Τρίπολη: Ολοκληρώθηκε η Σχολή Κριτών - Χρονομετρών Κολύμβησης (pics)

Τρίπολη: Ολοκληρώθηκε η Σχολή Κριτών - Χρονομετρών Κολύμβησης (pics)

Απρίλιος 02, 2019 - 16:21
0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Σχολή Κριτών -Χρονομετρών Κολύμβησης, στις 31/03/2019 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από τον ΚΟΑ ΤΡΙΠΟΛΗ, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Πελοποννήσου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και την υποστήριξη του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας.

Στη Σχολή, συμμετείχαν 50 σχεδόν άτομα καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε για την κολύμβηση στο χώρο αυτής της ομάδας εθελοντών. Οι εκπαιδευθέντες προσήλθαν από την περιοχή της Αρκαδίας καθώς και από τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, ενώ δύο συμμετοχές προήλθαν από τη Ρόδο και την Κρήτη. Η προσέλευση αυτή, ανέδειξε τη μεγάλη αξία της οργάνωσης επιμορφωτικών εκδηλώσεων, όταν αυτές σχετίζονται με ουσιαστικές λεπτομέρειες διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας. Πιο συγκεκριμένα, σε αγωνιστικές δράσεις που αξιοποιούν σημαντικές υποδομές που λειτουργούν στην Τρίπολη, όπως οι υποδομές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρίπολης.

 Τεχνικός Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κος Χριστόδουλος Χούμας, εκπαιδευτής της Σχολής Κριτών αναφέρθηκε γενικά σε θέματα που αφορούν στην κολύμβηση και την αξία της τόσο στο επίπεδο της αναπτυξιακής κολύμβησης που αφορά σε μία απλή εκμάθηση, όσο και στην υποστήριξη της κολύμβησης για την ανάπτυξη αθλητικών ομάδων, στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό.
Το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας της Σχολής, συνέβαλλε στο να δοθούν απαντήσεις σε πολλά θέματα που αφορούν σε επιμέρους κανόνες στη διαδικασία αγωνιστικών διοργανώσεων, τόσο στο επίπεδο λειτουργίας των επιτροπών όσο και επιμέρους ουσιαστικών λεπτομερειών, που συμβάλουν στο υψηλό επίπεδο των διοργανώσεων.

Οι γραπτές εξετάσεις των συμμετεχόντων, είναι το βήμα για την πιστοποίηση των κριτών -χρονομετρών, δημιουργώντας σημαντικἠ δεξιότητα για την οργάνωση αγωνιστικών εκδηλώσεων στην κολύμβηση, τόσο στην Τρίπολη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑΤ, ευχαριστούν θερμά τον Κο Χριστόδουλο Χούμα καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργή παρουσία τους, στην τόσο σημαντική διοργάνωση, που αφορά σε τεκταινόμενα της κολύμβησης και εν γένει του αθλητισμού και του πολιτισμού στην ορεινή πόλη της Τρίπολης.Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Τρίπολης κο Παυλή Δημήτριο και στον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κο Καραλή Θεόδωρο, για την ευγενική παραχώρηση της χρήσης της αίθουσας στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

ΚΟΑΤ

H Πρόεδρος                                                                 Η Γενική Γραμματέας

Καλαθά Χριστίνα                                                          Λούτου – Κορομηλά Ευγενία

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.