Τρίπολη: Τελετή έναρξης για το έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (pics,vid)

Τρίπολη: Τελετή έναρξης για το έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (pics,vid)

Ιανουάριος 19, 2020 - 20:34
1 σχόλια

Ξεκίνησε και φέτος με επίκεντρο την Καλαμάτα, η δημιουργική πρωτοβουλία του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ που παρουσιάζεται σε οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου, όπως την Πάτρα, το Άργος, την Τρίπολη, την Σπάρτη, τη Δημητσάνα, το Γύθειο, την Αμαλιάδα και το Ξυλόκαστρο.

Στην Τρίπολη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο από το πρωί προβάλλονται ντοκιμαντέρ, ενώ στις 19:00 έγινε η τελετή έναρξης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Καρούντζου Ελένη, η υπεύθυνη του φεστιβάλ στην Τρίπολη κυρία Βάλια Αμπατζή και η σκηνοθέτης Δήμητρα Ζήρου η οποία μίλησε για την δημιουργία της «SUDAMÉRICA - Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής».

Ένα ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από ένα οδοιπορικό 17.135 χμ. της Ελληνικής ΜΚΟ Green Project,  από την Κολομβία έως τη Γη του Πυρός.

Από τις φυτείες του καφέ της Κολομβίας, στην Εκουαδοριανή Αμαζονία όπου η Chevron, πρώην Texaco, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, από τα υψίπεδα του Περού και της Βολιβίας, στο Παντανάλ της Βραζιλίας, τον μεγαλύτερο υγροβιότοπο στον πλανήτη, και από τα λασπωμένα νερά του Ρίο ντε λα Πλάτα, στις αλπικές λίμνες και τα παγόβουνα της νότιας Χιλής, για να καταλήξει στις αποικίες των θαλάσσιων λεόντων και των κορμοράνων στην Ουσουάια στη Γη του Πυρός, και ακόμη πιο μακριά, στη νοτιότερη άκρη, εκεί που ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός ενώνουν τα νερά τους.

Το οδοιπορικό αυτό ανακηρύχθηκε One Success Story 2014 από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η οποία το έχει θέσει υπό την αιγίδα της.

Το πρόγραμμα είναι με ελεύθερη είσοδο. Και χωρίζεται σε 2 ζώνες, πρωινή εκπαιδευτική με 11 ντοκιμαντέρ από τις 9π.μ έως 1μ.μ και απευθύνεται στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής και απογευματινή από τις 5μ.μ έως τις 10μ.μ. με 20 ντοκιμαντέρ για το ευρύ κοινό.

Στο φεστιβάλ θα προβληθούν 96 δημιουργίες από 28 συνολικά χώρες, με 34 πανελλήνιες πρεμιέρες.  Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν 49 ξένες και 25 ελληνικές ταινίες,και 22 εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ. Φέτος θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στο Περιβάλλον,σε συνεργασία με την οργάνωση Μεσόγειος SOS, το National Geographic Greece και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η έκθεση του εξαιρετικού Ρώσου φωτογράφου και σκηνοθέτη VladSokhin, που θα εκθέσει 34 έργα του με θέμα «Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής».

Σκοπός του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου είναι να εισαγάγει το κοινό στην παγκόσμια τρέχουσα παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης, αλλά και να φέρει σε επαφή το νεανικό κοινό με την εμπειρία της δημιουργικής διαδικασίας, καθώς και με τη σχέση της εικόνας με την ποίηση.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Τελετή έναρξης για το έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ούτε STOIXOS! Ελληνική ΜΚΟ στα τιμημένα χώματα που περπάτησε ο Τσε, με τα λεφτά όσων δεν δικαιούνται επιδόματα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.