Τρίπολη: Όταν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πάσχει από τη νόσο Alzheimer (pics,vid)

Τρίπολη: Όταν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πάσχει από τη νόσο Alzheimer (pics,vid)

Φεβρουάριος 12, 2019 - 13:39
0 σχόλια

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο Alzheimer πραγματοποίησε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στο κτίριο Τσιχριτζή.

Εισηγητής ήταν ο νευρολόγος ιατρός Πάνος Βρέντας, ο οποίος ανέπτυξε θέματα που άπτονται της ίδιας της νόσου ως ιατρικής κατάστασης, αλλά και με τις συνέπειες που έχει τόσο στον ίδιο τον ασθενή όσο και στο οικείο περιβάλλον του.

Η νόσος Alzheimer εξελίσσεται προοδευτικά, καταστρέφοντας τη μνήμη και άλλες σημαντικές νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Τα εγκεφαλικά κύτταρα εκφυλίζονται και πεθαίνουν, προκαλώντας μια σταθερή μείωση στη μνήμη και διανοητική λειτουργία  και οδηγεί σε απώλεια της πνευματικής λειτουργίας και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας έχει μεγάλη σημασία διότι η νόσος επηρεάζει όχι μόνο τον πάσχοντα αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον. Η πρώιμη διάγνωση δίνει τα χρονικά περιθώρια ενημέρωσης, αποδοχής της κατάστασης, διατήρησης της ποιότητας ζωής και προγραμματισμού για το μέλλον των ασθενών.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Όταν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πάσχει από τη νόσο Alzheimer


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.