Τρίπολη: Ο αγώνας είναι μονόδρομος για τους συνταξιούχους (pics,vid)

Τρίπολη: Ο αγώνας είναι μονόδρομος για τους συνταξιούχους (pics,vid)

Μάρτιος 01, 2017 - 19:24
0 σχόλια

Στο πλαίσιο των εξορμήσεων, των περιοδειών και των συσκέψεων που διοργανώνουν οι συνταξιούχοι ενόψει των νέων μέτρων πραγματοποιήθηκε συνάντηση και στην Τρίπολη από εκπροσώπους των Ομοσπονδιών ΙΚΑ και ΟΑΕΕ την Τετάρτη 1 Μαρτίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Στόχος, όπως ανέφεραν οι ομιλητές, είναι να ανοίξει πλατιά η συζήτηση στους συνταξιούχους για τους νέους νόμους και τα μέτρα τα οποία έρχονται και θα αφορούν σε νέες περικοπές συντάξεων αλλά και σε εφαρμογή φορολογικών μέτρων που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των συνταξιούχων.

Στην Τρίπολη βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κκ. Παναγιώτης Σοφός από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και Διονύσης Σβορώνος από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ οι οποίοι και μίλησαν στους συνταξιούχους της Αρκαδίας για τα νέα επαχθή μέτρα τα οποία στόχο έχουν να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους, περικόπτοντας τους ακόμα περισσότερο τις συντάξεις.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι συμφώνησε ήδη νέες περικοπές, 30%, καθώς και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων με δουλοκτητικά ωράρια εργασίας για τους εργαζομένους.

Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι τόνισαν ότι ο αγώνας θα πρέπει  να είναι μαζικός για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αφού πλέον δεν υπάρχει άλλη λύση από τον αγώνα.

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν και στη συνέντευξη η οποία προηγήθηκε, είχαν αν κάνουν με την υγεία και τα ιατρικά κέντρα της Αρκαδίας τα οποία όπως αναφέρθηκε, θα κλείσουν με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Έφ.Κ
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σύσκεψη για τους συνταξιούχους της Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.