Τρίπολη: Πόσα προσφυγόπαιδα έχουν ενταχθεί στις σχολικές αίθουσες (vid)

Τρίπολη: Πόσα προσφυγόπαιδα έχουν ενταχθεί στις σχολικές αίθουσες (vid)

Οκτώβριος 11, 2019 - 10:28
3 σχόλια

Για την ένταξη των προσφυγοπαίδων ερωτήθηκε ο κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, αφού από εφέτος οι πρόσφυγες μαθητές έχουν πλέον ενσωματωθεί στις τάξεις των σχολείων.

Να αναφέρουμε ότι πέρυσι στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης είχε δημιουργηθεί δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων και τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας, των μαθηματικών, των αγγλικών, των νέων τεχνολογιών, της φυσικής αγωγής, και τέλος της αισθητικής αγωγής.

Ο κ. Οικονομόπουλος είπε, ότι τα παιδιά στην πλειονότητα τους παρακολουθούν καθημερινά τα μαθήματα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 126 προσφυγόπαιδα στην Τρίπολη που έχουν ενσωματωθεί σε σχολικές μονάδες της Τρίπολης.

Τα παιδιά αυτά είναι έτοιμα να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, και μοιράστηκαν σε όλα τα σχολεία της Τρίπολης.

31 προσφυγόπαιδα έχουν εγγραφεί στα Νηπιαγωγεία

66 είναι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο

27 έχουν απορροφηθεί στα Γυμνάσια της Τρίπολης

Ενώ μόλις 2 μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στο 2ο Λύκειο

Για τα παιδιά του Δημοτικού έχει ήδη δημιουργηθεί τάξη υποδοχής, που στα Δημοτικά βοηθά τα παιδιά στο μάθημα της γλώσσας, ενώ αναμένεται να γίνει πρόσληψη εκπαιδευτικού και για τα γυμνάσια.

Παρακολουθούν κανονικά τα μάθημα και ύστερα γίνονται κάποια ενισχυτικά μαθήματα - Δεν μας έχει αναφερθεί κάποια δυσλειτουργία και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Πόσα προσφυγόπαιδα υπάρχουν και πώς έχουν ενταχθεί στις σχολικές αίθουσες


3 Σχόλια

Δν εχουν ολα τα δημοτικα σχολεια τμημα υποδοχης και δυστυχως τα πρσφυγοπουλα δν μπορουν να ακολουθησουν τον ρυθμο της εκαστοτε ταξης. Μια τρυπα στο νερο δηλαδη...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ 1) Για να λειτουργήσει μία Τάξη Υποδοχής (Τ.Υ.) θα πρέπει ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών/τριων να είναι είναι εννέα (9). 2) Δεν εντάσσονται μόνο προσφυγόπαιδες στις Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) αλλά και από άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες (π.χ. ΡΟΜΑ, Αλλοδαποί) 3) Ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα ένταξης είναι η ενυπόγραφη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει το παιδί του την Τάξη Υποδοχής (Τ.Υ.) 4) Φέτος λειτουργούν στην πόλη της Τρίπολης Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) σε οκτώ (8) από τα δώδεκα (12) Δημοτικά της Σχολεία

Ημίμετρα με τραγικά αποτελέσματα τόςο για τα προσφυγόπουλα οσο και για τα παιδιά μας. οταν σε ενα τμήμα δημοτικού υπάρχουν 20 με 25 μαθητές κ βάζεις ενα παιδάκι που ξέρει να λέει μόνο ναι κ οχι κ αυτό βασανίζεις κ τους δασκάλους. Ασχολίαστο οτι πριν ξεκινήσουν τα σχολεία δεν είχαμε καμία ενημέρωση οτι στα τμήματα θα υπάρχουν προσφυγόπουλα, παρά μόνο στον αγιασμό κόμπαζαν οι διευθυντές κ τα καλωσόριζαν χωρίς στην ουσία να τους προσφέρεται τίποτα ουσιαστικό

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.