Τρίπολη: Η γνώση σώζει ζωές - Ενημερωτική ημερίδα για προστασία από φυσικές καταστροφές (pics,vid)

Τρίπολη: Η γνώση σώζει ζωές - Ενημερωτική ημερίδα για προστασία από φυσικές καταστροφές (pics,vid)

Οκτώβριος 12, 2019 - 19:12
0 σχόλια

Με το σύνθημα ΜΑΘΑΙΝΩ – ΑΝΤΙΔΡΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ, ξεκίνησε η ανοιχτή εκπαιδευτική ημερίδα για την προστασία από φυσικές καταστροφές στην Τρίπολη, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Act to Protect» .

Η εκδήλωση έγινε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες, που θέλησαν να ενημερωθούν για τους σωστούς τρόπους πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα. Συγχρόνως,υπήρχε θεματική ενότητα με οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.

Στόχος της εκπαιδευτικής αυτής δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης, προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανθρωπογενείς καταστροφές που συχνά πλήττουν την χώρα μας.

Την ημερίδα υποστηρίζει, εκτός από την Παπαστράτος, ο Δήμος Τρίπολης και η Aegean, μεγάλος χορηγός και επίσημος αερομεταφορέας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος.

Η ημερίδα συνεχίζεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 09:00-13:30 και 15:00 - 19:00 με θεματικές:

• Ιστορία της διάσωσης
• Προστασία από τους Κεραυνούς
• Πρακτικοί τρόποι πρόγνωσης του καιρού
• Επικοινωνίες σε μια έκτακτη ανάγκη
• Υποστηρίζω με ελάχιστα μέσα εξοπλισμού μια έκτακτη ανάγκη στη ύπαιθρο
• Προσεγγίζοντας την ανθρώπινη υπέρβαση
• Χρονικά επιχειρήσεων

Ενώ, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 17:00 - 21:00 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 09:00 - 14:00 και 16:00 - 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Η συμμετοχή στις εν λόγω διημερίδες είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν γεννά καμία περαιτέρω υποχρέωση.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Act to Protect”                                                               

Το“Act to Protect” είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με την ευγενική υποστήριξη της Παπαστράτος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διεξαγωγή 25 ενημερωτικών ανοιχτών ημερίδων, ενώ η διάρκειά του είναι επτά μήνες, με έναρξη τον Μάιο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκπαιδευτική ημερίδα στην Τρίπολη για προστασία από φυσικές καταστροφές


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.