Τρίπολη: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και χώρων εστίασης

Τρίπολη: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και χώρων εστίασης

Μάρτιος 26, 2020 - 13:04
26 σχόλια

Τα ψυγεία ήταν γεμάτα με προμήθειες και δυστυχώς αυτά τώρα έχουν ήδη αλλοιωθεί

Δραματική, λίαν επιεικώς, χαρακτηρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αρκαδία, ύστερα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και το κλείσιμο των καταστημάτων τους λόγω κορωνοϊού.

Αν και στις επιχειρήσεις τους έχουν βάλει λουκέτο επίσημα από τις 14 Μαρτίου,  τα πάγια έξοδα τρέχουν καθημερινά και τους πνίγει το άγχος, αφού δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να έχουν τα προς το ζην για τις οικογένειές τους.

Τα κλειστά καταστήματα έχουν έσοδα, έχουν οφειλές προς τις ΔΕΚΟ, επίσης τα ψυγεία με τα προϊόντα μακράς διάρκειας δουλεύουν κανονικά και είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αθανασιάδης Βασίλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και επιχειρηματίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τρίπολη.

Τα ψυγεία ήταν γεμάτα με προμήθειες και δυστυχώς πολλά από αυτά, ιδιαίτερα τα νωπά έχουν ήδη αλλοιωθεί.  Όπως μας ανέφερε πολλοί από τους επιχειρηματίες, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες δωρίζουν τα τρόφιμα προτού λήξουν σε ιδρύματα, προκειμένου να μην καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων.

Όσες τώρα από τις επιχειρήσεις έμειναν ανοιχτές ως ντελίβερι και take–away, έχουν μείωση στο τζίρο τους πάνω από 25%

Δυσοίωνο μοιάζει να είναι το μέλλον των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού και μετά κατά την επιστροφή στην καθημερινότητα, οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν ένα κεφάλαιο για να κάνουν επανεκκίνηση, το οποίο κεφάλαιο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει.

Θα είναι δύσκολο το restart γιατί δεν υπάρχει πλέον ''λίπος'' για να συντηρήσουμε και να αναγεννήσουμε τις επιχειρήσεις

Στα μέτρα έχουν ήδη αναγγελθεί , όπως η πλήρης απαλλαγή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για δύο μήνες και στα όσα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, που λήφθηκαν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα πρέπει οι επιχειρηματίες του κλάδου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του βοηθήματος των 800 ευρώ.

Να αναφέρουμε ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με επιστολή της προς τους υπουργούς θέτει το παραπάνω αίτημα, το οποίο και στηρίζει το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να δίνουν την δυνατότητα και την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους και να μην τους καταδικάσουν σε ένα οριστικό κλείσιμο.


26 Σχόλια

Είναι και η κατηγορία όσων δούλευαν με μπλοκάκι που από βδομάδα δεν θα έχουν μία. Ούτε για ψωμί. Τι κάνουν; Υπάρχει πρόβλεψη;

εχουν δικιο τα παιδια ,βουνο !!!! εχουν αγορασει 50-100 ευρω για καφεδες 200-500 για ποτα και δεν πουλανε ,τα δε κρεατα ειχαν απο 30-50 κιλα καντε πολλαπλασιασμο και θα το βρειτε ,επρεπε να ειχαν καταστηματα με ρουχα-παπουτσια-εσωρουχα-λευκα ειδη κλπ κλπ που τα εμπορευματα εχουν μπει ηδη στα καταστηματα,μιλαμε για εμπορευματα ΣΕΖΟΝ αναλογα το καταστημα 30.000-40.000-70.000 και αυτα θα πανε σχεδον ΟΛΑ για ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ,αυτα τα καταστηματα τι να πουν !!!!!!! ελεος ρε μια ζωη με τα καφε-υγειονομικου ,αφηστε τη καραμελα πια οτι μονιμα εσεις πληρωνετε το μαρμαρο

πρόβα τζενεραλε για άσκηση απόλυτης εξουσίας - δικτατορίας ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων είναι, μη μασάτε. Η κοινή γρίπη έχει κάθε χρόνο πολύ περισσότερα θύματα χωρίς να γίνεται είδηση και χωρίς να λυσσάνε τα μίντια και χωρίς να κλείσει ούτε περίπτερο, και πολύ σωστά, γιατί ΟΛΕΣ οι γρίπες χτυπάνε κυρίως ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Οι πολυεθνικές και οι κερδοσκόποι μας κυβερνάνε εμάς και τις κυβερνήσεις μας. Σε πάνω από τη μισή Ελλάδα δεν υπάρχει κρούσμα και μας έχουν μέσα σαν αρνιά. Ξυπνήστε και ξεσηκωθείτε.

@15:01 Πές μας τί πίνεις και δε μας δίνεις! Έλα, πάμε μαζί... "ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός"....

@15:01 η ημιμάθεια σε όλο της μεγαλείο. Διάβασες 2 αράδες στο facebook και έγινες ειδικός τώρα...

Τρίπολη και δεν έχουμε Λίπος δεν συμβαδιζουν αλλά άσχετο, δλδ τι ζητάτε εσείς τώρα να σας επιτρέψει το κράτος να ανοίξετε γιατί είστε Τριπολιτες και σέβεστε τον κόσμο σας. Άλλοι έχουν πάθει μεγαλύτερη ζημιά όχι 100και 300 ευρώ και δεν μιλάνε κιχ, και εσείς ψάχνεστε για παραθυράκια. Όπως όλοι και εσείς θα το περάσουμε όλο αυτό.

15,24 το τι πίνει και δεν σου δίνει ο φίλος θα στο δώσει σε κάνα τρίμηνο ο φίλος σου ο Κούλης. Άκουσες καθόλου τον Βρούτσης; Τα εισοδήματά βτων Ελλήνων δυστυχώς θα πέσουν είπε η ανεργία θ ανεβαίνει. Εσείς που φοβάστε τόσο πολύ πια τον covid19 ντε μη φοβάστε το 99 τις εκατό θα το ξεπεράσει, 1300 έχουν πεθάνει από γρίπη δεν κάνατε έτσι. Φοβηθείτε την πείνα που έρχεται και επιτέλους ξυπνήστε

Πες τα πες τα. Κάθε φορά κλάμα!!! Πως γίνεται όμως και συναχως ανοίγουν νέα μαγαζιά ενώ όλο προβλήματα έχει ο κλάδος τους αν τους ρωτήσεις είναι άξιο απορίας. Από τα έτοιμα να πάρετε παιδιά για να ξεκινήσει πάλι η επιχείρηση σας από τα ΈΤΟΙΜΑ και αφήστε το κλάμα.

Είσαστε και απασχολημένοι με την συλλογή και αποστολή εφοδίων στους μπατριώτες του Εβρου. Πείτε ότι τα στείλατε εκεί. Οταν κινδυνεύεις με θάνατο ανέχεσαι τον ακρωτηριασμό!

Δυσοιωνο είναι το μέλλον όλων μας και όχι μόνο αυτών που έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 15.01 Άλλος ένας επικίνδυνος ηλίθιος που βλέπει παντού εχθρούς.

Μερικοί ζείτε ακόμα στο συννεφάκι σας. Ενώ όλος ο πλανήτης είναι σε κρίση, εσείς περιμένετε να μην έχετε καμία απώλεια και το κράτος να μαζεύει από το λεφτόδεντρο και να σας τα δίνει. Ξυπνάτε ρεεεεε. Πανδημία που χτυπάει μία φορά στα 100 χρόνια μας βρήκε. Νιώστε λίγο ρεεεε....

Πρεπει να παρει 800 ευρω η επιχηρηση να πληρωσει καποια απο τα εξοδα της και 800 ευρω ο ιδιωκτητης να ζηση την οικογενοια του

Εύκολα θα κλείσει το 60-70%,των μικρών επιχειρισεων.... Παγκοσμίως... Ξυπνάτε...

Κουλη θέλατε, κατσε να δωσουν 11 εκ για καμπανια του ΕΟΔΥ, διπλάσια τιμή για ΜΕΘ σε ιδιωτικά και αλλα 30 εκ και μετά μπορεί και μα ασχοληθουν με τον λαουτζικο (not)

ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΑΓΚΟ0ΣΜΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ;

Οι Ιδιοκτητες καφε εχουν γινει σαν τους Ταξιτζηδες.Ολο κλαψα και ολο βγαινουν νεα καφε στην πολη,και αναθεμα ποσοι πληρωνουν τις υποχρεωσεις τους οπως ειπε και ενας παραπανω σχολιαστης,και αληθεια λεει και ξερω απο πρωτο χερι ποσα χρωστανε,αλλα αυτο ειναι θεμα του κρατους να δει απο ποτε πληρωσαν τελευταια φορα τα κρατικα και δημοτικα εξοδα τους και αναλογως να πληρωθει ο καθενας καφετζης.Τιμιο και δικαιο!

@15,00 . Σιγά ρε ...πλέριε δημοκράτη του γλυκού νερού. Αν έχεις τα κότσια λοιπόν βγες έξω και κάνε αντίσταση στον κορωναιό για να κλ@σεις μπάμιες !!! ***

09:04 οκ το πιο ΤΙΜΙΟ, αλλά στο Ελλαδιστάν έχουμε ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ μέτρα (δηλ ο κλέφτης τα ίδια με το νοικοκύρη).

Ειδικά κάποιες καφετέριες που ενώ "δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν", έκαναν ανακαινίσεις των 200.000 ευρώ. Ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν στους θαμώνες. Όσο για φέσια στους προμηθευτές και ακάλυπτες επιταγές, αυτό ήταν σύστημα μερικών έξυπνων. Και στο κάτω κάτω όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται ας προσθέσουν ΚΑΔ για delivery και take away, να δουλέψει το προσωπικό, να πάρει και 2-3 διανομείς. Ίσος βέβαια είναι και μία ευκαιρία να κλείσουν μερικοί να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

10.41@ σωστοοοοοςςςς!!! 10,35@ για αυτο υπαρχει ο ελεγχος,κοιτας ποιος πληρωνει και πληρωνετε,οποιος δεν πληρωνει τις υποχρεωσεις του ΠΑΕΙ ΚΟΥΒΑ!!

Πρέπει οι άνθρωποι να αποζημιωθούν. όμως η αποζημίωση πρέπει να δωθει βάση των εισοδημάτων που δηλώθηκαν πέρσι. Κάτι μου λέει ότι πέρσι όλοι ζημιές είχαν......

Αιωνιοι ελληναρες.. ειδικοι σε ολα , επι παντος επιστητου,κ στη πριζα ετοιμοι να φανε ο ενας τον αλλο... Ή ειναι κοινο χαρακτηριστικο της πολης. Τι να πω ρε π**στη μου...

@20:25 Όταν εσύ φοροδιαφευγεις κοπελιά εμένα τρως γκεγκε; Τώρα να αποζημιώθεις βάσει αυτών που δηλώνεις. Τέλος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.