για την εξομοίωση με τους πολύτεκνους, «διότι το πρόβλημα βρίσκεται στη διαφορά του ενός παιδιού, δύο έρχονται δύο φεύγουν», όπως λένε, και γι’ αυτό η πρότασή τους έχει την ιδιότητα της ανάπτυξης και την παροχή δυνατότητας δημιουργίας στη χώρα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δημογραφικό πρόβλημα τριτέκνων


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.