Τρίπολη: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιόρτασε την ημέρα της γυναίκας (pics,vid)

Τρίπολη: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιόρτασε την ημέρα της γυναίκας (pics,vid)

Μάρτιος 08, 2020 - 13:16
1 σχόλια

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησε η ομάδα Συνεργασίας του Τοπικού Τμήματος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τρίπολης, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης.

Ο Οδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που την βρίσκουμε σε 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και 144 χώρες στον κόσμο.

Τα μέλη του τοπικού τμήματος, θέλησαν να τιμήσουν τις γυναίκες που αγωνίζονται και παλεύουν για τα δικαιώματά τους, με επιμονή και δυναμισμό, επιλέγοντας την 8η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως μέρα της γυναίκας, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης κυρία Γεωργία Παναγοπούλου, ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος και η Μαρία Τσιώλη  Πρόεδρος Τοπικού Τμήματος έκαναν χαιρετισμό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε  η Ομ. Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, αρκαδικής καταγωγής Παλαιά Οδηγός Μάρω Βενετσανοπούλου, η οποία ήταν και μία από της βασικές ομιλήτριες και ανέλυσε το θέμα  «Η γυναίκα στην Αρχαία Αθήνα : μύθος ή πραγματικότητα;»

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον ΣΕΟ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πολύ καλή η εκδήλωση του ΣΕΟ για τη Γυναίκα, αλλά πλέον όλες οι συναθροίσεις τέτοια περίοδο θα πρέπει από τους συλλόγους να αποφεύγονται! Η κατάσταση αναμένεται το προσεχές διάστημα να είναι πίο δύσκολη και για την περιοχή μας και καλό είναι οι τοπικοί Φορείς και Σύλλογοι να μεριμνίσουν ανάλογα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.