Τρίπολη: Παππούδες και γιαγιάδες, μείνετε σπίτι!

Τρίπολη: Παππούδες και γιαγιάδες, μείνετε σπίτι!

Μάρτιος 18, 2020 - 13:23
6 σχόλια

«Μένουμε σπίτι», το μότο των ημερών, των προηγούμενων και των επόμενων. Και όπως φαίνεται, θα είναι πολλές αυτές οι ημέρες οι επόμενες. Με την άνοιξη να έρχεται επιτέλους, είναι πάρα πολύ δύσκολο οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας να μείνουν σπίτι τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποχωριστούν τη ρουτίνα τους την καθημερινή, με τις βόλτες στο καφενείο, στους γείτονες, στον φούρνο της γειτονιάς.

Στην Τρίπολη αλλά και στα χωριά του δήμου μας, κυρίως εκεί, οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Σήμερα Τετάρτη στην Τρίπολη από το πρωί έβλεπες να κυκλοφορούν αμέριμνα ηλικιωμένοι άνθρωποι που αψηφούν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί για το δικό τους καλό.

Ο κορωνοϊός «θερίζει» τους ηλικιωμένους, αλλά εκείνοι... τον χαβά τους!

Παππούδες και γιαγιάδες, μείνετε σπίτια σας! Τα καφενεία έκλεισαν, οι εκκλησίες έκλεισαν, τα ΚΑΠΗ έκλεισαν κι αυτά, περιοριστείτε σπίτι!

Δεν είναι ώρα για βόλτες και σουλάτσα. Είναι ώρα να αναλάβουμε ο καθένας ξεχωριστά τις ευθύνες του.

Και ένα υστερόγραφο: Ακούμε και πληροφορούμαστε ότι κινδυνεύουν σοβαρά οι άνθρωποι που δεν έχουν ρυθμίσει τον σακχαρώδη διαβήτη τους ή δεν γνωρίζουν καν ότι νοσούν. Και αυτοί, δυστυχώς, είναι πολλοί.

Μόλις τελειώσει το κακό, ας κοιτάξουμε τους εαυτούς μας λίγο παραπάνω...

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Όταν τελειώσει αυτό το "κακό" και μετρηθούμε φροντίστε να είμαστε όλοι ζωντανοί! Ο Θεός να συγχωρέσει αυτούς που δημιούργησαν και εκμεταλλεύονται αυτό το "κακό"!

Τι εννοείτε θα είναι πολλές οι ημέρες που θα είμαστε μέσα; Εσείς δεν λέγατε και όλοι οι άλλοι κάντε υπομονή δύο εβδομάδες; Η μία πέρασε άλλη μια έμεινε. Εκτός πια και αν μας δουλεύουν ψιλό γαζί και οι δύο εβδομάδες γίνουν δύο μήνες. Συγνώμη αλλά εγώ δεν έχω λεφτά στην άκρη να περάσω ξάπλα δύο μήνες. Θα πάω για δουλειά όπου βρω καλύτερα νεκρός από τον κορονοιο παρά από την πείνα.

@16:35 - Ποιος είπε για δύο εβδομάδες; Δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου; 1 1/2 με 2 1/2 μήνες θα τραβήξει η όλη ιστορία. Αυτά που λες για εργασία τα ακούω βερεσέ. Όλοι όσο είναι υγιείς τα ίδια λένε. Μόλις αρρωστήσουν και φοβηθούν για την ζωή τους αλλάζει το τροπάρι. Δεν πρόκειται κανένας να πεθάνει από πείνα. Αρκεί να ζητήσει την συνδρομή των δομών του κράτους.

Συγγνώμη, αυτό το τρολάκι ονόματι Νίκος, από που ξεφύτρωσε τώρα; Του ιού κατασκεύασμα; Κάνε ότι θες ΕΣΥ ρε φίλε, τους άλλους μην βάλεις σε κίνδυνο. Τι δεν καταλαβαίνει αυτός ρε παιδιά;

22:18@ Γράψτο τουλάχιστο σωστά. Δημητράκης, κεφαλαίο το Δ. Ευκαιρία τώρα που μένεις μέσα να φρεσκάρεις κάποια πράγματα, όχι πάλι ύπνο. Αν υπάρχει κάτι για να φρεσκαριστεί δηλαδή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.