Τρίπολη... κοιμήσου ήσυχη

Τρίπολη... κοιμήσου ήσυχη

Μάρτιος 12, 2019 - 11:00
17 σχόλια

Το τριήμερο της Αποκριάς έλαβε τέλος για ακόμα μία χρονιά. Και οι Τριπολίτες, για ακόμα μία χρονιά, προτίμησαν να επισκεφθούν τις γύρω πόλεις ή και χωριά, εντός και εκτός νομού, για να ξεφαντώσουν.

Εξάλλου, τριήμερο Αποκριάς σημαίνει ξεφάντωμα.

Ξεφάντωσε φέτος το Άστρος. Το Αστρινό Καρναβάλι εντυπωσίασε με τα πληρώματα, με το κέφι και με τη διάθεση κυρίως των κατοίκων της Βόρειας Κυνουρίας να κάνουν τον τόπο τους αποκριάτικο προορισμό. Κοντά στο Αστρινό Καρναβάλι, μεγάλη επιτυχία είχαν και το καρναβάλι του Αγίου Ανδρέα και του Κορακοβουνίου. Στα Λαγκάδια το παραδοσιακό καρναβάλι με «τιμώμενο» τον θεό τράγο, με δρώμενα για μεγάλους και παιδιά, αποτελεί σταθερό προορισμό τα τελευταία δύο χρόνια και έχει καθιερωθεί, δίνοντας όχι μόνο στα Λαγκάδια αλλά και σε όλα τα γειτονικά χωριά της Γορτυνίας, ζωή αλλά και μια βαθιά οικονομική «ανάσα».

Η μισή Τρίπολη την Κυριακή το βράδυ βρέθηκε στο Άργος -και αυτό δεν είναι υπερβολή. Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν την πόλη της Αργολίδας σε μια, ομολογουμένως, υπερεπιτυχημένη βραδιά. Όχι μόνο επειδή ο Σάκης Ρουβάς εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία, αλλά και επειδή τα πάντα ήταν οργανωμένα: το καρναβάλι είχε ήδη ξεσηκώσει τους επισκέπτες, τα πληρώματα είχαν σκορπίσει στο κέντρο της πόλης και χαλούσαν τον κόσμο με τις σφυρίχτρες και το κέφι τους, το προσωπικό των καταστημάτων εξυπηρετούσε με οργάνωση ένα μάλλον πρωτοφανές για τα δεδομένα της πόλης πλήθος. Ο κόσμος το διασκέδαζε με την ψυχή του, έξω και μέσα στα καταστήματα. Μπορεί οι περισσότεροι να πήγαν Άργος για να δουν από κοντά -ή από μακριά- τον Ρουβά, όμως στο τέλος ευχαριστήθηκαν ένα αποκριάτικο γλέντι που είχε ξεκινήσει στην πόλη πριν από τη συναυλία και συνεχίστηκε ώρες μετά.

Κερδισμένα τα καταστήματα, κερδισμένος ο Δήμος, κερδισμένος και ο κόσμος που διασκέδασε.

Ομοίως στην Καλαμάτα. Όσοι βρέθηκαν εκεί, με σύμμαχο και τον εξαιρετικό καιρό, απόλαυσαν το καρναβάλι που κάθε χρόνο διοργανώνεται, και μια μεγάλη συναυλία στο κέντρο της πόλης.

Και στη Μεσσήνη το καρναβάλι συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Μάλιστα, το καρναβάλι της Μεσσήνης τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής την Κυριακή το απόγευμα.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Πετρινού ένα κάποιο συγκρότημα έδινε μια συναυλία την οποία παρακολουθούσαν ελάχιστοι σε σχέση με το πόσοι θα έπρεπε να βρίσκονται έξω και να διασκεδάζουν χρονιάρα μέρα.

Κακά τα ψέματα: χωρίς μια μεγάλη κεντρική εκδήλωση, χωρίς ένα δρώμενο, ας μην είναι καρναβάλι, δεν μπορείς να κρατήσεις τον κόσμο στην πόλη σου. Ούτε, ασφαλώς, να φέρεις και επισκέπτες!

Η Τρίπολη, σύμφωνοι, δεν έχει παράδοση στο καρναβάλι. Τι σημαίνει αυτό, όμως; Μήπως είναι... δεσμευτικό και σημαίνει ότι πρέπει να γιορτάζουμε συντηρητικά ή και καθόλου;

Δήμος, οικονομικοί παράγοντες, πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει κάποτε να ξυπνήσουν.

Εφέτος στην πόλη μας δεν μείναμε... ούτε καν εμείς.

Γαλανιάδη Εύα


17 Σχόλια

Το γεγονός ότι ο Μητσαρας λακησε και αυτός και πήγε στη Μεσσηνη τα λέει όλα για την επιτυχία των εκδηλώσεων που οργάνωσε !! Καμία ντροπή !! Μόνο εμείς ντραπηκαμε τους επισκέπτες αυτής της πόλης που δεν ξέραμε τι να τους πούμε για την κατάντια . Και έκανε και δηλώσεις ο Μητσαρας από το χωριό του. Βλαχοδημαρχος Μαυρογιαλούρος ο Μητσαρας και περήφανος για το έργο του

Γιατί "Τρίπολη", παρακαλώ; "Παυλή κοιμήσου ήσυχος" έπρεπε να ήταν ο τίτλος του άρθρου. Η Τρίπολη (και η κάθε Τρίπολη) κοιμάται όταν την αναγκάζει να κοιμάται με την ανικανότητα και την ανυπαρξία του ο (κάθε) Παυλής...

Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΑΞΙΑ. Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗ ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ 1) ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ , 2)ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, 3)ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ, 4) ΠΑΡΚΙΝΓ 5) ΜΟΥΣΕΙΑ 6) ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ .

Η Τρίπολη χρειάζεται και το καρναβάλι. Την τελευταία χρονιά "βούλιαξαν" οι δρόμοι από τον κόσμο. Δεν θα χρειαζόταν να φύγουμε την Κυριακή αν υπήρχε.

Το καρναβαλι ειναι μεγαλη αναπτυξη για τον τοπο...μακαρι να γινει...να βγαλουν χρηματα τα μπαρ..ειναι κατι κι αυτο...

Το καρναβάλι όπως επίσης και όποια άλλη εκδήλωση πάντα έχει θετική επίπτωση στην οικονομία της πόλης, φτάνει αν οργανωθεί σωστά. Αν καταφέρουμε να φέρουμε κόσμο στην πόλη μας, όπως κάνουν οι γείτονες πόλεις θα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από τα περίπτερα μέχρι τα ξενοδοχεία και κατ επέκταση στην οικονομία όλης της πόλης. Φτάνει, ξαναλέω, να οργανωθεί σωστά και να παρουσιαστεί ένα όμορφο και ενδιαφέρον θέαμα. Βέβαια σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες διότι αν δεν υπάρχει διάθεση απ όλους δεν θα υπάρξει και αποτέλεσμα.

Καλό να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν στους πολίτες. Δυστυχώς η Τρίπολη έχει καταντήσει μια μίζερη πόλη που όποια προσπάθεια καταλήγει σε αποτυχία λόγο της προχειρότητας και της έλλειψης συμμετοχής από τον κόσμο. Ακόμα και να γίνει καρναβάλι ο κόσμος θα χωριστεί σε αυτούς που θα συμμετέχουν και σε αυτούς που θα πάνε στο καρναβάλι για να λοιδορήσουν τους συμμετέχοντες. Για να πετύχει μια τέτοια εκδήλωση χρειάζεται πρώτα απ΄όλα θετική διάθεση η οποία, δυστυχώς, δεν υπάρχει πλέον στην πόλη μας.

Ξέρεις πόσοι ταξιδεύουν συχνότερα από κάθε αποκριά γιατί η Τρίπολη δεν έχει ούτε φουτάνες; Εχει όμως ομάδα στην super league. Εκεί γιατί δεν πάτε αχάριστοι;

Το καρναβάλι είναι μεγάλη ανάπτυξη για τον τόπο !!!!! Τι να πει κανείς ;;; Και μετά φταίει ο Παυλής και ο κάθε Παυλής !!!

Από καρναβάλι δεν πάτε καλά!!! Όμως τα Χριστούγεννα ήταν πάρα πολύ ωραία!!! Σας το λέει ένας Καλαματιανός,που ήταν αντίθετα από εσάς. Τέλεια τις Απόκριες χάλια τα Χριστούγεννα

Οι πολίτες/δημότες χρειάζονται και διασκέδαση. Επί Σμυρνιώτη το καρναβάλι είχε μεγάλη επιτυχία. Όμως δεν είναι του γούστου του Δημάρχου Παυλή. Για αυτό το έκοψε... Πιθανότατα και γιατί δεν μπορούν να το διοργανώσουν και θα γινόντουσαν ρεζίλι. Δεν θα σωθεί η πόλη από ΕΝΑ καρναβάλι. Από κανένα μεμονωμένο γεγονός δεν σώζεται καμία πόλη. Από πολλές δράσεις όμως καθ'όλη την διάρκεια της χρονιάς οι πολίτες αισθάνονται καλύτερα και η οικονομία της πόλης αναπτύσσεται. Δεν ασχολούμαστε με νούμερα που νομίζουν ότι ο καπιταλισμός είναι το τέρας και οι αστοί η κατάρα. Μιλάμε για φυσιολογικούς ανθρώπους.

Σε μια πολη που διωχνει τα παιδια της,σε μια πολη που πνιγεται στην μιζερια της,σε μια πολη που την εχουν απαξιωσει οι Δημαρχοι τη κατα σειρα ετων,με τις ευλογιες αυτων που τους εκλεγει,δλδ,τον Τριπολιτη,οτι και να γινει παλι αρνητικος δεκτης και αποδεκτης ειναι ο ιδιος ο πολιτης.Αν δεν αλλαξουμε ολοι μαζι νοοτροπια να δουμε τον τοπο μας με αγαπη,σεβασμο,τοτε δεν γινεται τιποτα.Ειναι κριμα μια πολη στο κεντρο της Πελοποννησου να αργοπεθαινει μερα με την μερα για λιγους μιζερους και λιγους που θελουν να γεμιζουν την ωρα τους παιζοντας το Δημαρχοι κλητηρες συμβουλοι..ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

Αν εδινε ο Παυλης τα λεφτα που εδωσε ο Καμποσος στον Ρουβα, θα τον βριζατε 20 μερες ολοι εδω μεσα και πρωτη εσεις κυρια Γαλανιαδη.

20.000

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.