Τρίπολη: Ο επιχειρηματικός κόσμος μιλά για τον κορωνοϊό (vid)

Τρίπολη: Ο επιχειρηματικός κόσμος μιλά για τον κορωνοϊό (vid)

Μάρτιος 16, 2020 - 20:10
5 σχόλια

Κλειστά είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, κλείνουν και τα εμπορικά κατάστηματα της χώρας από την Τετάρτη για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι επιχειρηματίες της Τρίπολης, μιλώντας στο Arcadia Portal, συνέστησαν ψυχραιμία και κάλεσαν τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να παραμένουν στη ζεστασιά και στην ασφάλεια του σπιτιού τους και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά

Τα τελευταία καφέ που λειτουργούν με take away έχουν αφαιρέσει τα τραπεζοκαθίσματα και δίνουν καφέ μόνο σε πακέτο, αλλά όπως φαίνεται οι πολίτες αποφεύγουν να αγοράζουν καφέ και όσοι το κάνουν είναι ιδιαιτέρα επιφυλακτικοί. Βέβαια οι επιχειρήσεις προσπαθούν να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και να απολυμαίνουν τα πάντα.

Οι επιχειρηματίες σημειώνουν ότι παρά τα αυστηρά μέτρα και το κλείσιμο των καταστημάτων υπάρχουν και αυτοί που έχουν πάρει αψήφιστα τα μέτρα και αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση ως παιχνίδι.

Δεν είναι παιχνίδι, μένουμε σπίτι μας και προφυλάσσουμε την υγεία μας και την υγεία των συμπολιτών μας

Να αναφέρουμε ότι στα καταστήματα τροφίμων υπάρχει επάρκεια και όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, έχουν αυξηθεί οι τηλεφωνικές παραγγελίες και η διανομή στα σπίτια τις τελευταίες μέρες.

Μεταξύ άλλων, να σημειώσουμε ότι οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα παραμένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα πέραν των 14 ημερών που έχουν ανακοινωθεί.  

Τέλος, οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων τόνισαν μιλώντας στην κάμερα ότι δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους, πόσω μάλλον στα καταστήματά τους. Μάλιστα, ανέμεναν το κλείσιμο όλων των εμπορικών ως της πιο λογικής παόφασης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ η κυβέρνηση επέκτεινε από την Τετάρτη 18 Μαρτίου την αναστολή λειτουργίας και στα εμπορικά καταστήματα.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο επιχειρηματικός κόσμος μιλά για τον κορωνοϊό


5 Σχόλια

Κοίτα να δεις που κατάφεραν να τους παρακαλάμε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας. Οι Αμερικάνοι οι Άγγλοι οι Σουηδοί ει βλάκες που τα έχουν όλα ανοιχτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να περιοριστεί κανένας ιός έτσι ρε πόσο μακακεες είμαστε δεν το πιστεύω. Ούτως η άλλως θα το κολλήσουμε όλοι αυτό το παραδέχονται όλοι πρέπει δηλαδή να καταστρέψουμε την οικονομία μας; Αυτό επιδιώκουν πρόβατα και τότε θα έρθουν μνημόνια που ούτε φανταζόμασταν. Τότε θα δείτε τι πάει να πει μένουμε σπίτι όποιοι θα συνεχίσουν να έχουν σπίτι

Οδεύουμε προς μία παγκόσμια επανεκκίνηση της οικονομίας, ανάλογα με αυτήν που συνέβη μετά τον Β'ΠΠ! Με καινούριους όρους και καινούριους «παίκτες». Η κρίσιμη διαφορά είναι ότι για πρώτη φορά ιστορικά, η αλλαγή αυτή δεν γίνεται με τα όπλα, αλλά με μια πανδημία. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, το κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων και των συνόρων της ΕΕ, καθώς και το μερικό κλείσιμο των συνόρων σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη, ουσιαστικά καταστρέφει ολοκληρωτικά την παγκόσμια οικονομία «χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα».

Δεν είναι μακάκας ο Νίκος. Είναι ο έξυπνος που έχει καταλάβει. Πάντα υπάρχει αυτός...Δεν ξέρω που είδε ότι οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι τα έχουν όλα ανοιχτά...Μάλλον ταξίδεψε αστραπιαία και έκανε αυτοψία.Γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι πιστεύει την τηλεόραση ή το internet...

Πόσο διανοητικά καθυστερημένος είναι ο άνθρωπος αυτός...... Έχει οικογένεια παιδιά; Η μιλάει εκ του ασφαλούς!!!!! Περιμένει να πεθάνουν του γείτονα τα παιδιά για να νοιώσει αυτός καλύτερος.... λυπάμαι πολύ που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.