Τρίπολη: Συνάντηση εκπροσώπων 5 πόλεων για το 2021

Τρίπολη: Συνάντηση εκπροσώπων 5 πόλεων για το 2021

Σεπτέμβριος 08, 2019 - 18:20
1 σχόλια

Στο Δημαρχείο Τρίπολης, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι ομόλογοί του από την Τρίπολη, την Πύλο και το Αίγιο, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, όπως και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς συναντήθηκαν για πρώτη φορά, με σκοπό τη σύνδεση των 5 πόλεων εν όψει της επετείου 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σε καθεμιά από τις 5 πόλεις αντιστοιχίζονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Αγώνα της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων: Αίγιο - μυστική συνέλευση, Καλάβρυτα - απόφαση έναρξης, Καλαμάτα - απελευθέρωση, Τρίπολη - άλωση, Πύλος - ναυμαχία Ναυαρίνου. Όσοι μετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου αυτών των 5 πόλεων και τη διεκδίκηση ειδικού προγράμματος εκδηλώσεων, εν όψει του εθνικού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δεν αρχίσαμε καλά. Ποια η σκοπιμότητα τέτοιας πρωτοβουλίας; Ποιος την εμπνεύστηκε και ποιος αποφάσισε ποιους θα καλέσει; Γιατί δημοσιοποιήθηκε εκ των υστέρων; Ο κύριος Φλώρος, άξιος κατά τα άλλα, γιατί ήταν παρών; Δεν υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες; Κλήθηκαν; Πέντε πόλεις μόνο, άκρως αποσπασματική εκπροσώπηση και επιλεγμένες παρουσίες. Αυτό συνιστά «μαγαζάκι» ή «μαγαζάκια» και έτσι δεν θα προκύψει ποτέ κάτι μεγάλο και άξιο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.