Τριπολίτης και όχι Καρδιτσιώτης ο Ντόναλντ Τραμπ!

Τριπολίτης και όχι Καρδιτσιώτης ο Ντόναλντ Τραμπ!

Νοέμβριος 11, 2016 - 11:21
2 σχόλια

Δεν υπάρχει ηγέτης σε τούτον τον πλανήτη του οποίου η ελληνική ρίζα δεν αναζητείται. Επειδή δεν νοείται ηγέτης χωρίς τα γονίδια τα σωστά, τα ελληνικά, τα ηγετικά! Έτσι λοιπόν, ένα site της Καρδίτσας υποστηρίζει ότι βρήκε τον προπάππο του Τραμπ, Εμμανουήλ Τραμπαρίφα, ο οποίος πολέμησε στη Μάχη της Τριπολιτσάς το 1821!

Αυτά λέει η Καρδίτσα, βέβαια, και την είδηση αναπαράγει το protagon.gr και το Μούφανετ. «Αυτή τη φορά έρχονται στο φως και τα δεδομένα της ιστορικής έρευνας. Συγκεκριμένα στην υδατογραφία του Θάνου Βασιλάκη ''Έλληνες Αγωνιστές του ’21'' που είναι εμπνευσμένη από τη Μάχη της Τριπολιτσάς στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ένας αγωνιστής που μοιάζει ανατριχιαστικά με τον εκκεντρικό Έλληνα επιχειρηματία και Πρόεδρο των ΗΠΑ.

»Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για τον Εμμανουήλ Τραμπαρίφα, που αργότερα έμεινε στο πάνθεον των ηρώων της λαϊκής μουσικής καθώς έβαζε συστηματικά τη ''διπλή ταρίφα'', ξεκινώντας έτσι, κούρσα με την κούρσα την οικονομική αυτοκρατορία της οικογένειας».

Αυτά λένε οι Καρδιτσιώτες, όμως αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά, στον πίνακα του Θάνου Βασιλάκη η ξανθιά μορφή με την άψογη φράντζα που κρατάει το γιαταγάνι αναπαριστά τον αγωνιστή Μήτσο Τραμπόπουλο, γέννημα θρέμμα της Τριπολιτσάς και της Σαξονίας, αφού επρόκειτο για τον νόθο γιο του Ερρίκου Τράιμπερ (1769-1882) και Ελληνίδας παραδουλεύτρας στο σεράι, ο οποίος δεν αναγνωρίστηκε από τον πατέρα του τον φιλέλληνα, εξ ου και το «Τραϊμπερόπουλος» που σημαίνει γιος του Τράιμπερ και που έγινε «Τραμπόπουλος» επειδή οι συμπατριώτες του στραμπουλούσαν τη γλώσσα τους για να τον πουν σωστά.

Να, λοιπόν, που ο Τραμπ έχει ρίζες τριπολιτσιώτικες και γερμανικές, γεγονός που εξηγεί την ξανθιά φράντζα και... πολλά άλλα. Μετά την απελευθέρωση, είχε επιτάξει ένα χάνι, το έκανε μπαρμπουτιέρα και έτσι ξεκίνησε την αυτοκρατορία του.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ. Αλλά, φίλοι Καρδιτσιώτες, κάνετε λάθος. Τριπολιτσιώτης ο Τραμπ, όχι παίζουμε...

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

μαλλον τριπολιτσιωτης πρεπει να ειναι γιατι το τραμπ πρεπει να βγαινει απο το τραμπας που ειναι ντοπιο ονομα εδω.

Ωραίο το φώτοσοπ και το στόρυ, χαχαχα! Πάντως γορτύνιος παίζει πράγματι να είναι...παντού υπάρχει ένας!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.