Τρίπολη: Κοπή πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ με πολλές δεσμεύσεις για έργα (pics,vid)

Τρίπολη: Κοπή πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ με πολλές δεσμεύσεις για έργα (pics,vid)

Φεβρουάριος 09, 2020 - 15:23
1 σχόλια

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε της Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Καραλής υποδέχθηκε με χαμόγελο όλους τους καλεσμένους και αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά, αλλά συζήτησαν και θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου και έχουν να κάνουν την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και όχι μόνο.

Τα άτομα με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα

Ο κ. Καραλής ανακοίνωσε ότι έρχεται ένας επενδυτής να φτιάξει μια μονάδα αιμοκάθαρσης στην Τρίπολη ζητώντας τις αρχές να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας Παναγιώτης ο οποίος ευχήθηκε για την καλή χρονιά και τόνισε ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει το ασανσέρ στο κτίριο της περιφέρειας, διευκόλνοντας έτσι τα άτομα με πρόβλημα στην κίνηση να επισκεφθούν τις υπηρεσίες, αλλά και τον ίδιο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας επίσης έκανε χαιρετισμό στην εκδήλωση και μίλησε για τα έργα που η δημοτική αρχή τρέχει και αφορούν τα ΑΜΕΑ. Μεταξύ αυτών είναι η βελτίωση των πεζοδρομίων στην Τρίπολη, έτσι όλοι οι πολίτες να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, αλλά και την δημιουργία τουαλετών στα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά ΑΜΕΑ.

Τέλος μίλησε για τις διαδικασίες που τρέχουν στο δήμο για την δημιουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, αλλά και για την δημιουργία του ειδικού σχολείου στην Τρίπολη.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κοπή πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.