Τριπόταμο: Κάλεσμα στον τελευταίο, ίσως, εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Τριπόταμο: Κάλεσμα στον τελευταίο, ίσως, εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Οκτώβριος 18, 2018 - 10:04
0 σχόλια

Ανοιχτή πρόσκληση

Θα ήταν μεγάλη τιμή για μας και ιδιαίτερα για τους κατοίκους του χωριού μας, που νιώθουν  διωκώμενοι από την πολιτεία ,μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού μας, να παραβρεθείτε στον τελευταίο ,ίσως, εορτασμό του πολιούχου μας Αγ. Δημητρίου. Ενός οικισμού που η ΔΕΗ ζητά από το δικαστήριο της 7ης Νοεμβρίου 2018  να διατάξει την βίαιη αποβολή των κατοίκων του.

Θα  θέλαμε να σας έχουμε κοντά μας ,στις δύσκολες ώρες που θα ακολουθήσουν, και να δείξετε έτσι την πραγματική βούλησή σας να είστε συμπαραστάτες του δίκαιου αγώνα μας ,όπως επανειλημμένα μας έχετε υποσχεθεί.

Μετά τη θεία λειτουργία θα ακολουθήσει συνεστίαση στο σχολείο μας και συζήτηση για το μέλλον του χωριού μας και την πορεία του αγώνα μας.

Καλούμε να συμμετέχουν σ’αυτή τη συνάντηση οι βουλευτές Αρκαδίας κ.κ.Παπαηλιού Γ., Βλάσης Κων. και  Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος. Ελπίζουμε να δηλώσετε και πάλι την αμέριστη συμπαραστασή σας στον δίκαιο αγώνα μας,όπως αλλωστε μας έχετε πολλάκις διαβεβαιώσει. Τώρα όμως θα περιμένουμε όχι ευχές αλλά πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις και αποτελεσματικότητα.

Ζητήσαμε και ζητούμε την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού μας,στο χώρο που έχουμε προτείνει και έχουμε τοποθετήσει συμβολικά το εκκλησάκι του Αι Δημήτρη,  που δείχνει την θέλησή μας να ξαναχτίσουμε από την αρχή το χωριό μας ,που για το καλό του κοινωνικού συνόλου καταστρέφεται, αλλά έστω και αντισταθμιστικά δεν μπορεί να έχει λίγο χώρο γι αυτό. Αντ’ αυτού αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τον εμπαιγμό όλων των αρμοδίων υπουργών κ.κ Τσιρώνη, Σκουρλέτη και Σταθάκη που με διάφορες δικαιολογίες ή προσχήματα αποφεύγουν να ασχοληθούν με το θέμα μας. Δεν ξέρουμε που πήγε η υπόσχεση του κ. Σκουρλέτη για άμεση λύση του θέματος!!

Ζητάμε ακόμα την υλοποίηση των ομόφωνων αποφάσεων του Περιφερειακού και Δημοτικού συμβουλίων που χαρακτήρισαν δίκαιη την διεκδίκησή μας αυτή και να μην επιτρέψουν τον περαιτέρω ακρωτηριασμό του Δήμου μας και κατ’ επέκταση της περιφέρειας μας,κάτι που θα αναδείξει την υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία.

Σας καλούμε λοιπόν όλους στο χωριό μας πιστεύοντας ότι θα είστε όλοι εκεί τιμώντας τη λαική συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

 

Για το Δ.Σ του συλλόγου μας                    Ο Πρόεδρος Δάρρας Ηλίας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΤΩΝ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ « Ο  ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ »

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.