Τρίπολη: Τραυματίστηκε τρίχρονη στην παιδική χαρά στο τρενάκι (pics)

Τρίπολη: Τραυματίστηκε τρίχρονη στην παιδική χαρά στο τρενάκι (pics)

Νοέμβριος 01, 2019 - 12:00
19 σχόλια

Επιστολή διαμαρτυρίας για ακαταλληλότητα παιδικής χαράς

Με σπασμένο χέρι ύστερα από ατύχημα βρέθηκε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ύστερα από το ανέμελο παιχνίδι της στην παιδική χαρά «Τρενάκι» στην Τρίπολη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, όταν η μικρή συνοδευόμενη από τους γονείς της πήγε στην παιδική χαρά και τσούλησε από την τσουλήθρα. Για κακή της τύχη όμως η απόσταση μεταξύ του εδάφους και της τσουλήθρας ήταν περίπου μισό μέτρο με αποτέλεσμα η μικρή να καταλήξει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και να φέρει κάταγμα κερκίδας και ωλένης δεξιάς χειρός, σύμφωνα και με τη γνωμάτευση του Επιμελητή Α΄ Ορθοπεδικού που την εξέτασε.

Οι γονείς της μικρής ζητούν από την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας να πουν ένα «ΟΧΙ» στις παιδικές χαρές που είναι ακατάλληλες για τα παιδιά μας αλλά και για την πόλη!

Δείτε την επιστολή που έστειλαν οι κηδεμόνες στο ArcadiaPortal.gr

Καλημέρα σας κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Καθημερινότητας, μιας από τις ωραιότερες για μένα προσωπικά πόλης της Ελλάδας, της Τρίπολης!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω και να διαμαρτυρηθώ για την επικινδυνότητα μίας συγκεκριμένης παιδικής χαράς της πόλης.

Ονομάζομαι Ευγένιος Ξενιάδης, είμαι κάτοικος Αθήνας και είμαι οικογενειάρχης, όπως και εσείς.

Σε κάθε τριήμερο και γιορτές επισκέπτομαι την πόλη σας, επειδή η γυναίκα μου κατάγεται από την Τρίπολη.

Όπως και όλοι οι Τριπολιτσιώτες που έχουν βρει  τις  δουλειές τους και ζουν  εκτός της Τρίπολης, επανέρχονται στα πάτρια εδάφη στις γιορτές για να βρεθεί όλη η οικογένεια μαζί, να παίξουν τα παιδιά μας, να δούμε τους φίλους μας, να κάνουμε τις βόλτες στα όμορφα χωριά της Αρκαδίας.

Όπως και αυτό το τριήμερο της 28ης  Οκτωβρίου που μας πέρασε, είχαμε επισκεφθεί την πόλη σας.

Στις 28 Οκτωβρίου , που είναι μία από τις σημαντικότερες ημέρες της Ελλάδας, στην "Επέτειο του ΟΧΙ", τα παιδιά μας μαζί με τις μαμάδες τους πήγαν και παρακολούθησαν την παρέλαση. Μετά πήγαν για μια βόλτα στην παιδική χαρά "Τρενάκι" .

Και βέβαια τα παιδιά σαν παιδιά ήθελαν να παίξουν εκεί πριν πάνε στο σπίτι, και βεβαίως δεν μπορείς να αρνηθείς στα παιδάκια να περάσουν το χρόνο τους καλά και να χαρούν μια όμορφη μέρα , με ήλιο και  ζέστη, με πολλά παιδάκια τριγύρω, μέσα σε αυτή την παιδική χαρά.

Παίζοντας στη γυριστή τσουλήθρα η τρίχρονη – παρά μία εβδομάδα- κόρη μου έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα.

Έσπασε το χέρι της πέφτοντας από το τελείωμα της τσουλήθρας.

Γιατί η τσουλήθρα ήταν και είναι ακατάλληλη για τα παιδάκια, όπως και όλη η παιδική χαρά.

Κ. Δήμαρχε και Αντιδήμαρχοι,

σας ερωτώ,

γιατί το τελείωμα αυτής της τσουλήθρας βρίσκεται 0,5 (μισό) μέτρο πάνω από το έδαφος ;

Η κόρη μου φτάνοντας στο τελείωμα της συγκεκριμένης τσουλήθρας, δεν μπορούσε να κατέβει γρήγορα κάτω (όπως έχει μάθει να κάνει σε άλλες τσουλήθρες που έχουμε επισκεφθεί αυτό τον τελευταίο χρόνο).  Κάποιο παιδάκι  κατέβηκε με φόρα και με μια σπρωξιά στη μέση της,  την έριξε στο έδαφος (από χαλίκι), με αποτέλεσμα, στην προσπάθειά της να στηριχθεί, να σπάσει το δεξί της χέρι.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο "Ευαγγελίστρια" της Τρίπολης που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, διαπιστώσαμε ότι όντως η κόρη μου φέρει κάταγμα κερκίδας και ωλένης δεξιάς χειρός, κατά τη γνωμάτευση του Επιμελητή Α΄ Ορθοπεδικού που την εξέτασε. Επακόλουθο αυτού: της  έχουν τοποθετήσει  νάρθηκα από γύψο  που θα πρέπει να παραμείνει για 3-4 εβδομάδες και να σταματήσει γι αυτό το διάστημα τον παιδικό σταθμό.

Πρώτον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με την γυναίκα μου τους γιατρούς, νοσοκόμες και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, για την ανθρωπιά  τους , για τη γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση!

Και τώρα θα θέλαμε να ρωτήσουμε εσάς κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Καθημερινότητας:

Για ποιο λόγο υπάρχουν ακατάλληλες παιδικές χαρές μέσα στην πόλη μας ;

Για ποιο λόγο δεν τις έχετε αλλάξει με βάση νόμο που υπάρχει;

(ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014) Αυτή η απόφαση υπάρχει από 2009 και εμείς ζούμε το 2019.

Πού είναι προδιαγραφές σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα της σειράς ΕΝ 1176* και σειράς ΕΝ 1177*;

Πού είναι όλα αυτά τα υλικά που αναφέρονται σε αυτό τον νόμο;

Υλικά:

Ευφλεκτότητα (Όχι σε υλικά που δημιουργούν επιφανειακή ανάφλεξη)

Ξυλεία (Αντοχή της ξυλείας σε διάβρωση, απαιτήσεις για τα συντηρητικά, όχι αγκίδες, δηλητήρια κ.λ.π.)

Μέταλλα (Προστασία μετάλλων από διάβρωση, προστασία ή αποφυγή μετάλλων που παράγουν τοξικά οξείδια)

Συνθετικά (Εύκολη αναγνώριση φθοράς, πληροφορίες για τον χρόνο ζωής, έλεγχος για υποβάθμιση λόγω ακτινοβολίας)

Επικίνδυνες ουσίες (Απαγόρευση επικίνδυνων ουσιών, όπως αμίαντος, μόλυβδος, βαρέα μέταλλα κ.ά.)

Δομική αρτιότητα (Σταθερότητα εξοπλισμού, αξιολόγηση μελέτης ή δοκιμές – προσομοιώσεις με φορτία)

Θεμελίωση (Ο εξοπλισμός να έχει την απαιτούμενη αντοχή, να μην ανατρέπεται και τα βάθρα θεμελίωσης να είναι στο κατάλληλο βάθος)

Που είναι η Προστασία έναντι τραυματισμών κατά την κίνηση και πτώση?

Και κάτι τελευταίο που θέλω να πω:

Ότι κάθε παιδική χαρά δε χρειάζεται μόνο επισκευή , αλλά και συχνή  συντήρηση.

Οπότε κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Καθημερινότητας Δήμου Τρίπολης,

Πιστεύω ότι στην "Επέτειο του ΟΧΙ" πρέπει να πούμε ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στις παιδικές χαρές που είναι ακατάλληλες για τα παιδιά μας αλλά και για την πόλη!!!

Αναμένω τις ενέργειες σας, κατόπιν αποφάσεως Δημοτικού Συμβουλίου, που να διαμορφώνουν την παιδική χαρά «Τρενάκι» βάση του ισχύοντος νόμου ή να αποφασίσετε το οριστικό κλείσιμο της.

Γιατί σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αλλά αύριο θα είναι το παιδί του γείτονα και μεθαύριο κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε μπορεί να είναι το δικό σας παιδί.

Και πιστέψτε με, εγώ σαν γονέας δεν θα ήθελα να πάθει κανένα παιδάκι κακό ειδικά σε παιδικές χαρές.

Ειδήσεις: 

19 Σχόλια

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΞΕΝIΑΔΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙXΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ? ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 3 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Πιθανόν ο Παυλής και ο Παπαδημητρίου να φταίνε και για το ατύχημα που είχε η τρίχρονη στις παιδικές χαρές.

το μισο μετρο για ενα παιδι 3 χρονων μπορει να ειναι μεγαλο,για ενα παιδι 8-9 μπορει να ειναι κανονικο η και μικρο,δλδ τι πρεπει να κανει η καθε δημοτικη αρχη,να φτιαξει παιδικες χαρες ανα ετος? ο καθε πατερας-μανα ειναι υπευθυνος για το παιδι του ,ελεος δλδ που παντα σας φταινε αλλοι και οχι εσεις

Ωραία απάντηση και ωραίες απόψεις, κυρία MARY! Θα έπρεπε να ντρέπεστε που αντί να σεβαστείτε τον πόνο του γονιού και να τον επαινέσετε για την ευγενική και ψύχραιμη επιστολή του, προσπαθείτε να αθωώσετε τους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδικών χαρών. Έχετε πάει ποτέ στις παιδικές χαρές του δήμου να δείτε τα χάλια τους, τα διαλυμένα όργανα, τα σκουριασμένα σίδερα και τα ξηλωμένα προστατευτικά;

Δεν ξέρετε αγαπητέ φίλε ότι οι παιδικές χαρές είναι για να βγάζουν βόλτα οι κύριες τα σκυλιά τους; Ντροπή και αίσχος στους υπεύθυνους ανεύθυνους.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι σε τραγική κατάσταση πράγματι. Η ειρωνεία είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα συνέβη στο μόνο κομμάτι της παιδικής χαράς που δεν έχει φθορές. Στην κυκλική τσουλήθρα. Η απόσταση από το έδαφος δεν είναι κακοτεχνία, αλλά πρόβλεψη για να κατεβαίνουν πιο εύκολα τα παιδάκια. Το ατύχημα θα μπορούσε να είχε συμβεί ακόμα και αν το παιδάκι στεκόταν απλώς όρθιο και το έσπρωχνε ένα άλλο παιδί και έχανε την ισορροπία του. Κύριε Ξενίδη σε ποιο σημείο του ΕΝ δεν συμμορφώνεται το ύψος της τσουλήθρας στο τελείωμα της;

Στην συγκεκριμένη παιδική χαρά, που παλιότερα πήγαιναν τα παιδιά μου, έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε γιατί είναι εν γένει επικίνδυνη και πολύ βρώμικη πλέον. Στην κυκλική τσουλήθρα πχ. πως μπορεί να ανέβει ένα παιδάκι 3 ετών; Αφού όλες οι προσβάσεις είναι σπασμένες. Μόνο με την βοήθεια γονιού μπορεί.. Ο πατέρας που έκανε την καταγγελία έχει δίκιο για την άθλια κατάσταση στο σύνολο της παιδικής χαράς, έχει άδικο για το γεγονός καθεαυτό. Δεν φταίει το ύψος στο τελείωμα της τσουλήθρας. Ένα παιδάκι 3 ετών μόνο με επίβλεψη ενήλικα μπορεί να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τσουλήθρα.

Περάστε μια βόλτα και από την παιδική χαρά στη στοά Αθανασιάδη να δείτε τα χάλια της τσουλήθρας. Σπασμένα εξαρτήματα και σίδερα σκουριασμένα που εξέχουν σε κρίσιμα σημεία. Τα πλαϊνά προστατευτικά του βάθρου είναι διαλυμένα και πεταμένα στο διπλανό παρτέρι. Το ειδικό δάπεδο έχει σκάσει παντού κι έχει πετσικάρει τόσο πολύ, που το βάδισμα επάνω του είναι επικίνδυνη παγίδα για πτώσεις ακόμη και για τους ενήλικες. Επί Παυλή δεν ασχολήθηκε κανείς ποτέ. Κύριε Τζούμη, είναι καιρός να αναλάβετε δράση... γιατί αργείτε τόσο πολύ; Τι περιμένετε δηλαδή για να ξεκινήσετε τις συντηρήσεις των παιδικών χαρών;

Η επιστολή αναφέρεται στην ακαταλληλότητα των παιδικών χαρών της πόλης. Αυτό το ζήτημα προσπαθεί να θίξει ο κύριος Ξενιάδης. Το να προσπαθούμε να μοιράσουμε ή να αποποιηθούμε τις ευθύνες για το περιστατικό δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν είναι η πιο ασφαλής για τα παιδιά και χρειάζεται ο δήμος να διορθώσει τις όποιες ατέλειες. Αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να φτάσει στον κύριο Δήμαρχο και να το αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα.

Η κατάσταση της παιδικής χαράς στο τρένο, είναι απαράδεκτη και ντροπή για την πόλη. Όμως για τον τραυματισμό του παιδιού, δεν νομίζω ότι φταίει το ύψος της τσουλήθρας στο τελείωμα. Εξάλλου το κοριτσάκι τραυματίστηκε από άλλο παιδί που την έσπρωξε με δύναμη. Αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Δήμαρχε μέχρι να φτιαχτεί η συγκεκριμένη παιδική χαρά κλείσε την.

Πριν ρίξουν τις ευθύνες στον γονέα οι δουλικοι ακόλουθοι ας ψάξουν Είναι πιστοποιημένη παιδική χαρά; Αν δεν είναι, υπάρχει παράβαση καθήκοντος και άλλες ευθύνες που τις ορίζει το ΦΕΚ. Ευθύνες Και στην Περιφέρεια και στην τεχνική υπηρεσία. Ζητήστε τα κύριε σε 30 ημέρες θα πρέπει να σας απαντήσουν εγγράφως. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη και το ότι είναι ακόμα ανοιχτή είναι επικίνδυνη αδιαφορία.

@04:42 - Πριν προσβάλλεις κάποιον (ξημερώματα κιόλας) φρέναρε λιγάκι. Καταρχάς δεν ψήφισα Τζιούμη και προτιμούσα 10 φορές τον Σμυρνιώτη. Από κανένα σχόλιο που έγραψα δεν προκύπτει ότι υποστηρίζω ή λιβανίζω τον δήμαρχο. Το αντίθετο μάλλον. Δεύτερον το ότι έχει ελλείψεις η παιδική χαρά, είναι ακατάλληλη κτλ. (που συμφωνώ) δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνη και ο γονέας που άφησε το παιδί του να χρησιμοποιήσει μια παιδική χαρά εμφανώς επικίνδυνη. Δεν είναι άσπρο-μαύρο η ζωή. Ευθύνη μπορεί να έχουν διάφοροι παράγοντες σε ένα ατύχημα, ο καθένας στο ποσοστό του.

Η παιδική χαρά είναι σε άθλια κατάσταση, πιθανότατα δεν έχει πιστοποίηση, να κλείσει. Σύμφωνοι; Για το ατύχημα όμως δεν φταίει αυτό. Αν κάποιος ψάξει στο google για παιδικές τσουλήθρες, ίσιες ή κυκλικές, θα δει ότι πάρα πολλές δεν τελειώνουν στο επίπεδο του εδάφους αλλά σε ύψος από αυτό. Το παιδάκι δεν έπεσε από αυτό το μικρός ύψος τσουλώντας, αλλά επειδή το χτύπησε άλλο παιδάκι. Κλείστε την παιδική χαρά μέχρι να φτιαχτεί όπως πρέπει αλλά η καταγγελία είναι υπερβολική ως προς το γεγονός.

Ζήτησε από τον δήμο να σου δώσει αντίγραφο της πιστοποίησης η οποία να είναι ακόμη σε ισχύ.

Κύριε,παρ οτι γνωρίζετε τόσες λεπτομέρειες για τις παιδικές χαρές,πχ για τα υλικά,την ποιότητά τους κλπ,δεν γνωρίζετε και δεν βλέπετε οτι δεν είναι για πολύ μικρά παιδάκια κι οτι πρέπει να γίνεται η τσουλήθρα,με την επίβλεψη του γονέα.Κατά τ άλλα,μας κάνατε μια επίδειξη γνώσεων και βερμπαλισμού,όπως το συνηθίζετε εσείς που αυτοαποκαλείσθε "αθηναίοι".Σαφώς κι έχουν ευθύνες οι δημοτικές αρχές για χιλια δύο πραγματα,αλλά μην πάρουμε και το...πασέτο...

Δημήτρη Σωτηρόπουλε, δεν χρειάζεται να είσαι "δουλικός ακόλουθος" κάποιου (μάθατε μια φράση και τη λέτε διαρκώς μερικοί), για να συμπεράνεις το αυτονόητο, δηλ. ότι είναι τουλάχιστον ανεύθυνο ένας γονέας να αφήνει μόνο του ένα 3χρονο παιδάκι μέσα στην παιδική χαρά, χωρίς να το επιβλέπει. Υπάρχουν όργανα για μικρά παιδάκια, άλλα και για μεγαλύτερα. Το ότι είναι παιδική χαρά, δεν σημαίνει ότι αφήνεις το παιδί σου ξέμπαρκο κι εσύ φουμάρεις ή μιλάς ατέλειωτες ώρες στο κινητό. Τώρα, αν είσαι ο "γνωστός" Σωτηρόπουλος, είσαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει, γιατί κι εσύ σύμβουλος ήσουν. Τι έκανες;

Δηλαδή στηνΑθήνα οι παιδικές χαρές είναι καλές; Ήρθε ο πρωτευουσιανος να μας πει τι. Αυτό που συμβαίνει παντού χάλια παιδικές χαρές. Δεν την είδες τι το πήγαινες το παιδάκι. Δεν μπορούσες να αντισταθείς λες. Δηλαδή αν σου έλεγε να το βάλεις σε μηχανάκι θα το έβαζες. Αλλά πάντα φταίνε οι άλλοι αλλά όχι εμείς. Ποιος ψηφίζει? Καλημέρα σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.