Τρίπολη: Μείωση έως 30% στον τζίρο των μικρών καταστημάτων γαλακτοκομικών και τυριών λόγω κορωνοϊού

Τρίπολη: Μείωση έως 30% στον τζίρο των μικρών καταστημάτων γαλακτοκομικών και τυριών λόγω κορωνοϊού

Απρίλιος 03, 2020 - 11:23
1 σχόλια

Μεγάλη μείωση στον τζίρο τους έως και 30% έχουν οι μικρές επιχειρήσεις τροφίμων στην Τρίπολη. Ακόμα και το γάλα και το τυρί έχουν σημειώσει κάθετη μείωση στις πωλήσεις τους στις μέρες του κορωνοϊού.

Όπως φαίνεται, οι πολίτες έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, επιλέγουν τις λίγες φορές που θέλουν να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα πρώτης ανάγκης είδη, ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, προκειμένου να τα βρουν όλα σε ένα.

Ο πανικός και ο φόβος έχει καταβάλει τους καταναλωτές καθώς και η συνεχής παρακολούθηση τηλεόρασης και οι πολλές διαφημίσεις με προσφορές αγαθών από υπεραγορές έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές στις μεγάλες αλυσίδες.

Ο κ. Μπαζιωτάκης Θύμιος και η οικογένειά του εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγή τυροκομικών, γαλακτοκομικών και άλλων παραδοσιακών προϊόντων στην περιοχή μας.

Εκτός από τη μονάδα παραγωγής, διατηρούν και δύο καταστήματα λιανικής, τα οποία φέρουν κοντά στους καταναλωτές τα προϊόντα που η οικογενειακή επιχείρηση χρόνια τώρα παρασκευάζει.

Ο κ. Μπαζιωτάκης μιλώντας στο ArcadiaPortal.gr για την κίνηση της αγοράς το τελευταίο διάστημα ανέφερε ότι εκτός από την πρώτη μέρα επιβολής των μέτρων από την κυβέρνηση για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά.

Λίγοι είναι αυτοί που παραγγέλνουν τηλεφωνικά τα προϊόντα και επιθυμούν τη διανομή τους στο σπίτι, γιατί επιλέγουν να περπατήσουν έστω μέχρι το κατάστημα

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο περίπου, το κατάστημα λιανικής στην Τρίπολη λειτουργεί με μειωμένο ωράριο, αποκάλυψε ο κ. Μπαζιωτάκης, τονίζοντας ότι το απόγευμα δεν κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους.

Αντίθετα οι πωλήσεις χοντρικής που γίνονται από το τυροκομείο προς την Αθήνα έχουν μία μικρή άνοδο της τάξης του 10%- 20%.

Η Αθήνα στηρίζει ακόμα τα μικρά μαγαζιά, τα μπακάλικα και τα ντελικατέσεν που απευθύνονται σε καταναλωτές που ψάχνουν κάτι το διαφορετικό και αυτό μας ευχαριστεί και πάντα το εκλαμβάνουν ως κάτι θετικό

Βέβαια με τα τυροκομικά, δεν μπορεί κάποιος να «στοκάρει» μεγάλο αριθμό αγαθών, ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι καταναλωτές επιλέγουν τα συσκευασμένα τρόφιμα που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, προκειμένου να αντέχουν περισσότερο στο ψυγείο.

Ο κ. Θύμιος Μπαζιωτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις μας για το αν υπάρχει η σκέψη να μειωθεί η παραγωγή ή ακόμα και να κλείσουν τα καταστήματα της επιχείρησης, μας ανέφερε ότι τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει.

Προσπαθούμε να τα κρατήσουμε ανοιχτά για τους εργαζομένους μας, για τους εκατοντάδες κτηνοτρόφους που μας εμπιστεύονται τα αγαθά τους, πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους

Όσο υπάρχει η καραντίνα, πρέπει να κρατήσουμε, να μείνουμε σταθεροί, το σίγουρο είναι ότι μετά θα υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην κοινωνία, είπε. Θα ανακάμψουμε δύσκολα καθώς οι μισθοί έχουν παγώσει και οι πολίτες ξοδεύουν τα χρήματά τους σε τρόφιμα.

Τέλος, ο κ. Μπαζιωτάκης ευχήθηκε σε όλους μας καλή δύναμη και να κάνουμε υπομονή.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

μικρο το κακο,ειναι ανοιχτα δουλευει και εχει μια μειωση η οποια ειναι λογικη,αλλα καταστηματα που εχουν παραλαβει εμπορευματα εκλεισαν, κοιτανε στο τοιχο τους τα εμπορευματα,και θα πανε ολα για εκπτωσεις αφου θα ανοιξουμε πολυ αργα ,τι να πουν?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.