Τρίπολη: Σε ισχύ η παράταση ωραρίου μουσικής στα καταστήματα

Τρίπολη: Σε ισχύ η παράταση ωραρίου μουσικής στα καταστήματα

Δεκέμβριος 06, 2019 - 10:11
0 σχόλια

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης έθεσε υπόψη του Σώματος το ζήτημα της παράτασης του ωραρίου μουσικής για τα καταστήματα, προκειμένου να δουλέψουν την περίοδο των γιορτών χωρίς προβλήματα, επειδή ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη παράβαση να οδηγεί στο αυτόφωρο τους καταστηματάρχες.

"Ζητώ από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει έως τις 7 Ιανουαρίου που είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις, να παραταθεί η λειτουργία της μουσικής του ωραρίου της μουσικής για τα καταστήματα που είναι στις 1.00΄τις καθημερινές ή στις 2.00΄ τις γιορτές να το πάμε όπως λέει ο Νόμος το δικαίωμα που έχουμε από το Νόμο έως τις 3.00΄μετά μεσημβρίας. Το ζητούν τα καταστήματα, είναι εορταστική περίοδος και βέβαια ακολούθως θα βγει κανονιστική τι θα ισχύσει από εκεί και μετά", είπε στην εισήγησή του ο κ. Τζιούμης.

Η εισήγηση της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης:

"Έχοντας υπόψη :
α) Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 ' Καλλικράτης"
β) Την με αριθ. 39/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί "Έκδοσης κανονισμού λειτουργίας μουσικών οργάνων καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος"
γ) την με αριθ. 3/96 Αστυνομική Διάταξη άρθρο 3 παρ. 3, με την οποία ορίζεται ότι ώρα λήξης λειτουργίας των μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι για μεν τη χειμερινή περίοδο η 22:00 για δε τη θερινή η 23:00 και ότι δύναται να παραταθεί ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, συντρεχουσών των νομίμων προϋποθέσεων, για τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 03:00 και για καταστήματα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο μέχρι 02:00, υπό την προϋπόθεση, ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων και
δ) αιτήματα ιδιοκτητών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος

παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την παράταση του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων (μουσικής) και εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, για τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 03:00για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2019 και πρωτοχρονιάς 2020 και συγκεκριμένα από 5/12/2019 έως 7/1/2020, υπό την προϋπόθεση, ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων."

Το ΔΣ Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα την παράταση του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων (μουσικής) και εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, για τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 03:00 για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2019 και πρωτοχρονιάς 2020 και συγκεκριμένα από 5/12/2019 έως 7/1/2020, υπό την προϋπόθεση, ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.