Τρίπολη: Τέλος οι αιτήσεις για τον οικογενειακό ιατρό - Τι γίνεται με όσους έμειναν εκτός

Τρίπολη: Τέλος οι αιτήσεις για τον οικογενειακό ιατρό - Τι γίνεται με όσους έμειναν εκτός

Ιανουάριος 14, 2019 - 12:20
2 σχόλια

Έκλεισε το σύστημα υποβολής των αιτήσεων επιλογής του Οικογενειακού Ιατρού για το Κέντρο Υγείας Τρίπολης, αφού συμπληρώθηκε ο αριθμός των 6.750 ατόμων που μπορούσαν να επιλέξουν οικογενειακό ιατρό για την Τρίπολη.

Χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που έμειναν χωρίς οικογενειακό ιατρό,  αγωνιώντας για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου έκλεισαν οι αιτήσεις των ατόμων που μπορούσαν να επιλέξουν  τους ιατρούς του ΠΕΔΥ Τρίπολης, αφού συμπλήρωσε τον αριθμό και η κυρία Κυριάκου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με την προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Τρίπολης κυρία Παπαγεωργάκη, ενημερώθηκε ότι οι τρεις ιατροί συμπλήρωσαν τον αριθμό των 2.250 ατόμων, έτσι καμία αίτηση πλέον δεν θα γίνεται δεκτή.

Να αναφέρουμε ότι στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης οικογενειακοί γιατροί είναι ο κ. Ζωβοΐλης Χρήστος – Παθολόγος ο  κ. Δεμπεγιώτης Παναγιώτης – Παθολόγος (1η ΤΟ.Μ.Υ. Τρίπολης) και η κυρία Κυριάκου Δήμητρα – Γενικός Ιατρός, ενώ δεν υπάρχει παιδίατρος για την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει το υπουργείο, αναμένεται να γίνουν νέες προκηρύξεις θέσεων αφού χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν μείνει εκτός του συστήματος.

Περιμένουμε νέες οδηγίες. Για να επιτύχει αυτή η λειτουργία του ΕΣΥ χρειάζεται τρόπος, χρόνος και πολλή δουλειά

Σε επόμενη φάση θα ετοιμαστούν οι φάκελοι όλων όσοι πρόλαβαν να δηλώσουν οικογενειακό ιατρό,  και έπειτα οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από το ΠΕΔΥ για να επισκεφτούν τους οικογενειακούς ιατρούς, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του οικογενειακού ιατρού.

Όπως επεσήμανε η κυρία Παπαγεωργάκη, τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο καλύπτονται οι πολίτες, που έχουν μείνει εκτός, από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους ιδιώτες γιατρούς.

Δεν υπάρχει επάρκεια σε ιατρούς

Δυστυχώς ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της έλλειψης προσωπικού, έτσι οι νέες οδηγίες του υπουργείου επισημαίνουν ότι οι ασφαλισμένοι (ή και ανασφάλιστοι), είτε έχουν εγγραφεί είτε όχι στο σύστημα, μπορούν να επιλέξουν σε ποιον ιατρό θα πάνε ή πού θα γράψουν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι με πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Τρίπολης και σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ έχουν οριστεί δρομολόγια από και προς το ΠΕΔΥ Τρίπολης 2ο χλμ Ε.Ο. Τρίπολης - Σπάρτης προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να προσεγγίσουν ευκολότερα  τις δομές του ΠΕΔΥ .

Έφη Καστραντά

Δείτε την ανακοίνωση

Για τους οικογενειακους γιατρούς που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης ( πρώην ΙΚΑ ) έκλεισε το πλαφόν (2250 άτομα ο κάθε γιατρός)  και δεν μπορούν να εγγραφούν άλλοι δημότες της Τρίπολης.

Για τους πολίτες που δεν πρόλαβαν να εγγραφούν στον οικογενειακό γιατρό δεν θα αλλάξει τίποτα στον τρόπο με τον οποίο καλύπτονται ως σήμερα.

Δηλαδή θα συνεχίσουν να απευθύνονται στους γιατρούς του ΕΣΎ ή σε γιατρούς του ΚΈΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ή σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα εξετάζονται θα συνταγογραφούν φάρμακα και θα κάνουν τις εξετάσεις τους με τον ίδιο τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα .

Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον οικογενειακό γιατρό θα προχωρήσει αργά , σταδιακά όπως είπε και ο Υπουργός Υγείας .

Υπάρχουν ελλείψεις οικογενειακών ιατρών για να στελεχώσουν πλήρως  το νέο σύστημα.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Αν δεν βάλουμε το χέρι στην τσέπη, πάει χαθήκαμε. Όσο και να το προσπαθήσεις, ραντεβού με γιατρό δεν υπαρχει περίπτωση να έχεις άμεσα, αλλά μετά από έναν τουλάχιστον μηνα που μπορεί και να έχεις "αποδημήσει εις κυριον". Μια απλή ακτινογραφία θώρακος, μπορείς να την κάνεις μόνο στο νοσοκομείο, να χάσεις όλη την μέρα σου και να περασεις από 40 κύμματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.