Τρίπολη: Μεγάλο Σάββατο - Κυριακή του Πάσχα - Δευτέρα του Πάσχα (Πρόγραμμα)

Τρίπολη: Μεγάλο Σάββατο - Κυριακή του Πάσχα - Δευτέρα του Πάσχα (Πρόγραμμα)

Απρίλιος 07, 2018 - 18:24
0 σχόλια

Μέγα Σάββατο 7/04/2018

Προσμένουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου και υποδεχόμαστε το Άγιο Φως στην κεντρική πλατεία Αγ. Βασιλείου.  Ώρα: 21.45

Η τελετή της Ανάστασης προκαλεί δέος με το μήνυμα ελπίδας προς όλους τους πιστούς και ακολουθεί η εθιμοτυπική καύση πυροτεχνημάτων.   
Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου.  Ώρα 24.00

Κυριακή του Πάσχα, 8/04/2018

Πάσχα στην Τρίπολη, στην καρδιά της Πελοποννήσου!!

Πάσχα Αρκαδικό και παραδοσιακό!!!

Ο Δήµος Τρίπολης καλεί ντόπιους και επισκέπτες να γιορτάσουν στην πόλη μας, τη  γιορτή της Άνοιξης και της Πασχαλιάς, τη γιορτή της Ελπίδας για όλη την οικουμένη!!!

Τιμώντας τις παραδόσεις του τόπου και µας όπως κάθε χρόνο, γιορτάζουμε το Ελληνικό Πάσχα, στην Πλατεία Άρεως, στο Συνοικισµό Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Βαλτετσίου και στη Στοά Αθανασιάδη.

Θα διασκεδάσουµε µε Ελληνική παραδοσιακή µουσική από τις ορχήστρες της πόλης µας, θα χορέψουµε µαζί µε παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήµατα και βέβαια θα γευτούµε τον παραδοσιακό οβελία, πίνοντας το εξαιρετικό κρασί της Αρκαδικής γης.

Tο ίδιο απόγευµα και ώρα 18.00 η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ στον Ιερό Ναό Νεοµάρτυρος Παύλου και στη συνέχεια στην Πλατεία Φιλικών το βράδυ, θα πραγµατοποιηθεί το έθιµο της καύσης του Ιούδα και  θα συνεχιστεί το παραδοσιακό γλέντι µε πολύ τραγούδι και χορό.

Δευτέρα του Πάσχα, 9/04/2018 
Το πρωί στην Αγία Τριάδα, στην περιοχή Σέχι, µετά τη Θεία Λειτουργία και το βράδυ µετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στην πλατεία Μπασιάκου,  τα παραδοσιακά γλέντια συνεχίζονται !! 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.