Τρίπολη: Η απόφαση για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων λόγω κορωνοϊού

Τρίπολη: Η απόφαση για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων λόγω κορωνοϊού

Μάρτιος 23, 2020 - 13:41
0 σχόλια

Συνεδρίασε διά περιφοράς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Τρίπολης την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Τσαγκαρέλης Αντώνης εισηγήθηκε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Τροποποίηση της απόφασης περί επιβολής τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων»  λόγω του κατεπείγοντος και την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών στο πλαίσιο λήψης μέτρων ανακούφισης των πληγεισών επιχειρήσεων από τα κατεπείγοντα μέτρα ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Η εισήγηση μεταξύ άλλων ανέφερε:

Εξαιρετικά και μόνο για το έτος 2020 ισχύουν τα ακόλουθα:

»Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα καταβάλουν τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων για 10 μήνες αντί για δώδεκα.

»Εφόσον δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή υποχρεώσεις  ή βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης την οποία τηρούν κανονικά μπορούν να καταβάλλον το τέλος ως εξής:

»Έως 400,00 ευρώ εφάπαξ καταβολή έως 30/4  και χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

»Για ποσό από 400,01 ευρώ έως 1.000,00 ευρώ σε δύο ισόποσες διμηνιαίες δόσεις η πρώτη μέχρι 30/4 και η δεύτερη έως 30/06».

Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπεται για τα μεγαλύτερα ποσά.

Τέλος η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.