Τριπόταμος: Η ΔΕΗ καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το χωριό σε 10 ημέρες

Τριπόταμος: Η ΔΕΗ καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το χωριό σε 10 ημέρες

Νοέμβριος 18, 2017 - 14:00
0 σχόλια

H ΔΕΗ μέσω της νομικής υπηρεσίας της , έστειλε χθες Παρασκευή 17 Νοεμβρίου τα εξώδικα προς τους κατοίκους του Τριποτάμου , με τα οποία τους καλεί να αφήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους μέσα σε 10 ημέρες , να εγκαταλείψουν το χωριό και να φύγουν.

Αυτή είναι μια τυπική διαδικασία η οποία αναμενόταν από όλους. Όμως ταυτόχρονα δείχνει και τις προθέσεις τόσο της ΔΕΗ , όσο και των αρμόδιων παραγόντων για το θέμα.Και αυτό γιατί η αποστολή των εξώδικων γίνεται πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν και από ότι έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Άλλωστε στο θέμα του Τριποτάμου είχαμε και το άλλο παράδοξο , την αίτηση για άρση ιερότητας των 2 ναών που έχει ήδη γίνει. Με λίγα λόγια η Γενική Διεύθυνση Ορυχείων της ΔΕΗ δείχνει να βιάζεται πολύ να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Τι ακολουθεί μετά τα εξώδικα;

Μετά και από αυτή την εξέλιξη είναι βέβαιο ότι οι κάτοικοι δεν θα εγκαταλείψουν το χωριό και η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να βγεί απόφαση η οποία θα οδηγήσει στην υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων. Το πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία είναι ακόμα άγνωστο.

Η παράδοση των εξωδίκων στους κατοίκους δημιουργεί νέα δεδομένα και πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες πιο γρήγορα. Σίγουρα υπάρχει άμεση σύνδεση με το θέμα της πώλησης των μονάδων αφού είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι βιάζονται να κλείσουν όλες οι ανοιχτές υποθέσεις για να πουληθούν τα ορυχεία έτοιμα χωρίς προβλήματα.

Ταυτόχρονα οι κινήσεις που έχουν γίνει για λύση μέσω προεδρικού διατάγματος δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αφού στην συνάντηση που είχε κανονιστεί δεν εμφανίστηκε κανένας από το Υπουργείο και μόνο μια υπάλληλος δέχτηκε τους κατοίκους. Η κίνηση της ΔΕΗ να στείλει τα εξώδικα μπορεί να ήταν αναμενόμενη αλλά σε συνδυασμό με την χαλαρή αντίδραση του Υπουργού κ. Σταθάκη δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Όλα δείχνουν ότι όσα υποσχέθηκε ο κ. Σταθάκης στους κατοίκους , τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν φαίνεται να τα υποστηρίζει και με μεγάλη προσπάθεια. Πιο πολύ οδηγούν σε κίνηση να κερδίσει χρόνο ο Υπουργός και να βρεθούν όλοι προ τετελεσμένων γεγονότων.

Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό αν υπολογίσουμε ότι το Ορυχείο δεν μπορεί να αναπτυχθεί και ίσως πολύ σύντομα χρειαστεί να σταματήσει την λειτουργία του. Για το συγκεκριμένο θέμα θα γράψουμε πιο αναλυτικά σε νεότερη ανάρτηση μας.

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.