Tρίπολη: «Όχι στην μαφία των σκουπιδιών» (photos+video)

Tρίπολη: «Όχι στην μαφία των σκουπιδιών» (photos+video)

Μάρτιος 06, 2015 - 11:56
13 σχόλια

 «Παυλή, δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης, δεν είμαστε τα πρόβατα που ό,τι θέλεις κάνεις!» φωνάζουν οι κάτοικοι της Τρίπολης

Συνεχής ενημέρωση

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των διαδηλωτών, που, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, κρατούσαν τις ομπρέλες τους ανοιχτές κατά τη διάρκεια της πορείας, προκειμένου να προφυλαχθούν από την βροχή. Το ψήφισμα που παρέδωσαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει: «Διεκδικούμε να απαλλαγούμε αμέσως αό τα απορρίμματα που μας πνίγουν, και να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση, βασισμένη στις αρχές της ανακύκλωσης, της επανάκτησης, της επαναχρησιμοποίησης και της κοσμποστοποίησης. Θεωρούμε υπεύθυνους τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση».

Παρά την ακατάπαυστη βροχή η οποία σημειώνεται από νωρίς το πρωί στην Τρίπολη, πλήθος πολιτών από ολόκληρη την Αρκαδία βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Πετρινού.

Σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων, οι οποίοι επέλεξαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου ως ημέρα μαζικής διαμαρτυρίας κατά των απορριμμάτων και της κακής διαχείρισης των αρμοδίων πάνω σε αυτό το θέμα.

Σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η πιο μαζική και οργανωμένη πορεία που έχει ποτέ γίνει στην πόλη και έχει οργανωθεί από τους φορείς και τους πολίτες της Τρίπολης, προκειμένου να διατρανώσουν τη φωνή τους για μία ακόμα φορά και να απαιτήσουν το δικαίωμά τους να ζουν σε μια καθαρή πόλη.

Οι δύο προηγούμενες συγκεντρώσεις, τόσο εκείνη των πολιτών όσο και εκείνη των μαθητών, ήταν ειρηνικές και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Σημειωτέον ότι τα σχολεία έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στην πορεία.

Η πορεία διαμαρτυρίας αναμένεται να ξεκινήσει από την πλατεία Πετρινού, όπως έχει ανακοινωθεί, και να προχωρήσει προς το Δημαρχείο και την Περιφέρεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνεχείς αναδημοσιεύσεις καλούσαν όλες τις προηγούμενες ημέρες τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά.

Ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας των φορέων και των πολιτών της πόλης περίπου μισή ώρα μετά το μεσημέρι. Το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνεται αυτή την ώρα από την πλατεία Πετρινού προς το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λίγα λεπτά πριν από τη μία μετά το μεσημέρι, οι διαδηλωτές έφθασαν στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου άφησαν ένα ψήφισμα, το περιεχόμενο του οποίου θα σας το ανακοινώσουμε σε λίγο.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, η πορεία κατέφθασε στο Δημαρχείο Τρίπολης, φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα: «Παυλή, δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης, δεν είμαστε τα πρόβατα που ό,τι θέλεις κάνεις!»

Μεγάλη ένταση αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο Τρίπολης: διαδηλωτές προσπαθούν να μπουν μέσα στο Δημαρχείο, επιχειρώντας να σπάσουν την πόρτα, ενώ αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο σημείο.

Έχουν αγριέψει τα πράγματα στο Δημαρχείο Τρίπολης, καθώς κάποιοι διαδηλωτές έχουν ήδη μπει στο κτίριο από την πίσω πόρτα, ενώ το πλήθος επιμένει να εισέλθει στον χώρο του Δημαρχείου και να συναντηθεί με τον δήμαρχο. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στον χώρο, ενώ οι διαδηλωτές φαίνεται ότι επιμένουν να μπουν μέσα, φωνάζοντας: «Άμα δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε». Επίσης, σκουπίδια πετούν οι κάτοικοι στην πόρτα του Δημαρχείου.

Μετά την άκαρπη προσπάθεια των διαδηλωτών να εισέλθουν στο Δημαρχείο, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τον αστυνομικό κλοιό, τα πράγματα ηρέμησαν και οι κάτοικοι, αφού προς στιγμήν συζητούσαν την πιθανότητα να αποκλείσουν και τις δύο πόρτες του Δημαρχείου, προκειμένου να μην βγει κανείς από εκεί, τελικώς απομακρύνθηκαν ήσυχα προς την πλατεία Πετρινού, προκειμένου μάλλον να διαλυθεί η πορεία.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για απορρίμματα


13 Σχόλια

μαζευτε τα σκουπιδια.Ελεοσ εχουμε γινει χωματερη.Οι αρουρεοι εχουν γινει πια κατοικοι τησ πολησ κοντευουν να ερθου και κατσαριδεσ.Θα κλεισουν οι δρομοι σε λιγο.Την 25 Μαρτιου πωσ θα παρελασουμε το εχετε σκεφτει? εχω μια ιδεα αντι να τα παμε στην μακεδονια δεν τα παμε στον βορειο πολο μαζι με τισ πολικεσ αρκουδεσ και τοσ πιγκουινουσ.ΕΕΕΕΕΕ???Εξω απο τα σχολεια υπαρχουν λοφοι με σκουπιδια θα πεθανουμε.Θα κικλοθορουμε με μασκεσ οξυγονου.μαζευτετα ελεοσ

Ας το τολμησουμε!!!!!!! Διαδηλωση κ οχι παρελαση την 25η Μαρτιου!!! Εκεινοι πολεμησαν για ιδανικα και αξιες!!!!! Εμεις δυστυχως ειμαστε αναγκασμενοι να παλεψουμε για τα αυτονοητα!!!!! Εκεινοι πεθαναν γιατι ειπαν ελευθερια η θανατος!!!!!!! Εμεις θα πεθανουμε απ'τη βρωμα κ τις αρρωστιες!!!! Ολοι συντεταγμενοι ωστε να νιωσουν οι "επισημοι" που μονο για τις φιεστες ειναι προετοιμασμενοι κ για τιποτα αλλο, οτι θελουμε λυσεις κ οχι μονο εκδηλωσεις... Περασαν ανεπιστρεπτι οι εποχες που καποιοι αρκουνταν σε "αρτο κ θεαματα"!!!!!!

Να μην στειλουμε τα παιδια μας στην Παρελαση ,ας κατσουνε μονοι τους κατω απο την τεντα των επισημων και να τους φτυνουμε και αυτοι να νομιζουν οτι βρεχει..Κανενα παιδι στην παρελαση τελεια και Παυλης........ Απορω με το θρασος τους ..6 μηνες και δεν εχει παραιτηθει ακομα κανενας και δεν φτανει αυτο χουλιγκανιζουν και στα δημοτικα συμβουλια....Πισσα και Πουπουλα και οξω απ την πορτα.

ΠΕΣΤΑ !!! ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ; ΟΧΙ ... ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ...

Συμφωνώ μαζί σας! Ας αντιδράσουμε κι ας κανουμε διαδήλωση αντι για παρέλαση!Τιμες μόνο μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη γιατί αυτός πέθανε πραγματικά μαχόμενος μόνο για την πατρίδα του!!!!!!

η παρελαση αστοιχειωτε γινεται για να τιμησεις τους ηρωες οχι για να κανεις φιεστα στους πολιτικαντες.....αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΘΥΝΕΣ.

Οντως οι παρελασεις πρεπει να γινονται προς τιμη των πεσοντων αλλα δυστυχως στις περισσοτερες των περιπτωσεων εχουν καταληξει απλα μια καλη αφορμη για δαπανη χιλιαδων ευρω που δεν ξερουμε που καταληγουν, πρβ στην εκπομπη του σροιτερ αυτοψια εγινε λογος για κονδυλι 22.000€ για τις εκδηλωσεις της αλωσης στην τριπολη το 2011 η 2012...οποτε ποια ειναι η καταληξη των τιμων που εμεις οι απλοι πολιτες αποδιδουμε στους εθνικους μας ηρωες;;

Μην μπερδεύουμε τα πράγματα, οι παρελάσεις γίνονται για να αποδοθεί τιμή σε αυτούς που αγωνίστηκαν με ήθος και συνέπεια για την πατρίδα και το έθνος, αυτοί που σήμερα στέκονται στις εξέδρες δεν είναι τίποτα άλλο από ανδρείκελα κακής ποιότητας που αυτοπροσδιορίζουν το είναι τους από μια καρέκλα και μια παρέλαση. Προτείνω φυσικά να γίνει η παρέλαση χωρίς έκτροπα και διαμαρτυρίες και απλά πολύ απλά κανένας να μην γυρίσει το κεφάλι μπροστά στους επισήμους του κώλου ...

Με λίγα λόγια, είτε γιατί τα περισσότερα είναι ειπωμένα, είτε γιατί το «Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», ο δημότης είναι εκείνος που θα εμπλακεί ηθελημένα ή αθέλητα σ’ ένα σύστημα διαχείρισης των αστικών του απορριμμάτων. Η μη συμμετοχή των πολιτών, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ότι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός σκοτεινού κλίματος ενημέρωσης για τη μελλοντική μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων του. Όλοι σιγοψιθυρίζουν στερεότυπες εκφράσεις του τύπου «τα σκουπίδια έχουν πολλά λεφτά», «τα σκουπίδια τα διαχειρίζονται τα μεγαλοσυμφέροντα», «όλοι θέλουν να φάνε από τα σκουπίδια» κλπ, κλπ.. Η ενεργή συμμετοχή του δημότη στη διαχείριση, είναι το άλφα και το ωμέγα στη διαχρονική επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος. Μεγάλη σημασία έχει το επιλεγμένο και προς εφαρμογή σύστημα να είναι εύπλαστο, ευέλικτο, αναθεωρήσιμο και προ-πάντων αποδεκτό. Ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων δεν επιβάλλεται στους πολίτες, απλά οι πολίτες θέλουν και αποδέχονται ένα τέτοιο σύστημα. Πολύ σωστό, κατά την γνώμη μας, το ρητό « Η λύση στα απορρίμματα θα έρθει από την Κοινωνία» και συμπληρώνουμε: «τα απορρίμματα μας είναι κοινωνικοποιημένα μας προϊόντα». Η κεντρική ιδέα ενός τέτοιου συστήματος – (ή ακόμη προβλήματος που επιζητεί μια λύση) είναι ότι ο καθένας μας ανεξαρτήτου κοινωνικής, οικονομικής, ηλικιακής και χωροταξικής θέσης, παράγει ποικίλα απορρίμματα σε καθημερινή βάση και ρυθμό. Οι δυνατότητες αποδοχής ενός συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων από τους πολίτες έγκειται μόνο στην ενημέρωση –πληροφόρηση ενός διαφανούς, πολυμετοχικού, άμεσα ανταποδοτικού και ενεργητικού-παραγωγικού μοντέλου διαχείρισης. Πρώτα απ’ όλα η μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων μας είναι εκείνη που θα οδηγήσει τον δημότη σε μηχανισμούς αποδοχής της. Οι μηχανισμοί αποδοχής και εφαρμογής έχουν να κάνουν με τα οράματα, κοινωνικές και οικονομικές δομές της κατά τόπο κοινωνίας. Στη «Λακωνική Πρόταση» προχωρήσαμε το εγχείρημα της διαχείρισης σε χειροπιαστή και βιώσιμη βάση. http://www.bioenergeiaki.gr/reading-material/21246-%C7+%F0%F1%FC%F4%E1%F3%E7+%EC%E1%F2

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.